Slovenija

S kladivom nad učitelja

Radeče, 01. 07. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

V Prevzgojnem domu Radeče sta mladoletna gojenca s kladivom brutalno napadla učitelja praktičnega pouka.

Kot je posebej za 24ur.com povedal upravitelj doma Ladislav Močivnik, naj bi gojenca včeraj popoldne v elektrodelavnici napadla učitelja praktičnega pouka. Inštruktorja sta s kladivom udarila večkrat po glavi in ga onesposobila ter mu odvzela ključe avtomobila, s katerim sta se odpeljala v smeri Celja.

Po sprejetem obvestilu o pobegu gojencev in sumu storitve kaznivega dejanja je stekla obširna akcija policistov, ki so vozilo z osumljenima mladoletnikoma ustavili na celjskem območju. Policija je gojencema odvzela prostost, osumljena pa bosta še danes s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki bo najverjetneje odredil pripor.

Poškodovanega inštruktorja so odpeljali v celjsko bolnišnico in nato v bolnico Maribor, kjer so ga operirali. "Zaenkrat je njegovo zdravstveno stanje stabilno, vendar še vedno kritično," dodaja upravitelj doma, v katerem je trenutno 31 gojencev in dve gojenki.

Dogodek bo preiskala posebna komisija

Po besedah direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Dušana Valentinčiča gre za edinstven primer, ki se v Prevzgojnem domu Radeče še ni zgodil, nima pa tudi primerjave v novejši zgodovini slovenskih zaporov. Po prvih informacijah dogodka niso mogli predvideti in pomeni za vse zaposlene kot tudi za mladoletnike veliko in neprijetno presenečenje. Dogodek bodo temeljito analizirali v prevzgojnem domu, vse okoliščine pa bo preverila tudi posebna komisija iz generalnega urada uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

Policisti in kriminalisti v zvezi s sumom storitve omenjenega kaznivega dejanja še zbirajo obvestila. Ker preiskava še poteka, policisti več podatkov še ne morejo posredovati.