Slovenija

Rok za pripombe podaljšan do 25. januarja

Ljubljana, 04. 11. 2010 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

Geodetska uprava je na predlog vlade rok za posredovanje pripomb na poskusno izračunano vrednost nepremičnin podaljšala s 25. novembra na 25. januar 2011.

Kot so sporočili z ministrstva za okolje in prostor, lahko lastniki, ki se ne strinjajo s poskusno izračunano vrednostjo nepremičnin, posredujejo pripombe na modele vrednotenja preko obrazca E ali pa preko spletne aplikacije. Geodetska uprava bo upoštevala vse pripombe, ki jih bo prejela do 25. 1. 2011.

Vse pripombe na izračunano vrednost nepremičnine lahko sedaj oddate do 25. januarja prihodnje leto.
Vse pripombe na izračunano vrednost nepremičnine lahko sedaj oddate do 25. januarja prihodnje leto. FOTO: Mateja Klavs

Geodetska uprava prosi lastnike nepremičnin, da istočasno sporočijo tudi spremembe podatkov o nepremičninah in uredijo lastništvo svojih nepremičnin v registru nepremičnin. Spremembe podatkov o nepremičninah in lastništvu bodo lahko lastniki posredovali tudi kasneje. Pomembno je, da bodo podatke o svojih nepremičninah uredili do uporabe podatkov v davčne namene.

Vlada je podaljšanje roka predlagala na seji 28. oktobra, ko je predlagala še nekaj drugih ukrepov za izboljšave pri urejanju podatkov o nepremičninah, kot so boljši pretok podatkov med zemljiško knjigo ter katastrom stavb in katastrom zemljišč, ter ukrepov, ki bodo omogočali boljše evidentiranje in informatizacijo geodetskih evidenc. V ta namen naj bi v letu 2011 pripravili spremembo zakona o evidencah nepremičnin.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.