Slovenija

VIDEO: Rezman ne misli oditi

Ljubljana, 27. 10. 2009 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vili Rezman ne bo izstopil iz poslanske skupine Desus. Tako se je odločil po pogovorih s člani stranke in člani koalicije. Erjavcu še naprej očita 'delo po svoje', ta pa odgovarja, da so delali po pravilih.

Žnidaršič podpira poslanskega kolega.
Žnidaršič podpira poslanskega kolega. FOTO: Blaž Garbajs
Ne vem, kako bo deloval v okviru poslanske skupine, glede na to, da ne bo mogel sodelovati z organi stranke. Tudi nekateri poslanci v poslanski skupini z njim ne želijo več sodelovati, zato se mi zdi njegova odločitev povsem nerazumljiva. Karl Erjavec, okoljski minister in predsednik stranke Desus

Vili Rezman ne bo izstopil iz poslanske skupine Desus, niti ne bo vrnil mandata v državnem zboru. Kot je povedal, se je pogovarjal s člani stranke upokojencev, pa tudi z vrhom koalicije in vsi so ga podprli pri njegovi odločitvi. Kot je ob tem dejal vodja poslanske skupine Desus Franc Žnidaršič, je Rezman najbolj delaven poslanec njihove poslanske skupine. "Če se bo sankcioniralo dobro delo, potem grozi izgon iz stranke tudi meni," je še dodal.

Rezman je spet predsedniku stranke Desus Karlu Erjavcu očital, da je pri izboru kandidata za novega ministra za lokalno samoupravo skupaj z ožjim vodstvom stranke delal po svoje, kar pa Erjavec odločno zanika. "Vse je bilo narejeno v skladu s statutom stranke," zagotavlja Erjavec. Poudaril je, da Rezmana ne sicer želijo izključiti. "Gre za to, da bom predlagal svetu stranke in izvršnemu odboru, da se mu odreče gostoljubje, ker očitno v petih letih ni bil sposoben niti vstopiti v DeSUS, niti ni pripravljen delati v skladu s stališči stranke. Celo več, javno komentira stališča, s katerimi se ne strinja, in tako škoduje ugledu stranke. Nenazadnje smo lahko v zadnjem času stalno prebirali o razkolu v DeSUS, ta razkol pa povzroča nekdo, ki sploh ni član stranke," je pojasnil Erjavec. Izvršni odbor in svet stranke bosta sicer o predlogu Erjavca razpravljala v sredo.

Erjavec vztraja, da so kandidata za ministra izbrali po pravilih stranke.
Erjavec vztraja, da so kandidata za ministra izbrali po pravilih stranke. FOTO: Blaž Garbajs
Rezman je napovedal, da bo o najnovejšem sporu z Desusom napisal knjigo, o kateri bo opisal še več drugih pikantnih podrobnosti iz političnega zakulisja. Erjavčev odgovor na to: Očitno bi rad na moj račun še dodatno zaslužil!

