Slovenija

Protest proti terminalom

Trst, 12. 05. 2007 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
I.P./I.H.
Komentarji
3

V Trstu se je zbralo okoli tisoč protestnikov, ki nasprotujejo ekološko spornim projektom deželne vlade Furlanije Julijske krajine.

Okoljevarstveniki se ne strinjajo z načrti deželne vlade
Okoljevarstveniki se ne strinjajo z načrti deželne vlade FOTO: POP TV

V Trstu je bila popoldne velika manifestacija proti ekološko spornim projektom deželne vlade Furlanije Julijske krajine. Zbralo se je okoli tisoč protestnikov, predvsem okoljevarstvenikov, ki se ne strinjajo z načrti deželne vlade, ki bi korenito spremenili kakovost življenja ob Tržaškem zalivu.

Skupina G-8 razpravlja o okolju prijaznejšem razvoju

Vodstvo dežele te načrte sprejema prav v dneh, ko v Trstu skupina sedmih najrazvitejših držav in Rusije (G-8) v okviru Unesca razpravlja o okolju prijaznem gospodarskem razvoju.

Okrog 1000 protestnikov je krenilo na pohod proti Oberdanovemu trgu
Okrog 1000 protestnikov je krenilo na pohod proti Oberdanovemu trgu FOTO: POP TV

V dneh, ko se na slovenski strani ukvarjamo z morebitno gradnjo plinskega terminala v Kopru, sosede skrbi načrtovana gradnja velike cementarne, visoko-hitrostne železniške proge med Benetkami in Trstom v okviru petega koridorja in dveh terminalov v Tržaškem zalivu.

Sosede skrbi gradnja cementarne, železniške proge in terminalov
Sosede skrbi gradnja cementarne, železniške proge in terminalov FOTO: POP TV

Proti gradnji je kakih 20 do 30 civilno-družbenih skupin, ki so se zbrale na Trgu Svobode pri železniški postaji in krenile proti Oberdanovemu trgu, kjer je sedež parlamenta in vlade FJK, da bi izrazile nasprotovanje ekološko spornim projektom.


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metkass@yahoo.com
13. 05. 2007 08.28
janez, lahko bi ti zgradilii terminal pred hišo, kaj praviš na to?imel bi še večjo korist!
janezgorenc@email.si
13. 05. 2007 08.16
Jaz pa podpiram izgradnjo terminalov, ker bi bili na ta način manj odvisni od Ruskega plina. Še več, pri tem terminalu bi morala sodelovati tudi naša podjetja in naši strokovnjaki. Lp, Janez
alc19@email.si
12. 05. 2007 22.36
Pravilno da se pokaze unim na vladi ki smo jih sami volili da naj delajo tako kot hocemo delodajalci. Konec koncev smo mi delodajalci vlade policije in veh v drzavni upravi. Nesramno je pa od njih da imajo edine vrednote denar se vidi da nimajo neke kulture (sej v nasprotnem bi se verjetno primili dela) :)