MotoGP

Razočarani Hayden

Ljubljana, 31. 03. 2009 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ducatijev dirkač Nicky Hayden je imel v nedeljo, zadnji dan uradnih testiranj v Jerezu, obilico težav. Nič čudnega torej, da je šele 11. dosežen čas za Američana porazen rezultat.

Američan ne uspe ujeti Stonerja.
Američan ne uspe ujeti Stonerja. FOTO: Reuters

Hayden se na zadnjem testiranju pred začetkom nove sezone motoGP ni uvrstil med najboljših deset, medtem ko je njegov moštveni kolega Casey Stoner postavil najhitrejši čas dneva in si za nagrado privozil nov avtomobil. Res je sicer, da je tudi večina dirkačev s težavo dohajala Stonerjev tempo, Hayden pa se po vrhu še vedno privaja na Bridgestonove gume in Ducatijev motocikel.

Hayden je imel zadnji dan zimskih testiranj težave.
Hayden je imel zadnji dan zimskih testiranj težave. FOTO: Reuters

„Zjutraj sem uspel malce napredovati in bil nekoliko hitrejši. Popoldne pa je bilo porazno. Spreminjali smo nastavitve, a nam je zmanjkalo časa za pripravo motocikla, s tem pa sem na začetku izgubil nekaj časa. Nato sem imel še težave s sklopko, zato sem moral zamenjati motocikel. Z drugim motociklom pa sem ves konec tedna komaj kaj dirkal, poleg tega pa je imel rezervni motocikel tudi drugačne nastavitve,“ je o zadnjem dnevu testiranj povedal Hayden.

Hayden želi dohiteti svetovnega prvaka iz leta 2007.
Hayden želi dohiteti svetovnega prvaka iz leta 2007. FOTO: Reuters

Hayden, sam svoj največji kritik, priznava, da je upal, da bo bolj konkurenčen in bo uspel dohiteti Stonerja. „Casey je pokazal, da ima dober paket in odkrito povedano, sem mu želel biti bližje. A sedaj je čas za dirkanje, zato se bomo odpravili v Katar, kjer bomo trdo delali in videli bomo, kaj se bo zgodilo,“ je povedal Američan.

Za razliko od Stonerja je Hayden v nedeljo zvečer izkoristil dodaten čas na stezi in odpeljal še nekaj krogov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

raul67
31. 03. 2009 17.27
se strinjam fico77 sam Dukatija je znal vozit tut Kapirosi pa Baylis pa tut Gibernau je pokazal da ga lah vozi sam je meu takrat (2006) preveč smole s poškodbami - pa tut Elijas je lani pokazal da bi lah bil dober če bi mu dali konkurenčnega Ducatija ne pa 2. ali celo 3. razrednega... Stoner je pa res da največji maher sam se mi zdi da bo Kallio pokazal tut kr dosti letos. Hejdna smo pa itak navajeni sam klečeplazit pa se pizdit saj razen 2006 ni naredo glih kaj veliko - pa še takrat je meu zegna več ko česa drugega... Sicer mi noben ne more oporekat da ni zagnan pa da se ne trudi, vsekakor veliko naredi vedno k razvoju motorja, ampak samo nabijanje krogov na testiranjih (ponavadi jih odpelje daleč največ) pač ni dovolj ampak morš bit dedec ne pa cota da ti uspe nekaj več...
morski1
31. 03. 2009 16.50
Hayden se še ne zaveda kolk bo jokal zaradi Ducatija. Tu se nimaš kaj privajat na zverino, ali ti klikne al pa ne.
fico77
31. 03. 2009 16.19
Kaj je pa pričakoval. Dučeja zna vozt na limit samo stoner. Tudi pri hondi je samo jamral. Bo treba bilanco prepustiti mlajšim
pennywise
31. 03. 2009 11.07