Slovenija

Prvi jadralni padalec: S sabo smo vzeli žago, če bi me bilo treba reševati z drevesa

Gozd pod Kriško goro, 25. 07. 2024 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Barbara Golub Ferenčak
Komentarji
15

Letos mineva 42 let, odkar je prvi Slovenec poletel z jadralnim padalom. To je bil danes 64-letni Dare Svetina iz Koritnega pri Bledu, tedanji član jugoslovanske padalske reprezentance. Ker pravega jadralnega padala niso imeli, so na Dobrčo odnesli enega od klasičnih padal, ga razstavili in upali, da bo poletelo.

V rubriki Vaš svet v oddaji Svet na Kanalu A boste danes spoznali pionirje slovenskega jadralnega padalstva. Takrat 22-letni Dare Svetina je bil vesel, da mu je uspelo že v prvem poskusu prijadrati do doline, a klasični padalec večjega smisla v jadranju ni videl: "V klasičnem padalstvu je ves čar v prostem padu, ko se enkrat odpre padalo, je to le prevozno sredstvo, da se vrneš nazaj na tla. Pri jadranem padalstvu pa se takrat vse šele začne." Še vedno se živo spomni, kako so se na Dobrči jeseni 1982 nekaj časa spogledovali, kdo bo prvi poskusil, kako je dvignil roko in stekel s hriba. Pa kako je daleč v dolini videl cesto in si zadal, da bo pristal ob njej, ter ko zajadral čez previs hriba in prvič spoznal, da mu bo to tudi uspelo. "Eden od kolegov iz reprezentance, s katerimi smo se lotili tega podviga, me je pred poskusom vprašal, kaj bom naredil, če ne bom prišel do doline. Sem rekel: Ja, nič, me boste pa sneli z drevesa, za veje se bom pa že prijel. S takim razmišljanjem smo šli. Smo pa imeli s sabo žago in sekirico, če bi bilo treba posekati veje. Če bi mi danes moj sin rekel, da bo poskusil kaj takega, bi mu rekel, naj razmisli, kakšne traparije govori," se spominja v smehu. Tudi njegov tedanji trener, ki je bil takrat z njimi, legendarni Drago Bunčič, pravi, da niso čutili strahu, zgolj radovednost. V tistem času je Svetina za klasične skoke na tekmovanjih uporabljal nekoliko posebno padalo, ki se jim je zdelo idealno za njihov poskus. "To je bilo ameriško klasično padalo, parafoil 300 smo mu rekli, on je uporabljal tega, ki je bilo veliko večje od običajnih padal. Z drugimi padali smo ostali v zraku tri do štiri minute, s tem pa tudi po 10 minut," Bunčič opisuje, na podlagi česa so izbrali padalo. 

Svetina po pristanku ni čutil posebnega vznemirjenja: "Pridejo fantje dol v dolino, me sprašujejo, kako je bilo, vsi navdušeni. Sem odvrnil, da dobro, v redu, ampak v vsem tem početju ne vidim Amerike – zakaj bi trikrat na dan hodil v hrib, če pa lahko skočim iz letala." A prav v tej hoji v hrib je čar jadralnega padalstva, pripovedujejo danes sivolasi gospodje, ki so po Svetinovem podvigu v Sloveniji orali ledino temu športu. Sandi Marinčič, Stane Krajnc in Tone Svoljšak so v jadralnem padalstvu hitro videli tržni potencial in se naučili izdelave padal. Krajnc, ki je pred kratkim svoje podjetje Atair, ki izdeluje padala in drugo letalsko opremo, predal sinu, sam pa še vedno rad leti ne le s padalom, pač izvaja tudi najbolj ekstremno obliko padalstva, tako imenovane skoke BASE, se spominja, kako je proti koncu 70. let v tujini prvič videl jadralnega padalca, pa mu možgani sploh niso dovolili razumeti, kaj gleda. Šele čez leta je povezal, da je to novo področje padalstva, in se poglobil v zgradbo teh padal.  "Pri jadralnem padalstvu se vse dogaja počasi, le če je zelo turbulentno, si malo bolj zaposlen. Pa logistika je velika prednost. Nahrbtnik tehta od pet do 20 kilogramov, lahko ga prineseš v kateri koli hrib, se vračaš domov z avtobusom, vlakom, avtoštopom, ne potrebuješ transportnih prikolic, kaj šele letala, da bi te dvignilo na višino," našteva prednosti jadralnega padalstva. Svoljšak, s katerim sta sredi 80. let začela šivati padala, odprl pa je tudi prvo slovensko šolo za jadralne padalce, dodaja, da so takrat jadralna padala letela precej slabo, v glavnem navzdol, ne naprej in gor – zato je bilo padalstvo varno, a precej manj atraktivno kot danes: "Ko sem prvič letel, to je bilo v Avstriji, je šolanje trajalo eno minuto. Pokazal mi je, kako se dvigne padalo, veter je pihal po hribu gor, me je v hrbet porinil in že sem letel po hribu dol."

