Slovenija

SD formalno za Türkom

Ljubljana, 13. 07. 2007 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsedstvo SD je na seji soglasno formalno podprlo kandidaturo Danila Türka za predsednika Slovenije.

Predsedstvo Socialnih demokratov (SD) je na seji soglasno sprejelo odločitev, da formalno podprejo kandidaturo Danila Türka za predsednika Republike Slovenije.

Türka podpirajo v SD, združenju Zares in DeSUS, medtem ko je LDS kot svojega kandidata predstavila nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Mitja Gasparija.
Türka podpirajo v SD, združenju Zares in DeSUS, medtem ko je LDS kot svojega kandidata predstavila nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Mitja Gasparija. FOTO: POP TV

Kot je po seji dejal predsednik SD Borut Pahor, si Slovenija zasluži dobrega predsednika. "Mislimo, da je doktor Danilo Türk osebnost, ki lahko izpolni visoka pričakovanja naših državljank in državljanov," je še dodal Pahor in pojasnil, da bodo v prihodnjih mesecih vsi storili vse, kar je v njihovi moči, da bo ta kandidatura uspešna.

Türk ima podporo strank kot pomoč, ni pa njihov reprezentant. Borut Pahor

Türk bo kandidiral s podpisi volivk in volivcev, SD pa se bo skupaj z ostalimi strankami, ki ga podpirajo, angažiral, da bodo te podpise zbrali. V stranki upajo, da bodo med podpisniki tudi ugledne osebnosti iz različnih sfer, ki bodo kazali na vso politično širino doktorja Danila Türka kot osebe, ki lahko v slovenski politiki skupnost povezuje, ne pa deli.

V SD upajo, da bodo med podpisniki za kandidaturo Türka tudi ugledne slovenske osebnosti.
V SD upajo, da bodo med podpisniki za kandidaturo Türka tudi ugledne slovenske osebnosti. FOTO: POP TV

Podporo Türku na predsedniških volitvah je v četrtek formalno izreklo že združenje Zares. "V prihodnje lahko pričakujemo, da bodo to storile še nekatere druge stranke oz. društva in da bo Türk dejansko deležen široke politične podpore, za kar sem dobil tudi mandat," je dejal Pahor. Sicer so Türku naklonjeni tudi v DeSUS, kar je po Pahorjevih besedah znak politične moči njegove kandidature.

Türk bo turnejo po Sloveniji začel že danes, ko bo obiskal tradicionalno prireditev Pivo in cvetje v Laškem.

Kandidat za predsednika naj bi volilni štab predstavil v drugi polovici prihodnjega tedna, kdo bo prvopodpisani in tudi organizator volilne kampanje pa bo Türk odločil sam, saj kandidira absolutno kot suverena politična osebnost, je razložil Pahor.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

albertinum@excite.com
15. 07. 2007 11.17
SD je dvakrat vprašala Gasparija, če bi bil njihov kandidat, pa jim je rekel ne. Zdaj so pač morali potegniti zasilni izhod - Türka.
matekolovrate
14. 07. 2007 12.10
Türk je en velik HINAVEC jaz ga že ne bom volil. Jelinčič naj zmaga.
highlander
14. 07. 2007 12.06
Kriss714 se popolnoma strinjam s tabo. Najprej je bil kandidat SD, nato pa ko so jim druge stranke rekle, da ga ne bodo podprli če bo kandidiral kot kandidat SD, so rekli, da bo raje kandidiral kot nestrankarski. Če je kandidat res tako samostojen in nestrankarski, zakaj potem Pahor govori kaj bo Turk naresil?
kriss714@amis.net
14. 07. 2007 00.11
Gen, če skočiš v vodo, a prideš ven suh? Laž je slaba popotnica, ko pričakuješ zaupanje volilcev.
DarthRevan
13. 07. 2007 19.27
Kriss, nestrankarski...to je tako, zelo zanimiva stvar. Recimo, da bi jaz ali ti šla kandidirat za predsednika, nečlana stranke, torej, nestrankarska človeka. Pa bi si ena stranka izmislila da podpre mene ali tebe - a sva potem še nestrankarska ali ne; glede na to, da sva v zadevo vstopil akot nestrankarska?
gadni@email.si
13. 07. 2007 19.26
Prav veliko promocije Turk ne rabi, saj dela koalicija v zadnjem času velike neumnosti, ki se nedvomno zrcalijo v javnem mnenju in škodijo Peterletu. - afera kabli za PK kjer je bilo okradenih 2,5 miljona EU (makro 5, Bručan), - Farsa o 1000 Eurih, - Politično kontroliranje medijev(pismo ASK), - dogovarjanje za incidente na morju, - imenovanje letališča po politiku tako kot v komunizmu, - miljardna škoda pri prodaji državnega premoženja (Mercator, SIJ itd…) - inflacija raste....
kriss714@amis.net
13. 07. 2007 19.25
Vemo, da za njim stoji SD. Zato pa ni treba lagat, da je nestrankarski.
GSG-9
13. 07. 2007 19.12
Dejmo 24ur.com, zdej imate šanso da ste uporabni, čim več promocije Tuerka (Pozitivne seveda)