Slovenija

Sanirajo cesto proti slapu Rinka, v Mozirju in Laškem težave odpravljene

Solčava, 22. 07. 2024 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Solčavi so začeli sanacijo ceste proti slapu Rinka, ki je bila poškodovana med petkovim neurjem. Pohodna pot proti Okrešlju pa ostaja zaprta in jo je možno samo ročno sanirati, je povedala solčavska županja Katarina Prelesnik. V Mozirju in Laškem, kjer je neurje prav tako povzročilo škodo, so glavne težave odpravljene.

Županja Solčave je izrazila pričakovanje, da bo cesta za peš dostop do slapa Rinka sanirana še ta teden. Gre sicer za ozko cesto, ki je bila po levi strani med petkovim neurjem popolnoma zasuta, medtem ko na desni strani ni nasutega materiala. Zato je cesta polovično zaprta, dostop do slapa je možen samo po desni strani.

V noči s petka na soboto se je ob obilnem deževju v dolino zrušila ogromna gmota kamenja in skal ter močno poškodovala tudi tamkajšnjo priljubljeno planinsko pot na Okrešelj, ki ostaja zaprta. Oskrbnik te poti je Planinsko društvo Celje Matica.

Na Mozirskem je petkovo neurje najhuje prizadelo naselje Lepa Njiva, kjer je bilo poplavljenih pet hiš, uničeni pa sta bili tudi dve cesti. Mozirski župan Ivan Suhoveršnik je povedal, da sta bili cesti poškodovani že v lanskih poplavah, zato ju je občina obnavljala in sta bili tik pred asfaltiranjem.

Pot na Okrešelj po petkovem neurju
Pot na Okrešelj po petkovem neurju FOTO: Facebook

Po besedah Suhoveršnika je sicer celjsko podjetje Remont že v soboto odstranilo naneseno kamenje, tako da sta cesti zdaj prevozni. Asfaltirali naj bi ju čez približno dva meseca, je dodal. Škodo po petkovem neurju pa ocenjuje na okoli 300.000 do 4000.000 evrov.

Petkovo neurje v objektih Thermane Laško ni pustilo večjih posledic. V Domu starejših se je zaradi silovitosti naliva v pritličje stekala meteorna voda, znatnejša škoda pa ni nastala. Težavo so s pomočjo Prostovoljnega gasilskega društva Laško nemudoma odpravili, so povedali v Thermani Laško.

Ob glavni cesti pa je pri uvozu do njihovih hotelov zamašilo odtok meteornih vod na cestišču, kar so pristojne službe tudi takoj odpravile. Družba Thermana v celoti deluje normalno, poslovanje ni bilo ovirano, so še zatrdili v termah.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

celjan2
26. 07. 2024 20.51
Dajte tale članek posodobiti. Moderator! Podrezaj malo tvoje šefe..ne samo čakati kdaj bo kdo kakšno spisal ki ne bo v skladu z Vašo politiko !