Slovenija

SD še vedno v vodstvu

Ljubljana, 22. 06. 2008 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tjaša Slokar
Komentarji
159

Podpora vladi je od prejšnjega meseca zrasla. Razlika med vodilnima SD in SDS je minimalna. Najmanj podpore sta dobila Jelinčič in SNS.

Vox populi
Vox populi FOTO: POP TV

Podpora vladi je od prejšnjega meseca zrasla za sedem odstotnih točk. Tako kažejo rezultati raziskave Vox populi, ki jo za Pop TV in časopis Dnevnik opravlja agencija Ninamedia. Med strankami še vedno za las vodi SD pred SDS, od prejšnjega meseca pa sta največ podpore izgubila Zmago Jelinčič in njegova Slovenska nacionalna stranka.

Vladi zrasla podpora

Vlada je pri svojem delu uspešnejša kot je bila pred mesecem dni, je glavno sporočilo anketirancev, saj ji je pozitivno oceno namenilo kar 42,3 odstotka vprašanih. Kar je za sedem odstotnih točk več kot meseca maja. Sicer pa večina - 50, 3 odstotka, še vedno meni, da vlada Janeza Janše ni uspešna.

SD na prvem mestu

Anketiranci pa so bili velikodušni tudi do političnih strank, saj je skorajda vsem rejting od prejšnjega meseca nekoliko zrasel. Tri mesece pred parlamentarnimi volitvami se na prvem mestu držijo Socialni demokrati – 19,2 odstotka. Njihova prednost pred SDS-om, ki so jo imeli prejšnji mesec, pa se je nekoliko znižala. Razlika med njima je minimalna. SDS ima torej 19 odstotkov.

Vox populi
Vox populi FOTO: POP TV

Na tretjem mestu, z boljšim rezultatom, je Zares, ki očitno uspešno jemlje glasove SD-ju – 7, 5 odstotka. Četrta je Liberalna demokracija – 6,4 odstotka. Peti je Desus, ki se še vedno vzpenja – 4,6 odstotka. Edina stranka, ki je ta mesec izgubila, je Slovenska nacionalna stranka, s 5,7 odstotka je padla na 3,7 odstotka. Nekoliko si je opomogla Slovenska ljudska stranka, podprlo bi jo 2, 5 odstotka volivcev, Nova Slovenija je na predzadnjem mestu – 1,7 odstotka in zadnja Lipa z 0,2 odstotka glasov. Zmanjšal se je tudi delež neopredeljenih volivcev.

Še lestvica politikov

Najuspešnejši je še vedno Danilo Türk, drugi je Janez Potočnik, na tretje mesto se je prebil Gregor Virant, za njim je Borut Pahor, peti je ljubljanski župan Zoran Janković, šesto in sedmo mesto je pripadlo Zaresu - Gregorju Golobiču in Mateju Lahovniku, osmi je Milan Zver, na lestvici se je zopet znašel Lojze Peterle in deseti je Miran Potrč. Enajsti je Karl Erjavec, s slabšo oceno kot prejšnji mesec, sledijo Katarina Kresal, France Cukjati, Janez Janša, na petnajstem mestu pa je Barbara Žgajner Tavš, ki je na lestvici prehitela nekdanjega šefa in vzornika Zmaga Jelinčiča.

