Slovenija

Selitev spet odložena

Ljubljana, 27. 11. 2007 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selitve Nevrološke klinike še ne bo tako kmalu, saj je ministrica za zdravje prekinila razpis za nakup nove opreme.

Ministrica za zdravje je prekinila postopek javnega razpisa za nakup nove opreme
Ministrica za zdravje je prekinila postopek javnega razpisa za nakup nove opreme FOTO: POP TV

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je po posvetovanjih s pravnimi svetovalci sklenila prekiniti postopek javnega razpisa za nakup opreme za novo stavbo Nevrološke klinike in razpis ponoviti. Za to se je odločila, ker "ko je bil postopek voden, ponudniki niso bili v enakem položaju zaradi sprememb v pogojih med razpisom." Po besedah ministrice se bo selitev nevrologije zamaknila nekje do poletja.

Generalna direktorica UKC Ljubljana Darinka Miklavčič je dejala, da niso zadovoljni, a s tem se morajo soočiti. Taka odločitev ministrstva namreč pomeni odlok selitve, je dejala Miklavčičeva. Prvotno idejo, da bi poskušali selitev opraviti s staro opremo, so pozdravljali, saj bosta prostore, kjer sedaj domuje nevrologija, dobili kardiologija in urgentna interna. A žal ne gre, je ob tem pojasnila strokovna direktorica UKC Ljubljana Aleksandra Markovič.

Mazej Kukovičeva je pojasnila, da stavba nevrološke klinike še zdaleč ni končana kljub zunanjemu videzu. Po njenih besedah doslej ni bil opravljen pregled projekta, čeprav bi pri vsakem projektu to moralo potekati sproti. Tega so se na ministrstvu lotili sedaj, dokončan pa naj bi bil do 15. decembra.

Razpisa ne bodo pospravili

Na UKC niso zadovoljni, a se morajo soočiti s tem, da se ne bodo še prav kmalu selili
Na UKC niso zadovoljni, a se morajo soočiti s tem, da se ne bodo še prav kmalu selili FOTO: POP TV

Ministrica poudarja, da razpisa ne bodo 'pospravili v predal'. Ko so prekinili postopek, so UKC ponudili, da lahko sami speljejo nov razpis, a so se v UKC odločili, naj razpis raje do konca spelje ministrstvo. Mazej Kukovičeva je ob tem dejala, da bodo na ministrstvu raziskali, kje je odgovornost za tak zamik v razpisu, sicer pa je v stavbi treba še veliko postoriti, saj podrobnosti niso dokončane, je dodala ministrica.

Razpis za vso opremo za Nevrološko kliniko je po navedbah ministrice vreden okoli devet milijonov evrov. Strokovni direktor Nevrološke klinike David B. Vodušek je danes pojasnil, da razpis vključuje vso vgradno opremo vključno s pohištvom, bolniške postelje in opremo za intenzivno terapijo.

Sestanek predstavnikov ministrstva

Po besedah Miklavčičeve sicer v UKC razmišljajo, da bi usposobili vsaj tisti del klinike, ki je namenjen nevrološki diagnostiki. Prav v zvezi s tem se bodo v sredo po besedah Miklavčičeve sestali s predstavniki ministrstva, da ocenijo realne možnosti za to, saj so potrebna še določena dela v stavbi, da bo to mogoče.

Glede pobude zdravnikov iz kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana za odcepitev od UKC pa je ministrica pojasnila, da na to vprašanje ni enostavnega odgovora. Nadaljevati namerava pogovore z vpletenimi stranmi, da bi našli tako rešitev, ki bi bila sprejemljiva za vse, je pojasnila danes. Strokovna direktorica UKC Ljubljana je v zvezi s tem dejala, da pričakujejo, da bo ministrstvo pogovore vodilo z vsemi vpletenimi, saj tega doslej ni bilo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cukercek Sladki
27. 11. 2007 17.57
seveda da je razveljavila razpis na ministrstvu za obrambo bodo imeli nakup pa more vlada šparat