Slovenija

SDS: Vsak bo glasoval po svoje

Ljubljana, 12. 12. 2006 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanci SDS so se seznanili s programom kandidatke za ombudsmana. O predlogu bodo glasovali po lastni vesti.

O kandidatki se bo vsak poslanec SDS odločal po lastni vesti
O kandidatki se bo vsak poslanec SDS odločal po lastni vesti FOTO: POP TV


Zdenka Čebašek Travnik, ki jo je predsednik Janez Drnovšek predlagal za mesto varuhinje človekovih pravic, se je konec odzvala na povabilo poslanske skupine SDS in se udeležila seje poslanske skupine.

Poslanci SDS so se tako seznanili z dosedanjim delom Čebašek Travnikove ter z razlogi za njeno kandidaturo za to funkcijo. Predstavila je svoje videnje dela kot varuhinja in odgovarjala na vprašanja poslancev, so sporočili iz poslanske skupine.

O imenovanju Čebašek-Travnikove za varuhinjo človekovih pravic bo v sredo razpravljala tudi mandatno-volilna komisija, nato bo predlog poslan na decembrsko sejo DZ.

Ob glasovanju o predlogu za varuhinjo človekovih pravic bodo poslanci največje koalicijske stranke glasovali po svoji vesti, ob tem pa upajo, da bo varuhinja človekovih pravic delovala v skladu s svojimi pristojnostmi in svojo funkcijo opravljala korektno ne glede na politično obarvanost ter da bo varuhinja vseh in ne samo nekaterih, so še sporočili iz poslanske skupine SDS.

Tudi v NSi vsak po svoje

Alojz Sok (NSi) je glede glasovanja o kandidatki za varuhinjo človekovih pravic Nevenki Čebašek-Travnik dejal, da bo vsak poslanec NSi odločal po svoje. Poslanci so Čebašek-Travnikovi postavili več vprašanj, ki se tičejo vrednote življenja od njegovega spočetja do smrti, družine, vseh oblik odvisnosti, nasilja med vrstniki in v družini, romskega področja in področja izbrisanih, povečanja števila samomorov, splava in skrbi za starejše.

Z nekaterimi odgovori so bili poslanci "bolj, z nekaterimi manj zadovoljni", je pa kandidatka po Sokovem mnenju pokazala precejšnjo širino pri poznavanju tega področja. Sok je izrazil obžalovanje, da se predsednik države Janez Drnovšek prej ni posvetoval s poslanskimi skupinami. Glede na kandidatkine odgovore v samopredstavitvi pred poslansko skupino pa se bo vsak poslanec NSi odločal po svoje.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joze.mohoric@gmail.com
12. 12. 2006 14.09
Strinjam se z vsemi komentarji na to tematiko, ki ste jih danes poslali! Vesti je dejansko premalo - v politiki pa tega pojma sploh ne poznajo !!! ŽAL !
albertinum@excite.com
12. 12. 2006 13.52
Hefaist, pravilno si ugotovil. Za SDS-ovce je Janša BOG.
hinko.murovec@siol.net
12. 12. 2006 13.50
Hinko MUROVEC, Spoštovani hefaist 12.12.2006/11:44,Presneto neresno vprašanje, kako pa lahko nekdo nekaj dela po nečem česar ni? LP. Hinko MUROVEC
hefaist
12. 12. 2006 11.44
Ce je to, da bodo glasovali po lastni vesti novica, ali lahko iz tega sklepamo, da obicajno ne glasujejo po lastni vesti? Po cigavi pa potem? Po Jansevi?