KOMENTARJI (159)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fizelj2
05. 07. 2008 18.17
POP TV lahko bi enkrat naredili clanek o tem koliko vas placujejo (oz. kaksne ugodnosti si obetate) da so vasi clanki pozitivni samo kadar gre za opozicijske stranke. Malo vec novinarske etike in nepristranskosti bi clovek pricakoval od vodilne televizije.
mac4_m
24. 06. 2008 22.27
še kar vodijo? bravo toš, dobro delo, bo golobko pohvalu..
brankasrbijanka
24. 06. 2008 20.05
Tonček B. Nasmejali ste me ZELOOOO. ""Navedki"" so PRAVI. Uživajte v prostem dnevu, ki je pred nami
Tonček Balonček
24. 06. 2008 19.52
Poztabil sem navesti še dva uspeha, namrek zaroko našega fanta od fare, predsednika vlade in seveda novo življensko sopotnico ministra za vzgojo in izobraževanje, tistega lepega črnega gospoda, ki nakalda, da je družina pri vzgoji najpomembnejša! Očitno gredo po stopinjah komunajzarjev, bivđših kolegov!
Tonček Balonček
24. 06. 2008 19.26
Še vedno tdim, da so največji uspehi "te vlade" naslednj: - totalna zmeda pri plačah javnih delavcev in zdravnikov -stavka sodnikov in s tem zmanjšani sodni zaostabki - fiasko vseh reform, ki so jih napovedovali - napovedan odstop najuspešnejšega direktorja davčne uprave - nakup oklepnikov (oz,. nenakup) - širjenje resnice po medijih (nom Grimsov zakon) - plebiscitarna podpora predsedniškega kanddata čebelarja in obstrukcija referenduma - izumrtje Ministrstva za znanost in vioko šolstvo (ali je Kuclerjeva sploh še v službi, je še živa?) - zamenjava polovivce ministrov v treh letih, namesto sanjskih so jih zamenjai fantomski? - klimatske spremembe (pomlad je bila haldna)... Itd....
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.21
Kaj je rekel en politik Dimsiju : malo preveč ste se zagnali v ta del. Skrij se in nikoli več desničarske stranke v Sloveniji.
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.19
posebna skupina tožilcev Sami pijančki, ki znajo obsoditi nekoga, ki ima en joint v žepu. BBBBBUUUUUU
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.18
Daj še pod plus, da so hodili SKORAJ vsi v službo !!! BBUUUUUUUUUUUUU
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.17
Gledap TV BBBBBBBBBBBBBBUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Nemci so vam svoje povedali !!!!!!!!! BBBBBBUUUUUUUUUUUUUUUUUUUuu
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.16
nov zakon za javno RTV Slovenija Ja javna TV je postala domobranska TV
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.15
resno razbijanje gradbeniških in "pivovarskih" lobijev Bau bau bau bau bau bau
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.15
""- zmanjšanje števila zaposlenih v javni uprav"" Ljudje odhajajo v penzijo in množično odhajajo iz vojske in policije. BBBBBUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!
Prvo Borec
24. 06. 2008 19.13
manjakranjc BBBBBBBBUUUUUUUUUUUUUUUUU Skrij se od sramu !!!!!!!!!!!!!!!! ""dosledno usklajevanje pokojnin s plačami"" Ja sedaj imajo ljudje take plače, kot so penzije.
killi-123@hotmail.com
24. 06. 2008 18.50
Manja, izgleda da tudi sami iščejo, ker brošur še ni na vpogled.
manjakranjc@hotmail.com
24. 06. 2008 18.45
Klilli sem se potrudila in probala najti tudi upsehe prejšnjih vlad; to je rezultat: ... iščem... iščem... zadetek: UDBA.NET !!cenzurirano!! M.K
killi-123@hotmail.com
24. 06. 2008 18.44
Ne Manja, ne še ti. SDS jo je izdal(brošuro) ti jo podpiraš, sedaj čakam samo še Pahorjevo in Golobičevo. Vsi tako pošteno delajo ter se borijo za nas.
manjakranjc@hotmail.com
24. 06. 2008 18.28
