Slovenija

SDS: Potrebujemo koalicijo, ki ne bo sprta med sabo

Dravograd, 08. 10. 2011 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V volilni kampanji bo SDS volivce skušala prepričati, da ima dobre rešitve za ključne težave Slovenije. In s kom bi šla SDS v koalicijo? Janša dober rezultat želi NSi, SLS in tudi ostalim strankam, ki bodo sposobne predstaviti rešitve za probleme Slovenije.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Dare Čekeliš

Člani stranke SDS na čelu s predsednikom Janezom Janšo so v petek in danes v Šentjanžu pri Dravogradu obravnavali tekoči gospodarski in politični položaj v Sloveniji ter njegovo projekcijo v prihodnjih štirih letih.

V volilni kampanji bo SDS volivce skušala prepričati, da ima dobre rešitve za ključne težave Slovenije, je dejal Janša. "Odgovori SDS gredo v smer, da je na gospodarski in socialni izziv edini odgovor več ustvariti in odpirati nova delovna mesta," je po seji sveta SDS poudaril Janša in dodal, da bo treba zagotoviti tudi pravično delovanje države.

"Ko gre za politični odgovor na te izzive, pa menimo, da Slovenija v prihodnjem mandatu potrebuje trdno vlado, trdno koalicijo, nekakšno koalicijo razuma, koalicijo za Slovenijo, ki bo sposobna dajati v ospredje razvojna vprašanja, ki ne bo sprta med sabo, ki ne bo razpadla sredi mandata, ampak bo zdržala te pritiske in po štirih letih lahko pokazala tudi rezultate. In če bo potegnila črto pod njih, bo ključni rezultat večja blaginja ljudi," je menil Janša.

Kaj pa glede Jankovića?

S programom za volitve se tokrat člani SDS niso ukvarjali. Glede morebitnega vstopa Zorana Jankovića v volilno kampanjo pa je Janša dejal, da če bodo v volilno kampanjo vstopali igralci, ki so že znani in ki so pokazali svoje pristope predvsem v smislu večjega zadolževanja, bodisi države bodisi občin, potem to po besedah Janše "ne bo najava nečesa novega oziroma politike, ki jo Slovenija potrebuje, ampak bo to nadaljevanje neke politike, ki je Slovenija ne zmore več".

S kom v koalicijo?

Na vprašanje, katere stranke bi bile sprejemljive za SDS v koaliciji, je Janša odgovoril, da želijo dober rezultat na predčasnih volitvah tako NSi kot SLS, pa tudi vsem ostalim strankam, ki "bodo sposobne v tej volilni kampanji predstaviti rešitve za ključne gospodarske, socialne, pa tudi moralne probleme, s katerimi se srečuje Slovenija".

Glede vpliva sodnega procesa v zvezi Patrio na volilno kampanjo je Janša dejal, da se bo s tem v kampanji ukvarjal čim manj, boji pa se, da se bo Patria ukvarjala z njim tako kot že tri leta. "Jaz srčno upam, da to ni edini predvolilni program tranzicijske levice," je dodal.

Glede novoustanovljene Stranke za trajnostni razvoj Slovenije, katere predsednik je postal Matjaž Hanžek, pa je Janša dejal, da je razvoj v Evropi in svetu v zadnjih desetih letih pokazal, da ni rešitev v tem, da se samo ena stranka – običajno zelo majhna – ukvarja z ekološkimi vprašanji in trajnostnim razvojem, ker se morajo s tem ukvarjati vse stranke.

Janša do določene mere ne zaupa telefonskim anketam

Izrazil je tudi določeno mero nezaupanja telefonskim anketam, ki sicer trenutno stranki SDS kažejo zmago, hkrati pa navajajo visok odstotek neopredeljenih. Glede slednjega – po nekaterih anketah je neopredeljenih okoli 50 odstotkov volivcev – pa je dejal, da je to v tem položaju lahko dobro, kar pomeni, da neopredeljeni še čakajo na nekatere rešitve in da se zavedajo globine krize, v kateri je Slovenija in želijo konkretnih odgovorov.

