Slovenija

Različni odzivi na odločbo ustavnega sodišča

Ljubljana, 18. 12. 2008 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Miha Žorž
Komentarji
7

Odločba ustavnega sodišča, ki je glede plač pritrdilo sodnikom, je naletela na različne odzive. Koalicija jo zadržano pozdravlja, Virant pa se boji, kaj bo to prineslo.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MojcaCoh
19. 12. 2008 14.46
Če bi polet na Luno Načrtovali pravniki in Slovenski garjav pravosodni sistem bi osnovni projekt bil končan nekje okoli leta 2100..motor bi izdelali okoli leta 3000..na odpravo bi lahko šli nekje okoli leta 3800..če bi še kdo imel voljo, da kaj dela in se nihče ne bi pritožil in če bi bilo lepo vreme.. Nekdo mora tem lenuhom povedati da imajo državljani poln kufer in da ravno zaradi njih Slovenija ni pravna država in po njihovi lenobi smrdi do konca galaksije..?? Mojlah...
MojcaCoh
19. 12. 2008 14.17
Kadija Tuži..Kadija Sudi...Kozlovska sodba..?? Sedaj bodo pa ti predstavniki tega Garjavega pravosodnega sistema sami sebi delili denar in sami sebi prirejali sodbe..na koncu se pa izgovarjali na Ustavo, zakone in pravosodni sistem katerega ti paraziti tvorijo sami..?? Sramota.. In kot sem napisala je Slovenija kriminalna Država izključno po zaslugi kriminalnega z strani LDS a podkupljenega garjavega pravosodnega sistema..in seveda Novinarjev ki brišejo komentarje ki jih pišejo Državljani Slovenije.. Mojca.
SPICELJ
19. 12. 2008 07.51
sodstvo je bilo v času pomladne vlade na psu in vse trude,da bi sodstvo funkcioniralo je SDS pobila... znane so afere z neupoštevanjem ustavnega in računskega sodišča,kar je pripeljalo do mnogih tragedij v katerih so nažalost izgubile življenje tudi mladoletne osebe. od 2004-2008 pravna država ni obstajala..
Buena Vita
19. 12. 2008 07.06
DALEČ NAJSLABŠI DELOVCI TO SE STRINJAM,IN NAJBOLJ SKORUMPIRANI ,O SEDAJ SO NJIHOVI SKORUMPIRANCI NA OBLASTI,ZATO SE JIM CEDI MLEKO STAR PREGOVOR;;,LOPOV LOPOVA NAGRAJUJE MORA TO RES TAKO BITI\'\'\'dejmo se vprašat
se_kotali
19. 12. 2008 06.50
Naj se raje malce zazrejo vase, morda bodo spregledali, koliko ljudi je nazadovljnih z njihovimi odločitvami in časom, ki so ga morali žrtvovati, da so dočakali sodni dan. Virant je imel absolutno prav. Kaj si pa predstavljajo da so. Ja, če bi se tudi vedli svoji funkciji primerno, če bi bili tudi pravični, kot se za sodnike spodobi, če bi, če bi in če bi, potem jih je tudi potrebno obravnavati kot ugledne sodnike. Dokler pa so navadni javni delavci, ki mislijo, da so vsevedni in da so glavni, se pa nimamo kaj pogovarjat. Malo si poglejmo njihove urnike na spletni strani, bo vsem hitro jasno. Pa samo ne s tem, da je to zdaj, med belo stavko. Spremljam že dalj časa, vse isto. Sodniki sami so razvrednotili to delovno mesto, oni sami se obnašajo svojemu položaju neprimerno in oni sami se odločajo konfliktno in kaj bi zdaj radi: še več za manj. Kam bo slovenija prišla s svojim proračunom in na čigava pleča. Zdaj so pa itak na vrsti šolniki, nato še 1x zdravniki, ostali javni sektor
zakretene
19. 12. 2008 00.59
Sodniki so odločali o sodniških plačah. Konflikt interesov? Nikakor ne...
theta
18. 12. 2008 20.12
Po vseh merilih daleč najslabši delavci v sloveniji, sodniki, bodo zdaj še nagrajeni. Samo v tej banana republiki. Tako kot so na univerzi problem profesorji s trajnim mandatom, so tudi pri sodnikih problematični tisti s trajnim mandatom - vsi?!