Slovenija

Razpis za generalnega direktorja ZZZS

Ljubljana, 06. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V časopisu Delo je bil v petek objavljen razpis za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Državni zbor aprila ni dal soglasja k sklepu skupščine, da se Franc Košir vnovič imenuje na mesto generalnega direktorja, zato je bilo treba celotni postopek, vključno z javnim razpisom, ponoviti.

Poleg obveznih dokazil o izpolnjevanju pogojev morajo kandidati predložiti tudi program, skladno z opredeljeno strategijo razvoja zdravstvenega zavarovanja. Kot je znano, je skupščina zavoda za v.d. generalnega direktorja maja letos imenovala Franca Koširja, ki je bil generalni direktor tudi pred tem. Mandat sicer traja štiri leta, generalnega direktorja pa na predlog upravnega odbora imenuje skupščina ZZZS, k imenovanju pa da soglasje državni zbor.

Franc Košir aprila ni dobil podpore v državnem zboru za nov mandat direktorja ZZZS
Franc Košir aprila ni dobil podpore v državnem zboru za nov mandat direktorja ZZZS FOTO: 24ur.com

Skupščina je konec maja Koširja za v.d. generalnega direktorja imenovala za obdobje do imenovanja generalnega direktorja, vendar največ za leto dni. Z dodatnim sklepom pa je na predlog Eriha Šerbca (Zveza svobodnih sindikatov Slovenije) zavod obvezala, da čim prej začne aktivnosti za ponoven postopek izbire generalnega direktorja. Državni zbor mesec dni pred tem ni dal soglasja k sklepu skupščine, da se Franc Košir vnovič imenuje na mesto generalnega direktorja, zato je bilo treba celotni postopek, vključno z javnim razpisom, ponoviti.