Slovenija

Rojec ima čas do januarja

Ljubljana, 20. 11. 2007 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aljoša Rojec ostaja direktor Onkološkega inštituta. Do 9. januarja mora izdelati sanacijski program in urediti odnose.

Rojec priznava, da se zaradi selitve onkologije v novo stavbo ni toliko posvečal komunikaciji z zaposlenimi.
Rojec priznava, da se zaradi selitve onkologije v novo stavbo ni toliko posvečal komunikaciji z zaposlenimi. FOTO: POP TV

Aljoša Rojec ostaja direktor Onkološkega inštituta, svet zavoda pa mu je naložil, da mora do 9. januarja izdelati sanacijski program, predstaviti analizo dela, ki naj pokaže pozitiven trend, in izboljšati odnose v hiši. Če teh zahtev Rojec do januarja ne bo izpolnil do januarja, bodo zahtevali njegov odstop.

Člani sveta so pred tem potrdili predlog ministrice za zdravje Zofije Mazej Kukovič za imenovanje skupine treh svetovalcev - direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Gregorja Pivca, direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Sama Fakina ter enega menedžerja, ki ni zdravnik -, ki bodo direktorju pomagali pri pripravi sanacijskega plana.

Na podlagi sanacijskega programa, ki naj vključuje tudi kratkoročni kadrovski plan, se bodo člani sveta januarja odločili, kako naprej, je v razpravi dejal predsednik sveta Tadej Battelino. Ob tem je pozval zaposlene, naj sodelujejo pri pripravi programa, saj ga brez njih ne bo mogoče pripraviti.

Kirurg Brecelj je prepričan, da bi šestmesečno vodenje Onkološkega inštituta pomenilo konec njegove strokovne kariere.
Kirurg Brecelj je prepričan, da bi šestmesečno vodenje Onkološkega inštituta pomenilo konec njegove strokovne kariere. FOTO: Dare Čekeliš
Po duši sem kirurg, funkcijo direktorja Onkološkega inštituta pa lahko zasede le nekdo, ki ima izkušnje z menedžerstvom v zdravstvu. Erik Brecelj

Battelino je ob začetku izredne seje sveta kirurga na inštitutu Erika Breclja, ki je eden prvih opozoril na nemogoče razmere, pozval, naj za šest mesecev prevzame vodenje onkologije in jo tako pomaga potegniti iz krize. Brecelj je ponudbo zavrnil, ker po njegovem mnenju obstaja velika verjetnost, da bi to pomenilo smrt njegove kariere kirurga.

Battelino je članom sveta pojasnil, da je Breclju vodenje Onkološkega inštituta ponudila ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič. Povedal je tudi, da je Brecelj ponudbo zavrnil že v pogovoru z ministrico. "Vlada s tem ne misli, da bo dobila lahkega sogovornika. Brecelj je neizprosen in bo zagovarjal bolnike in zaposlene. Ustanovitelj onkološkega inštituta se tega zaveda in je to pripravljen sprejeti," je poudaril Battelino.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

K_K
20. 11. 2007 17.29
brecelj je kot rit in sapa! govoriti je lahko, ko je treba delati, jo pa stisne !