Slovenija

Prijatelja moti žvečenje žvečilnega gumija

Koper, 13. 09. 2010 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srečko Prijatelj se je na sojenju sprl s sodnico, tožilka pa je predlagala nov priporni razlog. Nekdanji prvi mož Luke Koper Časar ni pričal, ker mu sodišče ni vročilo vabila.

V Kopru se je nadaljevalo sojenje poslancu SNS Srečku Prijatelju. Nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja, ki bi moral danes pričati na procesu, na okrožno sodišče v Kopru ni bilo. Časar je potrdil, da vabila na pričanje ni prejel. O tem, da bi bil vabljen za pričo, je izvedel iz medijev. Kot je še napovedal, se bo v torek o tem pozanimal na sodišču.

Srečko prijatelj - 4
Srečko prijatelj - 4 FOTO: POP TV

Tožilka ne spoštuje sodišča in obravnave, ker ima v ustih stalno žvečilni gumi, je pred sodnim senatom dejal Prijatelj. Tožilka še vedno vztraja, da se mu ne odpravi pripora, predložila je tudi nov priporni razlog, saj naj bi v času, ko je grozil podjetniku, kupil še štiri kose orožja. Na sodišču obravnavajo tudi SMS-sporočila, ki jih je Prijatelj pošiljal podjetniku Mikužu, so poročali v oddaji 24UR OB ENIH.

Gre za desetine SMS-sporočil, včasih tudi po več na dan, v katerih Prijatelj Mikuža piše, naj mu vrne denar, ki naj bi ga Mikuž dolgoval Prijatelju in njegovi tašči. Prijatelj je sodišču ob tem pojasnil, da je bil obupan ter da je Mikuža večkrat neuspešno čakal tudi v Novi Gorici.

V sporočilih Mikužu je včasih omenjen tudi Časar. "Prosim te, da se zavedaš svojih obvez. Časar mi pravi, da se ne javljaš," piše v enem od njih. Zatem pa še, da sta z Mikužem že bila na kaki primopredaji. Mikuž je ob tem sodišču spet zatrdil, da je bil Prijatelj prisoten ob predaji denarja Časarju na Kozini ter da se je s Prijateljem srečal na dveh "na pol skrivnih lokacijah".

Prijatelj pa je zanikal, da bi se primopredaja nanašala na predajo denarja Časarju. Kot je dejal, je Časar neuspešno klical Mikuža, ker da je Luka Koper že začela z aktivnostmi za pripravo lokacijskega načrta za logistični center na območju Sežane, zatem pa da je poklical tudi njega. Eno sporočilo je Mikuž poslal tudi Časarju, in sicer piše, da ni pozabil nanj in da se slišita prihodnji teden.

Časar vabila na pričanje ni prejel.
Časar vabila na pričanje ni prejel. FOTO: Dare Čekeliš

Našli razstrelivo, pištolo in bombo

Na sodišču so danes pričali kriminalisti Tanja Škerlj, Dragoljub Pavlovič in Amir Begonovič, ki so opravili preiskavo avtomobila Prijateljeve soproge Aleksandre in hišno preiskavo stanovanja Prijateljevih na Orleku na dan po prijetju Srečka Prijatelja marca letos v Solkanu.

Kot je pojasnila vodja preiskave Škerljeva, so na Orleku preiskali stanovanjski objekt, garažo, osebni avtomobil v garaži in kamper. Pred njihovim prihodom je bila na ulici že skupina policistov, ki je tretjim osebam preprečila vstop na posest. V stanovanjski hiši so policisti po njenih besedah našli razstrelivo, v avtomobilu pištolo, v garaži pa bombo. Obtoženi v hišni preiskavi stanovanja po navedbah Škerljeve ni želel sodelovati.

Na vprašanje sodnice Orjane Trunkl, ali je bila v hiši na Orleku že kdaj prej, je Škerljeva odgovorila, da ne. Kot je še dejala, ji ni znano, da bi v hišo kdo nameščal preiskovalne naprave ali kaj podtikal.

Prijatelj: Priče se je ustrahovalo

Prijatelj je povedal še, da se je priče, ki bi bile o njem pripravljene povedati kar koli pozitivnega, ustrahovalo, ter da se je v njegovo hišo nameščalo preiskovalne naprave. Na vprašanje sodnice, ali lahko o tem ponudi dokaze, je dejal, da bo dokaze podal po pričanju policistov.

