Slovenija

Šef kadrovske nadlegoval vojakinje?

Ljubljana, 14. 07. 2007 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stotnik v šentviški vojašnici naj bi nadlegoval pet vojakinj, nato pa naj bi se spravil še na vojaka, ki sta jih branila.

Stotnika, ki naj bi nadlegoval vojakinje, naj bi premestili na Vrhniko.
Stotnika, ki naj bi nadlegoval vojakinje, naj bi premestili na Vrhniko. FOTO: Dare Čekeliš

Stotnik Slovenske vojske (SV) naj bi v šentviški vojašnici, natančneje v zdravstveni službi, več let verbalno spolno nadlegoval pet žensk, piše časnik Dnevnik. Moški – šlo naj bi za takratnega vodjo kadrovske službe - naj bi se verbalno znesel tudi nad dvema vojakoma, ki sta branila sodelavke.

Uslužbenke so se maja letos pritožile, domnevnega nasilneža pa je doletela kazen prenehanje zaposlitve v vojski. Stotnika so nato premestili na Vrhniko, pritožbeni organ SV pa se še ni odločil, kaj naj stori, saj naj bi bil moški tik pred upokojitvijo.

Boštjan Korelec iz sindikata SVOZ je za Dnevnik povedal, da so se vojakinje in vojaka na njih obrnili zaradi pravnega varstva. Oškodovanke so bile po njegovih besedah v skrajni stiski. Kranjski odvetnik Dušan Csipoe pa je pojasnil, da dogodka ne more komentirati, saj zadeva še ni pravnomočna.