In pa še nekaj tekočega: Torej dosežki naše vlade: - uspešno vodenje OVSE - uspešna pogajanja pri sklepanju evropskega proračuna za 2007-2013 - odprava avtomobilskih nalepk - znižanje notarskih tarif - najvišja gospodarska rast - javni razpis za izdelavo osebnih dokumentov - red v parlamentu - posebna skupina tožilcev - odpravljanje sodnih zaostankov - odprava obveznega članstva v GZS - dosledno usklajevanje pokojnin s plačami - obrazec za dohodnino po pošti na dom in zmanjšanje te - opravljanje administrativnih postopkov na katerikoli upravni enoti - nov zakon za javno RTV Slovenija - povzdigovanje pozitivnih zgodovinskih dogodkov (TIGR, MSNZ, TO, osamosvojitvena vojna) - preseganje ideoloških delitev pri kadrovskih rešitvah - več sredstev za kulturo - občutno zmanjšanje privilegijev funkcionarjev - zmanjšanje stroškov ministrov pri potovanjih v tujino - zmanjšanje števila zaposlenih v javni upravi - nižja brezposelnost - ureditev evidenc in arhivov na kmetijskem in šolskem ministrstvu - ureditev razmer v OŠ Bršljin - normalizacija odnosov država-verske skupnosti - zakon o registraciji istosplonih skupnosti - sodelovanje sil SV v NATO misiji pri stabilizaciji Irakaž - resno razbijanje gradbeniških in "pivovarskih" lobijev - vodenje EU... - "uravnilovka" plač v javnem sektorju - razne doklade in še ine še ....je preveč tega. M:K
manjakranjc@hotmail.com
24. 06. 2008 18.15
Dan levica je še najmanj zaslužna za vse uspehe naše države, ki jih je dosegla kljub tiraniji te opcije, ki je vladala 12 let na tistih par dekad. Naj naštejem samo nekaj stvari, ki jih je počela leva opcija in so zavirale razvoj države: - katastrofalni davčni sistem, ki je pravzaprav izničil prehod iz socializma in vzpostavil novo obliko uravnilovke; to je destimulativno za delovno aktivno prebivalstvo - nezmožnost vzpostavitve pravne države, ki se recimo v zadnjih dneh dobro manifestira pri romski problematiki: ljudje so ponoreli zato, ker ta država že desetletje in pol sistematično ignorira kazniva dejanja, ki se ji zdijo pretežka - ogromno lastništvo države v gospodarstvu in posledično nastavljanje "prijateljskih", "idelološko neoporečnih" kadrov; če ne bi bilo spremembe oblasti pred 4 leti, večina ljudi tega niti ne bi opazila - mačehovski odnos do podjetništva (z izjemo državnih podjetij), v "zameno" pa ustanavljanje nekakšnih prisilnih združenj v obliki raznih zbornic ipd. neumnosti - vpliv na medije, neposreden (RTV) in posreden (Delo, Poptv, kanal A,Pro Plus, Dnevnik, Večer...), kar je postalo transparentno tudi šele ob menjavi oblasti! A še naštevam ali je dovolj? Zbudite se! M.K
mixidotnet
24. 06. 2008 17.19
Tonček Balonček Če malce ztavrtiš miškino kolesce lahko vidiš približne rezultate volitev- če bi bile danes sd+lds+desus+zares je cca 39%. Sds z Nsi in Sls pa bi dobil cca 22% no še z NSIjem pa 27%. To pa je razlika kar 12%, to pa je že toliko kolikor bi inflacija, ko bo ta vlada odpadla. :):):):)
Tonček Balonček
24. 06. 2008 17.01
Pa dajmo že enktat diskreditirati te levake, Pahorja, Golobiča, Erjavca, Kresalovo! Gre za debiel, če kdo slučajno ni, je pokvarjen, živijo na veliki nogi, imajo celo seksualno življenje in kradejo, ropajo, kdor ne, je pa včasih, ali pa bo, nekaj bo od tega. Kdaj je bil kdo od teh tipov nazadnje pri sv. spovedi, kako je nasploh z njihovimi zakramenti? verjetno slabo, takih ne maramo!!! meni je bil vedno za zgled dr. Cuzkjati, potrdil in certifikatov ima toliko, da je kandidat za Guinessovo knjigo rekordov!! Seveda o nekaterih od njih raje molči, saj gre za plemenito osebo!!!