Slovenija

SCT ne prevzema krivde

Ljubljana, 19. 03. 2008 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Š.Z./STA/M.K.
Komentarji
160

Minister Žerjav upa, da bo predore obnovil SCT, ki pa bi obnovitvena dela izvedel le preko razpisa.

Ali se bomo poleti že vozili brez ustavljanja na cestninskih postajah?
Ali se bomo poleti že vozili brez ustavljanja na cestninskih postajah? FOTO: Dare Čekeliš

Jutri naj bi padla odločitev o vinjetah. Vlada naj bi namreč potrdila polletno in letno vinjeto, prva naj bi stala 38, druga pa 55 evrov, poroča časnik Finance.

Prometni minister Radovan Žerjav je sicer napovedal, da se bomo z vinjetami vozili že poleti, medtem ko cestninjenje za tovornjake ostaja nespremenjeno. Tovorna vozila naj bi cestnino plačevala na ABC stezah, vsaj do leta 2009, ko se za njih uvaja satelitsko cestninjenje.

Prihodnje leto bomo imeli tovornjake na satelitih, osebna vozila pa na vinjetah. Prometni minister Radovan Žerjav

Vlada je 6. marca sprejela sklep, da bo za osebne avtomobile za cestninjenje na slovenskih avtocestah uvedla vinjete, tovorna vozila pa bodo do uvedbe satelitskega sistema cestninjenja ostala na obstoječem sistemu. "Uvedba vinjet za osebna vozila in ohranitev obstoječega sistema cestninjenja za tovornjake je najbolj smotrna in smiselna rešitev," je prepričan minister Žerjav. ''Ta rešitev tudi zagotavlja finančno vzdržnost Družbe za avtoceste v RS.''

'Sanacija predorov predvsem ponoči'

Minister Žerjav je imel sicer danes novinarsko konferenco, na kateri pa pred jutrišnjo sejo vlade ni želel govoriti o vinjetah. Minister je spregovoril o sanaciji betonskih vozišč v avtocestnih predorih in komentiral razmere na parkiriščih po spremembi uredbe o omejitvi tovornega prometa.

Sanacija betonskih vozišč v avtocestnih predorih naj bi bila predvidoma končana pred prvomajskimi prazniki, je povedal, vozišča pa bodo sanirali z metodo finega reskanja, ''ki je tudi stroškovno ugodna''. DDC je v zvezi s sanacijo predorov preučil kar nekaj možnosti in se nazadnje odločil za metodo finega reskanja s šestmilimetrskim razmakom zob in globine treh milimetrov. Stroški sanacije bodo nižji od predvidevanj; tako bo za sanacijo vseh štirih trojanskih predorov treba odšteti 410.000 evrov, sanacija vseh predorov na avtocestah pa bo stala 750.000 evrov.

Minister Žerjav ni želel govoriti o vinjetah.
Minister Žerjav ni želel govoriti o vinjetah. FOTO: Tomaž Ungar

Stroške sanacije betonskih vozišč v predorih bosta krila DDC s podizvajalci in izvajalec gradnje, Družba za avtoceste v RS (Dars) pa po napovedih pri pokrivanju stroškov ne bo sodelovala. Že v teh dneh naj bi prišlo do podpisa sporazuma med Darsom, DDC in izvajalcem. "Pričakujemo, da bo izvajalec družba SCT, ki je bila tudi izvajalec predora," je povedal Žerjav in dodal, da je ponudbo za stroje dalo nemško podjetje.

SCT: Obnova le preko razpisa

SCT je kot izvajalec ali podizvajalec betonskih vozišč v predorih delo izvedel kvalitetno in v skladu z zahtevami naročnika. Betonska vozišča v predorih je izvedel po predpisani tehnologiji, ki jo je zahteval naročnik. Kvaliteto izvedenih del je kot nadzorni inženir ves čas nadzoroval DDC, laboratorijske analize vgrajenega betona pa je ves čas preverjal in potrjeval ZAG. SCT

Na predlog ministra, da bi obnovitvena dela izvajal SCT so se v družbi že odzvali. Kot so zapisali, so pripravljeni izvesti hrapavljanje betonskih vozišč v avtocestnih predorih, odločno pa odklanjajo izvedbo del brez ustreznega javnega naročila. Prav tako niso pripravljeni prevzeti krivde za neustrezno drsnost v predorih. "Svoje delo pri gradnji predorov smo opravili strokovno," poudarjajo na SCT.