Rezman je že v preteklih dneh dejal, da je bil proces izbire kandidata nedemokratičen, danes pa opozoril še na datume, ki naj bi po njegovo dokazovali, da je bi Henrik Gjerkeš izbran vnaprej. Kot poudarja Rezman, je premier Borut Pahor za Gjerkeša kot kandidata za ministra izvedel 13. oktobra, medtem ko naj bi izvršni organ stranke Desus o kandidatu odločal šele šest dni pozneje.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iGURT
27. 10. 2009 23.37
prvo zupan zupan - poslanec poslanec Nikakor pa oboje skupaj, milijon drugih funkcij Eni FUL drugi NIC not good V Rusah je sociala na psu, folk zivi v revscini
iGURT
27. 10. 2009 23.31
prvo zupan zupan - poslanec poslanec Nikakor pa oboje skupaj, milijon drugih funkcij Eni FUL drugi NIC not good V Rusah je sociala na psu, folk zivi v revscini
NoExit
27. 10. 2009 21.50
Družba Erjavcu Simpatičnih Upokojencev Slovenije
puntova
27. 10. 2009 20.07
Za drek mešat morata bit dva.( in sta) Zakaj????? Zato, ker ga je v stranki in vladi veliko.
alterego
27. 10. 2009 19.54
cmid, kaj pa če bi rajš Erjavc spokal?
etul
27. 10. 2009 18.57
je enkrat eden reku da je desus-penzjoniste lahk sam matilde strah drugač se jih ne moreš rešit pa zgleda da je res tako
cmid
27. 10. 2009 18.39
Rezman in Žnideršič sta užaljena eden ker ni postal predsednik stranke drugi pa bi rad najbrž še kakšen svoj kader pripeljal za ministra Lahko pa je Rezman tudi podtaknjen da proba razbiti stranko desus V vsakem primeru bi bilo najboljše za stranko da oba odditeta ali k Pahorju ali pa mogoče k Janši in tam delata špetir
asan
27. 10. 2009 18.08
Koritu se še nobeden poslanec ni odrekel.
falco1
27. 10. 2009 16.59
Ma temu se je skisal, pa naj iztop iz stranke.Pa reku je da ni imel nikoli strankarske discipline,PA KAJ SI POL V NJEJ ZA BOŽJO VOLJJO
8JASMIN
27. 10. 2009 16.05
En samovšečnež več ali manj je nepomembno, samo da vleče plačo, dela pa tako ali tako nič !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JaNePa
27. 10. 2009 15.27
Popolnoma nepomembno, če "odide" ali ne.
Tonček Balonček
27. 10. 2009 15.17
A ni bil Erjavec še manj kot leto dni nazaj član sanjske ekipe pomladnikov? A kar naenkrat je postal pa nesposoben in slaboumen? Pa saj je bil Janša tudi v ladah vseh barv! To so pač politiki, ne kujte nekaterih v zvezde, drugih pa ne ponižujte, ker je to pač specifičen poklic, kot recimo prostitucija! Ko si gr hvališ, ko pa čakaš, udrihaš po nesposobnežih in ponujaš ukrepe... Vsakod elo ima določene specifike...
alibaba
27. 10. 2009 13.39
našel sem idealno mesto za kahla. najprej gre za 1 leto na izobraževanje, potem pa postane veleposlanik myanmara v sloveniji. ne dvomim, da bi znal vehementno zagovarjati tudi njihov "način" demokracije :))))
Klizma
27. 10. 2009 13.06
saj ga - V.R. , nihče ni resno jemal - v teh kriznih časih, najbolj sigurna in dobro plačana služba...
alibaba
27. 10. 2009 12.55
@dedi06 kahel ne popušča nobenim pritiskom, razen tistim da ostane za vsako ceno minister v katerikoli vladi. ne živet v iluzijah, ki jih tako radi lansirajo politični piarovci. upokojence pa uporablja (ciniki bi rekli zlorablja) samo zato, ker ve, da lahko v tej skupini dobi dovolj glasov da stranka prestopi parlamentarni prag.
DEDI06
27. 10. 2009 12.47
REZMAN IN ŽNIDARŠIČ IMATA GLAVNE ZASLUGE;DA JE ERJAVEC PRISTAL NA POLOVIČNO USKLAJEVANJE POKOJNIN.OBADVA DELUJETA PO NAVODILIH PAHORJA;V ŠKODO UPOKOJENCOV.ERJAVEC JE NA KONCU POD PRITISKOM MORAL POPUSTITI!
alibaba
27. 10. 2009 12.44
kahel je po 2 mesecih ugotovil, da se mu ne da biti minister za okolje, ker je tam menda treba res delati. razpada mu "pokrivanje" dogodkov glede patrie, zdaj pa še njegovi poslanci nočejo požegnati maminega sinčka, ki ga je predlagal. pa kam gre ta država! :)))) go vili :)
wsharky
27. 10. 2009 12.34
... ne daj se vili...