Slovenija

Sečnikova dobila tožbo

Celje, 02. 09. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razrešitev Sečnikove, ki je ostala brez službe zaradi nepravilnostmi pri prodaji kina Dom v Celju, je nezakonita.

Sečnikova je uspela s tožbo
Sečnikova je uspela s tožbo FOTO: POP TV

Afera v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi pri prodaji kina Dom v Celju, zaradi katere je policija ovadila župana Bojana Šrota in nekdanjo direktorico Zavoda za planiranje Moniko Sečnik je dobila prvi epilog. Ker je Sečnikova zaradi afere ostala brez službe, se je s tožbo obrnila na delovno sodišče in uspela. Sodišče je razsodilo, da je bila njena razrešitev nezakonita.

Čeprav je celjski župan Šrot po izbruhu afere v zvezi z nepravilnostmi pri prodaji kina Dom dokumentacijo o spornih poslih sam odnesel na celjsko tožilstvo, pa se je po končani kriminalistični preiskavi izkazalo, da naj bi bila za sporne posle odgovorna oba: tako odstavljena direktorica Zavoda za planiranje Monika Sečnik kot tudi župan. A ker je Sečnikova za televizijo POP TV konec lanskega leta povedala, da je delala le tisto, kar je naročil župan, so jo kmalu doletele posledice. Ostala je brez službe in to nezakonito, je sedaj razsodilo delovno sodišče.

"Moram reči, da sem vesela, kajti pravda se je končala v moj prid. Sodišče je namreč pravilno odločilo ter v izreku zapisalo, da je razveljavitev oziroma odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita," je povedala tožnica Sečnikova.

Sečnikovo so naprej razrešili z mesta direktorice Zavoda z aplaniranje in jo premestili v Lokalni podjetniški center, kjer pa tudi kasneje zanjo ni bilo prostora. Sečnikova je ves čas trdila, da je bila le žrtev občinskih spletk. “Prav tako je bilo v tej pravdi ugotovljeno, kar sem tudi ves čas vedela in zatrjevala, da je bil namen premestitve iz občine na LPC, se pravi Lokalni podjetniški center, prav ta, da se me po hitrem postopku znebijo, kar zopet jasno nakazuje, da sem bila trn v peti celjskemu občinskemu vodstvu,” še dodaja Sečnikova.

Razsodba delovnega sodišča, ki Lokalnemu podjetniškemu centru nalaga tudi povrnitev vseh pravic iz delovnega razmerja in izplačilo plače tožnici, še ni pravnomočna, saj se lahko nanjo pritožijo v petnajstih dneh.