Zadevo naj bi pred tem preiskovala vojaška varnostna služba, vendar pa ukrepov ni bilo, vse dokler vojakinje niso poiskale pomoči od zunaj. Šef kadrovske službe je imel tudi veliko moč pri odločanju o premestitvah. Ena od žensk naj bi zaradi poniževanj, vulgarnosti in opazk celo zapustila SV.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
17. 07. 2007 07.17
civitasstain poskušam se zgledovati po tebi.
civitasstain@gmail.com
17. 07. 2007 02.32
Prvo Borec Ti si en navaden premitivc.
KLIPAN71
16. 07. 2007 22.01
Uuuu. Kako me je tomi.passion prestrašil. Ti kar izseljuj. Najprej drugače misleče, potem gaye, "komuniste", cigane, južnjake itd. Pa boš skoraj dosegel svoje vzornike, ki so obljubili zvestobo Hitlerju na Bežigrajskem stadionu. Ampak potem bo vas ostalo bore malo. Imaš pa deloma prav. V krščanski cerkvi ni žensk (vsaj ne na visokih položajih, hm glej ga zlomka, podobno kot pri muslimanih) in tam res še vse trdno stoji. Sploh ko se prikažejo mlade otroške ritke.
McMxL
16. 07. 2007 18.56
@Gen.T hehe sanjaš. Slovenija je lahko zgleda samo ex Jugoslaviji, pa še to pomoje ne bo dolgo ;) Jaz sem vesel, da lahko živim vsaj tu. Ni tako slabo. Pomisli na ljudji, kjer je vojna, kjer so množična posilstva vsakdanja, kjer je mafija, kjer je velika revščina, so bolezni id itd.
Prvo Bore
16. 07. 2007 11.48
ekvinokcij imel sem napačno predstavo o tebi. Vidim, da si zelo realen človek. če bi leta 90 to vedeli Slovenci, kaj se bo zgodilo,bi marsikateri premislil. Sem zelo počaščen, da sem Slovenc, ker strup je v malih flaškah, ali ne ? Slovenci in Slovenke, ne se preveč hvaliti, da ste Slovenci in Slovenske, ker čez naše ozemlje in čez naše mame, je šlo veliko vojske in vojn. VIR DELO posebna sobotna priloga 90
tomi.passion@gmail.com
16. 07. 2007 11.40
toro-gr. Z veseljem te lastnoročno izselim iz Slovenije. Se pa tudi sam sprašuejm, ali bodo bance tudi iz vojske naredile modni trend. Kamor koli se vmešajo babnice vse propade. Dober primer feminiziranih poklicev, ki so bili nekoč v moški domeni sta šolstvo in sodstvo. O obeh ne bom izgubljal besed. Pa naj se mi nikar ne javi kakšna feministka, ki bo trdila, da to, da sta ta dva poklica feminizirana, nima nobenega vpliva na učinkovitost. Pa še kako ima. So stvari, ki niso za babnico. Pika. Sicer vas imamo radi in smo srečni, ker vas imamo, toda to še ne pomeni, da vtaknite nos povsod, samo, da bi sebi in svetu nekaj dokazovale. In nenazadnje, vse to ne opravičuje spolnega nadlegovanja, v kolikor je res bilo. Vojska je vojska in vedno je lepo videti žensko, a red mora biti.
DarthRevan
16. 07. 2007 11.35
Ja, poppers, to drži...ampak, samo zato ker v tujini ni nič drugače, se to nas nič ne tiče in bi lahko pri nas bilo bolje. Pa bi bili Slovenci na nekem področju za zgled svetu. Pa bi bili prepoznavni. Pa ne bi več povprečni Evropejec tlačil Bratislave nekam v Ljubljansko kotlino...
budda
16. 07. 2007 11.31
BRAVO TORO-GR, BRAVO POPPERS
McMxL
16. 07. 2007 07.07
toro-gr: ne opravičila res ni za to podlo dejanje! Ampak stvari v tujini niso kaj drugačne. Koliko pedofilov so pred časom imel v Avstriji ? Pedofilska mreža v Nemčiji, Španiji. Krut umor dojenčkov pred časom v Avstriji... Če bereš tuji tisk zveš več koristnih informacij. In konc koncev imajo vse držav probleme...
KLIPAN71
16. 07. 2007 03.55
Ne vem zakaj me imate nekateri za južnjaka, sem Slovenec, tako kot moji starši in vsi moji predniki kar jih poznam. To pa še ne pomeni, da sem totalni kmet kot večina vas. Mi pa je smešno, ko se imajo Slovenčki za najboljše in nezmotljive. Potem pa izvejo, da so tudi v njihovi vojski balkanske metode in kako odreagirajo? Kot največji "balkanci", kao krive so ženske. Tipično Slovensko. Vedno so krive ženske, pedri, lezbijke, Hrvati, Cigani, otroci, ki so nastavljali ritko nedolžnim Slovenskim župnikom, komunisti itd. Samo ubogi civilizirani Evropejec Janez ni nikoli nič kriv. Če pa pomisliš, da mogoče le je kriv, pa si že izdajalec in čefur. Pa kaj koji kurac mene briga kaj se dogaja po Avstriji in Nemčiji??!! Nadrejeni je v SLOVENSKI vojski nadlegoval podrejeni vojakinji!! In ni mi prav, da se to dogaja v vojski, ki troši moj denar. Gonite se vsi, ki iščete vsaj malo opravičila za to. Sicer pa, če je cerkev pedofilska in mačistična, tudi njene ovčice ne morejo biti dosti drugačne....
boschko1@yahoo.com
15. 07. 2007 22.05
sicer pa unmu k je slovenske babe spolno nadlegoval, bi mu jaz organ odrezal, pa ga speku na roštilju, pa ga dal njegovi mami!
jsmazarot@email.si
15. 07. 2007 16.50
Degredirajte ga v vojaka, pa si ne bo nihče več upal rok stegvat.
ekvinokcij@gmail.com
15. 07. 2007 16.35
Preberite še tole in ocenite, kaj postajate? _ Zaželeni voda in senca Škofjeločani spet na volišča Šef kadrovske nadlegoval vojakinje? Bo Jazbinšek ovadil Jankovića? O Šuštarju v ponedeljek Slovenska košarica povprečno draga Slovo letala A300 Prihaja okolju prijazni vlak Zabavišče bo izčrpalo Hit Tožbe še niso prejeli Na ladji tihotapil kokain Uspešna 'Operacija kazen' Bombni preplah zaprl trgovine Vlak povozil fanta Grozil policistom, nato se ustrelil Spletni skok čez plot Igre, 24UR in seks Nič več poceni mp.3-jev iz Rusije? Google krči Slovenijo FOTO: iPhone razprodan Oglasil se je bin Laden Obtoženi zdravniki Slovenski vojak nosil zastavo EU Strupene alge pred Italijo Krepitev vojaške prisotnosti Skakalec spet v bolnišnici Mladi košarkarji peti V finalu le Zakrajšek Mehičani tretji na Copi Americi Domžalam superpokal _ Zraven pa premislite, kaj so te teme, kdo jih piše in kaj hočejo? Spomnite se, kako smo hoteli živeti (1990), zdaj pa smo zadovoljni s tako pogrebnimi temami
DarthRevan
15. 07. 2007 14.21
Tonček, jaz sem se navezoval na tisto "A ženske mislijo da bojo še na fronti feminizem furale" ali nekaj takega, pa sem odgovoril, da ko enkrat SI na fronti, morajo tud fantje gledat sovražnika, ne pa ženske riti :D
KLIPAN71
15. 07. 2007 14.16
Ne morem verjeti, kaki kreteni ste Slovenčki. In vi se imate za Evropejce, civilizirane itd. Gnoj navaden, mačistični in militaristični. Vsak dan mi je bolj slabo v tej zasmrajeni klerifašistični državi.
svastapickarodi
15. 07. 2007 13.59
izzivala je. imela je dolgo in debelo vojaško obleko.
true.future
15. 07. 2007 09.44
ja, fantje, ktir pa nebi dobre postavne vojakinje nategnu??????? jst bi
avava
15. 07. 2007 09.43
boschko1 VI BI SAMO POSILJEVALI
rosomoh@email.si
15. 07. 2007 09.37
Ne zanima me ali so bile nadlegovane ali ne in sploh kaj pomeni nadlegovanje,če se izzivalno pripogiba pred nekom.Gre za drugo stvar...pokvarjenci na POP vsako stvar,ki kaže na negativno dogajanje v državi napišejo kot trditev na koncu pa mali vprašaj.Barabe politikantske na znate,predvsem pa nočete napisati...ALI JE...ITD. Lahko me tudi zbrišete,važno,da ste dobili sporočilo s katerim vam sporočam,da ste potuhnjeni politikanti.
Prvo Bore
15. 07. 2007 09.27
Tonček Balonček Ni vsaka ženska za to. Ko jih gledam, se mi zdi, da gledam dvospolnike in ženske, ki še niso dobile svojega ku... Če bi bile ženske moški, potem bi ga po pički, ampak zaradi tega, ker v novodobni demokraciji je že sexualni napad, če rečeš ženski : Kaj imaš dobri ritko, potem se pa naj te demokrati, ki so sami pedri, solit. Svet ga narobe, če so izumili pripravo za ženske, da lahko stoje ščijejo. pa lepo, da si se spomnil na " NE JOČI PETER". Najboljši film vseh časov : A si Ti tud not padu ? HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa