Slovenija

Rojec ostaja na čelu onkologije

Ljubljana, 09. 01. 2008 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aljoša Rojec ostaja na čelu Onkološkega inštituta. Člani sveta so namreč podprli njegov program sanacije zavoda.

Kako bo Rojec rešil problem Onkološkega inštituta?
Kako bo Rojec rešil problem Onkološkega inštituta? FOTO: POP TV

Prvi mož Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) Aljoša Rojec je članom sveta OI predstavil, kako namerava rešiti poslovne, kadrovske in komunikacijske težave, s katerimi se sooča najpomembnejša slovenska ustanova s področja onkologije. Člani sveta so pisno gradivo o sanacijskem programu zavoda, ki ga je Rojec pripravil ob svetovanju treh zunanjih strokovnjakov, ki jih je imenovala ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič potrdili. Rojec je za svetovalce pri pripravi sanacijskega načrta dobil tri strokovnjake s področja poslovodenja in zdravstva.

Aljošo Rojca in njegov sanacijski načrt podpora tudi ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, ki pravi, da ga podpira s ciljem, da onkološki inštitut spravijo za korak naprej.

Sanacijski načrt

Sanacijski načrt je razdeljen na dva dela. V prvem delu je analizirano poslovanje v letih 2005 do 2007 in pripravljen celovit pregled finančnega stanja in celotnega poslovanja. V analiziranem obdobju so se povečali predvsem stroški zdravil, storitev, odpravljanje legionele, vzdrževanje nove stavbe, nadur, dežurstev, čiščenja in varovanja. V drugem delu pa sanacijski načrt obravnava ukrepe za rešitev. Ti zajemajo izvajanje zdravstvenega programa, nadgradnjo organizacije dela, kadrovske rešitve in prostorske rešitve.

Načrt vključuje rešitve zaposlenih in poglede zunanjih sodelavcev, ki so prepričani, da je program realen.

Člani sveta zahtevali rešitve

Člani sveta, predvsem predstavniki zaposlenih in nevladnih organizacij, so na novembrski seji sveta zavoda, na kateri je Rojec dobil še zadnjo možnost, da popravi "slab vtis" prvega pol leta vodenja OI, od njega zahtevali konkretne odgovore in številke, kako se bo lotil nakopičenih težav.

Ob šestih milijonih evrov minusa, preobremenjenem osebju, skrhanih odnosih in potrebi po vedno novih zdravilih namreč niso bili zadovoljni z Rojčevo novembrsko predstavitvijo sanacijskega okvira zavoda, ki je bil po njihovem mnenju bolj seznam želja kot resničen načrt ukrepov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
10. 01. 2008 08.58
Dober manager bi iz Onkolije napravil profitabilni inštitut ali kaj?! Najbolj mi je všeč, da gradno Pediatrične klinike nadzira Boris Cavazza, ti se res delajo norca iz zdravstvenega denarja, očitmno gre za samopostrežbo brez blagajne!
borec 1
10. 01. 2008 08.37
Rojeca bilo treba zapret ,tako kot vse na ministerstvu !Banda lopovska!
Alojz Ovni?
09. 01. 2008 20.14
Kakršno vodstvo takšno ministrstvo ali obratno. Lopovi skupaj pašejo.
pija99a@hotmail.com
09. 01. 2008 19.40
Kdo piše te članke??? Preverite od kje so ti novi direktorji. Pavel Demšar že dve leti ni več direktor Domela, kjer so ga zaradi slabih rezultatov poslovanja zamenjali. Do nedavnega je delal v Unitechu, kjer so ga prav tako ... To je le politično premeščanje "svojih strokovnjakov".
mc_burek@email.si
09. 01. 2008 09.40
še se najdejo pametni dohtarji, ki vejo da je poitika en ku**c in je reševanje življenj bol pomembno