Slovenija

SCT: Gradili smo korektno

Ljubljana, 27. 02. 2008 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gradbeno podjetje SCT se je odzvalo na očitke. Kot trdijo, so Onkološki inštitut gradili v skladu s pripravljenim projektom.

SCT v sporočilu za javnost pojasnjuje, da je ministrstvo za zdravje kot investitor izvedlo natečaj za projektno rešitev, na katerem je kot najustreznejšo izbral rešitev Biroja 71, in sicer še preden so bili sami izbrani za izvajalca gradbenih in obrtniških del. Tako so posamezne objekte OI gradili na podlagi revidiranega projekta, ki ga je izdelal odgovorni projektant.

V SCT poudarjajo, da so se med projektom naknadno večkrat spreminjali programi objektov, s čimer se je povečevala njihova kapaciteta, posledice pa se kažejo tudi v potrebni bilanci tople vode.
V SCT poudarjajo, da so se med projektom naknadno večkrat spreminjali programi objektov, s čimer se je povečevala njihova kapaciteta, posledice pa se kažejo tudi v potrebni bilanci tople vode. FOTO: Kanal A

Vse vgrajene sisteme so, pravijo, naredili skladno s projekti, ki jih je pripravilo podjetje Biro 71, opravljen je bil tehnični pregled in pridobljeno uporabno dovoljenje. Da bi projekt kakovostno in čim prej končali, so na zahtevo ministrstva za zdravje uredili pogoje, ki so bili nujno potrebni za dokončno vselitev vseh prostorov inštituta. Pri tem so navedena dela v vrednosti prek 600.000 evrov izvedli na lastne stroške že pred preselitvijo in za ta dela do danes z njimi ni bila sklenjena darilna, donatorska ali kakršnakoli druga pogodba.

Na željo naročnika smo izvedli potrebna dodatna in vzdrževalna dela, s katerimi so izboljšali klimatski sistem in kapacitivnost toplotne postaje s pripadajočim vodovodnim omrežjem. S tem pa so bili zagotovljeni boljši pogoji zdravljenja onkoloških bolnikov v tistih objektih, ki od predaje leta 2003 niso bili v uporabi oz. niso bili optimalno vzdrževani. SCT v sporočilu za javnost

Posamezni novozgrajeni objekti OI so bili po navedbah SCT v skladu z veljavno zakonodajo tehnično pregledani in predani investitorju oz. uporabniku. S temi pregledi je bilo nedvomno ugotovljeno, da so posamezni objekti zgrajeni v skladu s projekti, predpisi in pravili stroke ter da izpolnjujejo vse predpisane zahteve za uporabo. V SCT dodajajo, da se kljub opravljenim tehničnih pregledom pri vseh gradnjah, zlasti tako zahtevnih, lahko pojavijo t.i. skrite napake. Zato je SCT dal bančno garancijo za dobro izvedbo del in odpravo napak v garancijski dobi.

Poleg tega je pri uporabi posameznih objektov in naprav gospodarno poskrbeti za njihovo redno upravljanje in vzdrževanje, na kar pa izvajalec nima vpliva, je pa v primeru OI na to pomanjkljivost opozarjal, so še zapisali v omenjenem gradbenem podjetju.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vetlan
28. 02. 2008 13.38
doki007 | 27.02.2008 | 18:57 Prav imaš, poznam projekt. Samo niso nič mižali, tako so naročali, mnenje strokovnjakov in zdravje pacientov ministrstvo ne zanima, bolj jih zanima, kaj bo ostalo v njihovem žepu. Projektanti sploh niso nič krivi, pa še slabo so plačani. Prašek, žal zdaj nimaš prav.
Tonček Balonček
27. 02. 2008 19.02
Ta izum javnih razpisov je podoben samoupravljanju! V njih so ljudje, ki nimajo pojma o investiciji, ki so ji zavezani, odločajo o stvareh na tuj raču in so predmet manipulčacije tistih, ki vedo za kaj gre ter se zmenijo mimo njih! Vse je seveda preplačano in predimenzionirano, odločajo ljudje na tuj račun, sami si hiše zgradijo prekleto racinalno!!
doki007@email.si
27. 02. 2008 18.57
prašek ,........kriv je tisti ki je pregledal projekt in ga podpisal - revidiral - ga pregledal ,....!!! -to so pa ponavadi ljudje poslani od investitorja ,... ----------kako to da so ti ljudje spregledali napake ,..kot ti praviš ,...???????? -pa ja niso mižali na en uč ,....al pa oba ........
doki007@email.si
27. 02. 2008 18.47
ja ,....kdo je pa pol kriv ,..??????? ----kdo je pa delal revizijo projekta ..?? desničarji to sigurn veste ..................??
doki007@email.si
27. 02. 2008 18.03
ha ha ,....sem vedu da se bo ena oglasila ki nima pojma ,....! -----projektanti prov gotov niso krivi ,....!! ------revidenti ki so pregledali projekte so krivi ,...ker so podpisali ,...kdo so to bili ,..???? -----vsak projekt ima revizijo da se pregleda projekt ,...! ha ha ha ,.....neti ,...kdo je pol kriv, ??????????
neti
27. 02. 2008 17.58
Kdo bumbar, pojektanti ..
doki007@email.si
27. 02. 2008 17.51
ha ha ha ha ,......kdo pa pol ni delal po reglcih ,...>?????? ,---------če ni SCT kot glavni izvajalec ,.....kdo ???