Slovenija

Prosta delovna mesta v Sloveniji

Ljubljana, 26. 08. 2009 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V 2. četrtletju 2009 je upadlo tako število prostih kot tudi zasedenih delovnih mest. Število prostih delovnih mest se je glede na predhodno četrtletje v povprečju zmanjšalo za 400, število zasedenih delovnih mest pa za okoli 8000.

Jeseni najbolj potrebujejo učitelje.
Jeseni najbolj potrebujejo učitelje. FOTO: iStockphoto

Za 2. četrtletje leta je značilno, da se občutno poveča število prostih delovnih mest v dejavnosti izobraževanje. Tokrat so zabeležili 600 prostih delovnih mest ali trikrat več kot v predhodnem četrtletju. V drugem četrtletju se namreč zaključuje šolsko leto in vzgojno-izobraževalne ustanove začnejo iskati novo delovno silo za naslednje šolsko oziroma študijsko leto.

Opažajo, da se število zasedenih delovnih mest v izobraževanju v jesenskih mesecih kljub večjemu povpraševanju po delovni sili ne poveča, ampak ostaja bolj ali manj nespremenjeno. Delodajalci praviloma nadomestijo predvsem tiste zaposlitve, ki so bile sklenjene za določen čas.

Poglejte, kako se gibajo trendi prostih delovnih mest v i Sloveniji in kako skromna je njihova ponudba.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wertex
27. 08. 2009 10.38
kriva je ta levičarka vlada