Kot poudarjajo v SCT, so že pred časom ponudili izvedbo hrapavljanja betonskih vozišč v vseh slovenskih predorih na podlagi naročila in sklenjene pogodbe v skladu pravili javnega naročanja. "Sanacijo bi izvedli za ceno, ki bi pokrila le dejanske stroške izvedbe hrapavljenja. Ta predlog s strani Darsa ni bil sprejet," navajajo v SCT.

Sanacija predorov bo sicer po Žerjavovih besedah potekala izključno ponoči. "Na večer se bo cev, ki jo bodo sanirali, zaprla, promet pa preusmeril v drugo cev. Zjutraj se bo cev pripravila in dala nazaj v promet. S tem želimo čim manj ovirati promet," je pojasnil minister in dodal, da je na ta način mogoče predore sanirati v dveh ali treh tednih. Sanacija bo končana predvidoma do prvomajskih praznikov.

'Strožji režim terja več parkirišč'

Strožji režim za tovorna vozila na cesti Maribor - Dolga vas velja od 8. marca, in sicer prepoved vožnje tovornih vozil traja od sobote od 8. ure do nedelje do 21. ure. Izjema je lokalni tovorni promet, ki poteka tudi v soboto od 8. do 15. ure.

Po uvedbi strožjega režima za tovorni promet na cesti Maribor-Dolga vas 8. marca je prišlo do povečanega pritiska tovornih vozil na parkiriščih v Mariboru, kar je sprožila nejevoljo tamkajšnjih prebivalcev. Ministrstvo za promet je z iskanjem parkirišč za izločene tovornjake iz prometa že pristopilo k reševanju problematike. Pritisk na parkirišča bodo blažili s predčasnim izločanjem tovornih vozil vzdolž avtoceste in novimi parkirišči za izločene tovornjake. Kot je dejal minister Žerjav, bodo vključili parkirna mesta na mednarodnem mejnem prehodu Šentilj, kjer je na razpolago 150 parkirnih mest, parkirišča ob Letališču Maribor, kjer je na razpolago 200 parkirnih mest, danes in v četrtek pa naj bi zagotovili še dodatnih 200 mest na dveh lokacijah v okolici Maribora.

