Slovenija

Primer Rakić: Policisti opravili hišni preiskavi

Ljubljana/Grosuplje, 18. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so slovenski kriminalisti zaradi umora tričlanske družine Rakić aretirali starejšega sina Ivana Perića in njegovo dekle, so v petek opravili dve hišni preiskavi. Dve osebi pa je, po naših informacijah, aretirala tudi hrvaška policija.

Po preiskavi so Ivana Perića prepeljali nazaj v ljubljanski pripor
Po preiskavi so Ivana Perića prepeljali nazaj v ljubljanski pripor FOTO: POP TV

Hrvaški policisti naj bi v sredo zvečer aretirali Ivanovega očeta Staneta Perića, ki se je peljal iz Zagreba proti Sloveniji, da bi se pogovoril s sinovim odvetnikom Petrom Čeferinom. Hrvaška policija naj bi, po naših podatkih, prijela tudi Perićevo drugo ženo, ki je bila z njim v avtomobilu. Na hrvaški policiji podatka ne želijo potrditi, saj bi s tem, kot so zatrdili, ogrozili preiskavo.

Hišni preiskavi v Ljubljani in Grosupljem

Slovenski policisti so v petek dopoldne preiskovali ljubljansko stanovanje, ki ga ima v najemu Ivan Perić in je last družinskega podjetja Mondo. Preiskavo sta spremljala dva uslužbenca Mondoja.

Ivanov odvetnik Peter Čeferin
Ivanov odvetnik Peter Čeferin FOTO: POP TV

Več ur pa je okoli deset ljubljanskih kriminalistov prebilo v grosupeljski hiši družine Rakić, kjer so Ivana videvali zadnje dni.

Prošnjo odvetnika Petra Čeferina, da bi hišno preiskavo v Grosuplju spremljal tudi Ivan, je policija sprva zavrnila, potem pa so upoštevali odvetnikov protest in so na kraj hišne preiskave pripeljali tudi Ivana. Kmalu za njim je do Rakićeve hiše prispel še odvetnik Čeferin.

Po preiskavi so Ivana Perića odpeljali nazaj v ljubljanski pripor, kjer bo skupaj s svojim dekletom, 18-letno Katjo, osumljeno pomoči pri okrutnem dejanju, vse do jutri; dokler ju policija, po izteku 48-urnega pridržanja, ne bo predala preiskovalnemu sodniku.

SORODNI ČLANKI