Slovenija

Rebernice vseeno SCT-ju?

Ljubljana, 05. 11. 2008 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Državna revizijska komisija razveljavila Darsovo izbiro družbe SCT za izvedbo elektro-strojnih del v predorih na vipavski hitri cesti, je uprava Darsa vnovič odločala o izvajalcu.

Potem ko je Državna revizijska komisija razveljavila Darsovo izbiro družbe SCT za izvedbo elektro-strojnih del v predorih na vipavski hitri cesti, je uprava Darsa v torek vnovič odločala o izvajalcu. Po neuradnih informacijah naj bi znova izbrali SCT, česar pa tiskovni predstavnik Darsa Marjan Koler ni mogel ne potrditi ne zanikati. Kot je za 24ur.com povedal, je nadzorni svet dal soglasje k izboru najbolj ugodnega ponudnika, zdaj pa bodo obvestili vse ponudnike, ki so sodelovali na zadnjem razpisu, nato pa začne teči deset dnevni rok. Če v tem času ne bo nobene pritožbe, pričakujejo, da bo promet po vipavski hitri cesti stekel že aprila oziroma maja prihodnje leto. Rok za dokončanje hitre ceste so namreč skrajšali z osmih na pet mesecev.

Na letošnji, že četrti razpis za izvedbo elektro-strojnih del se je prijavilo sedem ponudnikov. Najcenejšo ponudbo v višini 13,2 milijona evrov je oddal SCT, medtem ko je Vidoni kot drugi najcenejši zahteval 13,6 milijona evrov. Uprava Darsa je kot najugodnejšega ponudnika izbrala SCT, a je Vidoni vložil nov zahtevek za revizijo.

Kot je znano, je državna revizijska komisija Vidonijev zahtevek kot prepoznega takrat zavrnila. Dars je tako 21. avgusta letos, ko je prejel odločitev komisije, sporočil, da bo pogodbo za izvedbo del sklenil z družbo SCT. Toda Italijani so se na odločitev revizijske komisije dan pozneje vnovič pritožili in uspelo jim je. Državna revizijska komisija je namreč ugodila Vidonijevemu zahtevku in razveljavila odločitev Darsa, ki je za izvedbo elektro-strojne opreme predorov Barnica in Tabor ter pokritih vkopov Rebernice I. in II. na vipavski hitri cesti izbral SCT.

Uprava Darsa se je morala nato odločiti, ali bo postopek za izvedbo elektro-strojne opreme nadaljevala v okviru obstoječega razpisa ali pa bo razpis razveljavila in objavila novega. Že takrat so kot najverjetnejšo možnost v Darsu navajali nadaljevanje postopka v okviru obstoječega razpisa.

Na vipavski hitri cesti je poleg izvedbe elektro-strojne opreme predorov in pokritih vkopov (razsvetljava, prezračevalni sistem, protipožarni sistem, sistem za klic v sili, prometna signalizacija, videonadzorni sistem za spremljanje prometnih tokov in drugih vitalnih elementov) ter vsemi v zvezi s tem povezanimi gradbenimi deli v območju pred predoroma in pokritima vkopoma ter za njimi treba dokončati še del trase v dolžini približno 250 metrov na območju treh globokih vodnjakov.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brez_faksa
05. 11. 2008 16.11
Šentviški predor je nepotreben, ceste po rebernicah pa nikoli ne bo oz. ne bo končana, prej jo bo odbeslo v dolino in to strokovnjaki vedo. Torej se sedaj meče denar z lopato (čisto) GRADBENIKU V ROKE.
gixxer
05. 11. 2008 15.10
aha, torej se še nerabi pričakovati da bo to kej kmal narjeno...ok
vinadap
05. 11. 2008 13.27
.........mediji so šele na tretjem mestu.Hm,davkoplačevalci,ki plačamo pa na prvem. Če se bo zopet kaj zataknilo pri ceni,DARS PLAČA RAZLIKO!!!!!!!
resslovenka
05. 11. 2008 12.59
Čestitamo Psi lajajo, karavana gre dalje. To pri nas tako je.
fafikurac
05. 11. 2008 12.57
a veš kako je k so enkrat že podkupljeni pol jim morjo dat ta biznis tako ali drugače k noben podkupljenc nau vraču denarja...
gigi39
05. 11. 2008 12.55
ni kaj SCT specialist za predore še pri nas se manjka kšn \"Šentviski\" zdej bodo pa kabli odpadali no sej si bom montiru zaščitno mrežo de bo ziher.... ŠLBAJZLNI prve kategorije če bi tile razpisi bili malo drgači narejeni in izpeljani se grem stavit da bi se dalo tuki vsaj 50 cenej izpeljat....sam v takih poslih se na žalost plačuje tudi \"megla\"....
WyattEarp
05. 11. 2008 12.55
najlažje je dat najnižjo ponudbo da si izbran (pa seveda kuverto pod mizo) pol pa rečt da so stroški na konc ne 13,2mio ampak 45mino in država pol plačato... najlažje je pa tako naredit!
bostjan@kocevje.com
05. 11. 2008 12.48
A NI BLO REČENO PO TISTI ČISTI LOPATI, DA SCT NE BO SMEL VEČ SODELOVAT NA TAKIH RAZPISIH....