KOMENTARJI (160)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
20. 03. 2008 08.59
ti ljudje sploh neznajo voditi niti sebe ,kaj pa še države(ne mislim na janševo vlado.mislim na vse te voluharje ,ki samo sedijo in pripravljajo zakone)oni so tukaj na tem svetu ,da nam življenje komplicirajo in zakonito kradejo dobrine.
Tonček Balonček
20. 03. 2008 08.28
No, bom naštel par mojih zneskov, za februar 08: EUR 8,88 SNAGA EUR 30,37 VODOVOD EUR 21,26 VEČERNO DELO EUR 55,16 MOBITEL (4 aparati) EUR 74,18 TELEKOM (SIOL, TV, telefon) EUR 42,43 ELEKTRO EUR 14,00 RTV EUR 83,50 PLINARNA _________________________ EUR 329,78 S K U P AJ _________________________ Prišteti je potrebno še provizijo za plačilo položnic, fiksni so tudi ostali stroški v banki, mesečen vozovnice za otroke in druge šolske položnice, položnice za davke in prispevke (mestno zemljišče, davek na posest stavb in podobno, ki so parkrat letno itd.), tako da ti fiksi stroški nanesejo cca najmanj 450 EUR mesečno. Nisem računal še članarin, prispevkov za cerkvene nabirke, RK, KARITAS, UNICEF in podobno. Ta mesec sem plačal še menjavo števca za vodo, 37 EUR, če bi imel pa še bio kanto za smeti, bi me ta stala še dodatnih 15 EUR na mesec!
Tonček Balonček
20. 03. 2008 07.58
Pa dajte nehat s temi 100 evri, toliko stane ena buteljka za Solano an Brdu!
mac4_m
20. 03. 2008 00.17
z vinjetami pa izgleda Janša uresničuje predvolilne obljube in serje v lds-ovski vrtiček. Če se spomnimo, kako je rop, ko je bil predsednik vlade izjavljal, da se bo dars privatiziral (seveda, ko bomo slovenci plačali in izgradili ves križ). Jasno, da bi nekdo naš vložek izrabil za vsakodnevno ropanje slovencev s cestninami. Te so za par km po teli mali kokoški oderuške, še posebaj glede na naše dohodke. Da ne omenjamo kvalitete cest. Z vinjetami se bo samo popravila strahotna krivica, ki je bila napravljena slovencem. In kdo bo jokal? Gantar, ki bi kar pozaprl ljudi, ki se izogibajo avtocest, Cvikl in podobni, ki so olupili ta narod in bi ga še bolj...Bi radi prišli nazaj pa ponovno uvedli registrske nalepke aneda? Mislim, da imajo slovenci dober spomin in upam, da so vaši časi minili.....vsaj do takrat, ko se bo sodilo za zločine za čase prejšnje oblasti...
mac4_m
20. 03. 2008 00.10
razpisne pogoje in pogodbe določa naročnik in če izvajalcu kaj ni prav se mu ni treba prijaviti ne glede na to koliko odvetnikov ima s seboj. Če je naročnik pisal pogodbe sebi v škodo je potrebno ugotoviti kdo je to storil, zakaj (korupcija seveda) in ga odstraniti iz civilizirane družbe za dolga leta...
hrcekmuri
19. 03. 2008 20.26
BRAVO,NAGRAJENA NESPOSOBNOST,ČE IMAŠ DENAR GA DAŠ TISTEMU OD KATEREGA DOBIŠ NAJVEČ PROVIZIJE
Tonček Balonček
19. 03. 2008 19.55
Tisti,,ki govoričite o tem ringu okoli Ljubljane, se v hudi zmoti! Prvič, po tem obroču se vozijo tudi drugi, ki nanj ne pripeljejo z avtocest, drugič ga je financirala tudi Ljubljana in ne republika, severna obvoznica do Smelta je star npr. že 30 let, polovica obroča je pa itak cesta, rezervirana za motorna vozila, "plava" po domače, 100 na uro! Preaktično je el južna obvoznica na robu morosta avtocesta. Po obročih s enikjer an svetu en plačuje avtoceste! Kar se vinjet tiče, je pa sploh smešno, kdor se je vozil npr. z Gorenjske v Ljubljano, je zdaj plačeval za avtoceste po npr. 700 EUR na leto, zdaj bo prihranil 650 EUR, t.j. eno manjšo plačo. Zanima me, če ta oblast sploh razpolaga s simulacijami in projekcijami, komu bodo vzeli razliko, sebi verjetno ne! Še tujce ne bo prišlo nič dražje, če bo pač kupil dve dnevni vinjeti, za gor in dol, saj je že zdaj cestnina npr. od Šentilja do Videža 10,55 EUR, torej tudi od tujcev ne bodo pokasirali nič več kot zdaj! Verjetno računajo na izgubo, tovornjakarjev ne bodo mogli pretirano nategovati, bodo zasedli ceste. Dobro so kasirali razni "strokovnaki" za ABC sisteme itd., podobno kot v zdravstvu, zdaj bodo pospešeno kasirali razni eksperti tipa Marc. Potem nas bodo pa pritisnili s takimi cenami za km, da se nam bo kar bliskalo, kriva bo seveda nova vlada!
Eastman
19. 03. 2008 18.57
patrie a maš ti mogoče manjvrednostni kompleks ker nisi iz Ljubljane?
