Slovenija

Revizija primera Petek?

Ljubljana, 02. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenjgraška okrožna državna tožilka Jelka Štumberger Mlakar zahteva revizijo postopka v primeru Petek. Na tožilstvu o tem niso želeli dajati izjav z obrazložitvijo, da je zadeva v predkazenskem postopku.

image (28)
image (28) FOTO: 24ur.com

Revizijo primera Petek je v pogovoru za dnevnik Večer nedavno napovedala tudi generalna državna tožilka Zdenka Cerar.

Novinar Miro Petek revizijo podpira, čeprav dvomi o njenem uspehu. Petek meni, da je revizija potrebna tako na policiji kot na tožilstvu, pri tem pa se mu poraja dvom, kako uspešna je lahko revizija, če policijo nadzoruje policija in če opravljajo revizijo tožilstva kolegi s tožilstva.

Da bi se preiskava premaknila z mrtve točke, je Petek pripravljen pričati pod hipnozo, če jo bo opravil vrhunski strokovnjak ob navzočnosti novinarskih kolegov, varuha človekovih pravic in predsednika parlamentarne preiskovalne komisije. Zaradi preteklih poskusov diskreditacije in namigov, da ne želi sodelovati pri preiskavi, Petek pravi, da bo pristal tudi na hipnozo, čeprav je to po njegovem prepričanju absurdna rešitev in le še eden izmed obupnih eksperimentov v tej državi. Petek še vedno meni, da je bil napad nanj organiziran kriminal in bi zato morala zadevo prevzeti skupina tožilcev za posebne zadeve.

SORODNI ČLANKI