 Legendarni gospodje se po dolgem času sestanejo v Gozdu pod Kriško goro. Navdušeni so, razigrani in še vedno zaljubljeni v letenje. "Srce te žene in ljubezen do višine," ob pripravah na skok pojasni Svoljšak. "Na koncu zložiš padalo v nahrbtnik. In imaš vedno letalo s sabo tako kot angelček krila," nazorno prida Krajnc. "Stik z naravo je pri jadralnem padalstvu maksimalen. Ko si sam nekje na hribu, okoli tebe je samo zvok vetra. Včasih srečaš kakšnega ptiča, ki jadra v termičnem stebru, se mu približaš in pojadraš z njim," pa nazorno sklene Svetina in zajadra. 

Več pa v oddaji Svet danes ob 18. uri.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Balki36
26. 07. 2024 13.54
+1
Te stvari bodo zacel kmal pr boeingu proizvajat.....in bo obvezna oprema...za vse potnike...njihovih frčijev....pa to
roten
25. 07. 2024 15.59
+0
Lovrenc je imel eno prvih žalostnih ramp
roten
25. 07. 2024 15.59
+1
Maastrion
25. 07. 2024 16.28
+5
Članek govori o padalstvu, ne zamajarstvu! Zmaji so bili že krepko pred jadralnimi padali v Sloveniji. Jadralni padalci za vzlet ne koristijo nobene zaletne rampe, ker bi bilo to smrtno nevarno!
pingvinislo5
25. 07. 2024 14.50
+4
jadralni padalci ne skačejo, ampak vzletajo, ker so njihova padala kot krila, ki letijo samo, če se premikaš naprej. skače se iz letala.
MucaNeGrize
25. 07. 2024 14.04
+1
prvi je bil v začetku 70.let tip iz Domžal...potem je nabavil zmaj...po nekih britanskih načrtih naredil " helikopter" .. itd
Maastrion
25. 07. 2024 16.31
+2
Ni res! Kar se tiče jadralnega padala, je bil Dare zagotovo prvi! Potem pa Stane Kranjc, nato ekipa iz štajerske, katera je sama "kopirala" sposojeno padalo iz Švice, katero je dejansko poletelo in odletelo iz Donačke gore v dolino...
MucaNeGrize
25. 07. 2024 17.01
-1
ok..če ti tako praviš ...Kdo ima rekord v Sloveniji v dolžini leta z jadralnim...?!
Maastrion
25. 07. 2024 18.57
-1
V Sloveniji Gaberšek, v Braziliji Ceglar! Bo pa kmalu članek o še enem slovenskem pilotu v ginessovi knjigi. Frenk lokovšek ima na današnji dan 1435 zaporedni let! Prejšnji rekord je bil 700 zaporednih letov! To pomeni, da Frenk dejansko leti 1435dni zaporedoma neprekinjeno!
albatros8
30. 07. 2024 09.24
@Maastrion. Ne bo držalo, da ima g. Gaberšek najdaljši let v SLO. Bo treba prebrat kaj več, kot le naslov zadetka. ;) Bili so štirje SLO piloti, ki so ob enem dosegli Guinnessov rekord, z najdaljšim preletom s povratkom. Poleg njega še: Jošt Napret, Primož Suša in Dušan Orož.
LeonThe1st
25. 07. 2024 14.01
+10
Če bi bila avtorica malo bolj pozorna, bi ji verjetno hitro postalo jasno, da jadralni padalci ne izvajajo skokov ampak da letijo, tako kot katerokoli letalo, ki najprej vzleti in na koncu pristane, vmes pa leti! Tako da Dare Svetina, ki še vedno rad leti, kot član reprezentance nima za sabo 5.300 skokov ampak 5.300 LETOV (če govorimo o jadralnem padalstvu!) in da Svoljška ob pripravah na POLET (in ne na SKOK!!!) "žene srce in ljubezen do višine"!
Rožle Patriot
25. 07. 2024 14.08
+1
Tako kot ni padalec, temveč letalec .... nekaj v tej smeri sem že spodaj napisal ....
Podlesničar
25. 07. 2024 15.14
+2
Letalec zagotovo ni... je padalec ali pilot.
Rožle Patriot
25. 07. 2024 13.49
+5
Prvi jadralni padalec ali letalec .... ??? .. ker če je padalec, potem brez padca ne bo šlo !!!
krakorosica
25. 07. 2024 13.24
-4
Pa D. Golob in M. Ferarič...