kaki11@email.si
19. 03. 2008 18.38
Preore ne bo popravljal SCT, niti kdo drug. Pa ljudje, do mislite da je sestavljal pogodbe, branjevke in taksisti. Preden firma kot je SCT kaj podpiše to prbere vsaj 5 odvetnikov oz. svetovalcev uprave, kot se reče. Oni so bolj zaščiteni kot medved. Glede vinjet pa tole, Dars plačuje Logino in ne vem še koliko firm, da razvijajo Galileo program in raziskujejo satelitsko, magnetno, IR in nevem še kakšno sledenje in cestninjenje. Na njihov račun je že slo ??????€ in to je tudi proračunski denar. Na koncu DArs predlaga po vseh letih financiranje vseh teh firmic, da bo uvedel vinjete? Pa ali sploh kdo nadzira Dars, ali je to 1000 glava kača. Glede na kvaliteto cest bi jih ukinil.
eznpanar@hotmail.com
19. 03. 2008 18.33
če bo cena dejansko taka,potem sploh ne vem kaj se sekirate...če bojo pa presegle 100€ potem pa bo res hudič...kaj pa je 55€ nič,glede na to,da so avtoceste kr urejene,ok predori mal jeb**,sam kultura pač ni na višku...tisti ko pa grejo 1x al pa 2x na leto na avtocesto pa bolš da ne hodijo,pa grejo na vlak,ko na cesti tak samo gužvo delajo,ko cincajo po prehitevalnem 100 na uro...drgač pa se bo teh 55€ kr hitr pokrilo,parkrat na obalo al pa lj,pa je takoj not.. :)
batobre64@gmail.com
19. 03. 2008 18.28
Na VINJETE imajo največ pripomb tisti, ki mislijo, da se lahko GRATIS vozijo v službo npr. iz Grosuplja v Lj. , pa iz Vodic in podobni. VINJETE SO ZAKON KOLIKOR PAČ BODO KOŠTALE NI VAŽNO!!!!!!!!!
LazniviZares
19. 03. 2008 18.24
No koncno bodo tudi Ljubljancani placevali za voznjo po avtocestnem ringu okrog mesta,Koncno.
mac4_m
19. 03. 2008 18.22
nesposobneži. Bi popravili samo preko razpisa. Goveda parazitska. Za slabo opravljeno delo odgovarja izvajalec, ki ne samo, da mora popraviti na lastne stroške ampak tudi plačati vso povzročeno škodo. Če jim ni kaj všeč, se jih loti tožilstvo in dobijo prepoved za vse državne razpise in projekte. A je res tako težko pogruntat edino logično rešitev a je lažje še naprej krast lastnim državljanom..?
drejca@email.si
19. 03. 2008 18.16
ROK 2604....vstopna taksa, ja :)) Da vam ne bomo mi kmetavzarji vstopne takse zaračunal, če boste hoteli kako drugač kot na škrge dihat ! Sicer pa ...juzna obvoznica je tretirana kot avtocesta in nimate druge šanse kot kupit vinjeto.
jozebrdnik
19. 03. 2008 18.06
kaj pa vinjete za motorje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
prazna-luna@hotmail.com
19. 03. 2008 17.50
Glede tega..ok naj bodo vinjete....ampak tisti ,ki grejo na avtocesto na leto 2-krat...zakaj pol naj plačamo toliko...a ni dovolj da plačamo za cesto pa se jaz z svojim sploh na avtocesto ne spravim..pol pa da naj plačam še vinjeto zato ker se peljem iz ptuja do celja 2-krat......presneta država inJJ...znajo služiti še zmerom z tistimi,ki drugače teško shajajo pol pa še te vinjete....saj prav,da tisti,ki se redno vozijo to z veseljem pozdravljajo.....ampak spet se niso vprašali kaj pa tisti ki jo uporabljajo 1- 2..na leto....pa plačajo polno ceno.....TO NI PRAVIČNO....ali pa jaz tega ne zastopim ali pa se nekdo in seveda ti bogatini veselijo pa bodo prišli poceni skoz....grrrrrrrrrrrrr
scoop
19. 03. 2008 17.07
strelka: Se dobro da nismo v Arabiji... :) Tam ti kartico HITRA ROKA takoj odvzamejo ... :P Presekajo... :) Kako naj se izrazim... ;) Radmansdorf: Torej se ti strinjas, da morma jst kupit letno ali pa polletno vinjeto, ker grem 2x... Mogoce 3x cez cestnino ? ... :)
predaI
19. 03. 2008 17.06
Vsi stroski pod 80€ na mesec???? Never! Tolk te pride samo hrana, brez vode, elektrike ali plina. Morda, ce si kmet, pa se to brez nic ne gre. Sicer pa povej recept. Pa da vidimo ;) '--_--'
Fash
19. 03. 2008 17.06
Pozabu je omet, da je ata financiral kolektorje! Lovi pa samo take decve,ki imajo lsten prevoz, sam on pomoje ze kr dolgo ni videl kaksne zenske v svojem fletu, ce ga sploh ma, ce je pa slucajno porocen mi se njegova zena smili, ker to je boga reva mogla met res smolo da ja na njga prletela.
radmansdorf@gmail.com
19. 03. 2008 17.03
BRAVO! Za tako ceno takoj kupim vinjeto! In tujci naj plačajo kar vsaj 10 dnevno ali polletno! Tako je prav. HOČEMO VINJETE ZA TAKO CENO!!!!!