KOMENTARJI (546)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

godhead
11. 10. 2011 08.18
Jerancic, vse lepo in prav, ampak mislim, da janša ni sposoben povezat slovencev, saj dela že 20 let ravno kontra.
saintjozef
10. 10. 2011 09.14
Silvo Komar je rekel, da naj bi mu iz krogov blizu Janezu Janši naročili, da naj govori o tem, kako je v trgovino z orožjem vpleten tudi Milan Kučan in da če bo to storil, bo zanj dobro poskrbljeno. Ker je ponudbo zavrnil, je bil kmalu kaznovan z afero “mariborsko ‘humanitarno’ orožje”. --Kako bo tak delal koalicijo?
godhead
10. 10. 2011 08.30
janša, začni pri sebi
kiss-my-ass
10. 10. 2011 07.46
Bivši minister iz vlade JJ se je priključil gibanju Rdeči noski....
M_teorija
09. 10. 2011 23.54
~dule10009.10.2011, 20:494 Upam skoraj stavit, da jutri Zoki ne bo napovedal kandidature ! Tolk tup pa spet ni !~ Zoki je toliko pameten, da se ne bi nikoli spustil v nekaj kar v kar ni prepričan. Torej, če bo napovedal kandidaturo, bo že jasen signal. Kakšen, pa itak desna hemisfera ne bo priznala! Le po dolgih nosovih se bo videlo! Ps pa sploh ni moja izbira, da ne bo nesporazuma. Stavim na drugega, ki pa tud ni Bukefal, niti Jelačičev, katerega omenjeni uporablja za nick!
dule100
09. 10. 2011 20.49
Upam skoraj stavit, da jutri Zoki ne bo napovedal kandidature ! Tolk tup pa spet ni !
Matjaž Zvan
09. 10. 2011 20.46
Oh, mr. Janša, se bo kar najmanj ukvarjal s Patrijo, Depala vas, orožje,.... te stvari so pa že zastarale in pometene pod preprogo. V razvitih državah če se sumi da je politik vpleten v take afere ta navadno vsaj nekaj svojega ponosa in ugleda reši s tem da odstopi in zadeve rešuje zunaj reflektorjev. Gospod Janša je verjetno tudi že pozabil da je sam kar se da oviral vse kar je poizkušala narediti razpadla koalicija, jim lučal polena pod noge kjer se je le dalo itd. Pa ne pravim da je bila pretekla vlada kaj prida učinkovita, sploh finančni minister mi je deloval še bolj zmedeno kot Pahor. Pozablja pa se, da je med Janševo vlado, ki je spodbujala liberalni kapitalizem, zadolževanje, prevzeme itd.. Wall Street še stal. Me res zanima kako bi njegovi furali stvari ko bi se na lepem znašli do vratu v deroči reki. Zadnjič naš general ni pokazal kaj konkretnega, ljudje so ga bili tudi resnično hitro siti. Seveda bo dobil nov mandat, ne pričakujem sicer kaj prida (upam da vsaj nažganih ministrov ne bo pred kamero), ampak če bi res naredil kaj od tega o čemer lapa - no potem bi ga v prihodnje podpiral tudi sam. Žal bolj mislim da bo spet dal državo v posteljo s cerkvijo in gradil naprej na manevrih populizma in obtoževanju vseh ki niso z njim za njegove probleme.
prehlad
09. 10. 2011 20.41
KAKŠEN SLOGAN .POŠTENE NA ODGOVORNA MESTA .PRI NAS VELJA LOPOVE IN BARABE NA POLOŽAJE ,DA POČISTIJO NAŠE BOGASTVO.
kiss-my-ass
09. 10. 2011 20.33
Gremo v lajf! Pripravit rakete, petarde, vino, čevapćiće, ražnjiće, pljeskavice, praska in ostale dobote za slavu jutri!
InterReflectlons
09. 10. 2011 20.30
kiss-my-ass09.10.2011, 20:290 Vremena Kranjcem bodo se sčrnila!..... Jutri. Ko bo Zoki uradno napovedal boj za mandatarja! Dolenjcem tud:-)
kiss-my-ass
09. 10. 2011 20.29
Vremena Kranjcem bodo se sčrnila!..... Jutri. Ko bo Zoki uradno napovedal boj za mandatarja!
InterReflectlons
09. 10. 2011 20.25
kiss-my-ass09.10.2011, 20:231 partizan71, a vidiš kako spodviješ rep, ko ti vržemo argumente na mizo? Upam, da bo imel tudi Zoki take fajn argumente, da bo tudi Janša res spodvil:-).
InterReflectlons
09. 10. 2011 20.23
partizan7109.10.2011, 20:22-1 Ne da se mi vec ukvarjat z vama otroka. Pojdita k Stanovniku da vama pove kako partizansko pravljico za lahko noc ... Tud nam se ne da z RKC-jem ina njihovimi SDS, SLS in pa NSi, pa se moramo, ker smo prisiljeni:-O!
kiss-my-ass
09. 10. 2011 20.23
partizan71, a vidiš kako spodviješ rep, ko ti vržemo argumente na mizo?
kiss-my-ass
09. 10. 2011 20.22
To je avtohtona vera našega naroda, vera junaštva in modrosti.
partizan71
09. 10. 2011 20.22
Ne da se mi vec ukvarjat z vama otroka. Pojdita k Stanovniku da vama pove kako partizansko pravljico za lahko noc ...
kiss-my-ass
09. 10. 2011 20.20
Svarog, Perun, Svetovid, Triglav, Belin, Črnobog, Stribog... naši pravi slovanski bogovi! Imena so nekam znana - bolj domača, se ne zdi? Kar padejo v uho....
InterReflectlons
09. 10. 2011 20.17
Evangeličanski nauk Evangeličanski teološki nauk je utemeljil Luther na štirih glavnih postavkah: Sola fide - samo vera pomeni, da si človek prisluži odrešenje samo z vero, ne pa z dejanji. Sola gratia - samo (Božja) milost pomeni, da je za odrešenje potrebna samo Božja milost, ne pa posebne molitve in dela oziroma odpustki. Solus Christus - samo Kristus pomeni, da je vrhovna avtoriteta vseh vernikov Kristus, ne pa Cerkev ali papež. Sola Scriptura - samo Sveto Pismo pomeni, da je podlaga verovanja samo, kar je zapisano v Svetem Pismu, ne pa tradicija, ki se je izoblikovala v (Rimskokatoliški) Cerkvi. Zgoraj sem napisal šolo za kristjane, da boste vedeli kaj je prava vera, ne pa politična institucija RKC!!!
kiss-my-ass
09. 10. 2011 20.13
mlad25, ma ja - tam kjer so se doselili Kranjci v našo lepo Deželo!
InterReflectlons
09. 10. 2011 20.10
kiss-my-ass09.10.2011, 20:060 mlad25, eh, kje pa! Štajerska poštena pijača pa Kranjska šmarnica pa ja ne gresta skupaj! Na zadnjih volitvah je na Štajerskem zmagal Janša, kolikor se spomnim!!!