 

 

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mateja Kodelja 1
14. 09. 2010 10.46
zahod.west in podobni butlji - nehajte že s temi komunisti, ker niste niti izvirni, niti brihtni in mislim, da se vam sploh ne sanja, kaj je komunizem...... non stop najedate o teh komunistih. Dolgcajt
bnam 2707
13. 09. 2010 21.42
chiri: tam kjer plava prijatelj ni noben bilke.
chiri
13. 09. 2010 21.33
Ko ujamejo veliko ribo vam pa spet ni prav. Kaj po vaše je najbolje, da ga oprostijo in se ponovno posvetijo kurjim tatovom. Saj je logično, da se bo Prijatelj oprijel najmanjše bilke, samo da reši svojo rit.
am_staff
13. 09. 2010 21.13
Nas vse pa moti, da jih ni skupaj s Prijatlom še nekaj pomembnežev, ki so pospravili še veliko več in pri tem uporabili prijeme, ki se jih ne bi sramovala COSA NOSTRA.
bnam 2707
13. 09. 2010 20.22
Lahko bi žvečila tudi tobak.Kaj je v resnici žvečila pa mora Srečko dokazat.Možno je,da je žvečila prošnjo za ukinitev pripora.kdo ve. Vse kaže,da bo Prijatelj še naprej poslušal potrkavanje zvonov iz koprskih cerkva.Bim,bam,bom....
tinetone
13. 09. 2010 20.13
prijatelja spoznaš po vreči denarja
zahod.west
13. 09. 2010 18.54
vedno bolj je jasno, da je sodna veja v totalno v rokah post-komunistov
Leibniz
13. 09. 2010 18.36
Ne vem zakaj vsi tu težite zaradi žvečenja tožilke. Samo Prijatelj je rekel, da tožilka žveči, mi nismo videli nobenih dokazov za to, da je sploh povedal resnico. Sicer pa ves čas dokazuje, da gre za zaroto proti njemu (le zakaj bi se ravno proti njemu vsi zarotili). Še nobena njegova reakcija na sojenje ni bila objektivna, njegovi zagovori, ki jih podaja pred mediji pa so čista megla.
Savin?an
13. 09. 2010 17.47
Branil bi se lahko iz prostosti ob plačilo varščine 500.000€ in elektronski priponki na nogi, ki se ne da sneti. Proračun bi bil kmalu poln. A ne..... Veliko držav že uporablja ta sistem. Pa 100% deluje.
HIPOKRATKA
13. 09. 2010 17.21
Zanimiv bo razplet, ni še vsega konec. Pa tudi zagovarjati bi se moral s prostosti. Kakršenkoli prekršek - podkupljivost, izsiljevanje itd. se ne more primerjati s kaznivim dejanjem povzročitve smrti, pa se je morilec lahko branil s prostosti, da ne govorim, da zadeve tožilstvo sploh ni obravnavalo. To pa je sramota za tožilstvo.
BBoss
13. 09. 2010 17.16
Mater ste smešni vključno s komentatorji - kaj ma veze zdej a tožilka žveči? ja najboljš, da naj ga oprostijo, ker je tožilka žvečila. Je pač ... pa kaj, ampak obtoženec je pa Prijatelj in ne tožilka al tud to ni več tko. pa vsi, ki tolk brante falote... dejte pomagat Srečkotu pa odvetniku, ki ga zastopa, ker očitno imate več dokazov o nedolžnosti kot vsi njegovi zagovorniki.
zahod.west
13. 09. 2010 16.38
joj, kakšna prostaška tožilka...tako zgublja verodostojnost....
Garfield7497
13. 09. 2010 16.29
MA DEJTE TA MIKUŽ BAŠE FOLK KER JE SODELAVEC POLICIJE PA NE ZAHOVARJAM PRJATLA SAMO PRJATU JE HOTU DA SE DENAR NAKAŽE NA RAČUN AMPAK GA MIKUŽ NI NAKAZAL IN GA OSEBNO IZROČIL KER SO MU KRIMIČI TKO REKLI A NI TO PODTIKANJE,NAKLEPANJE NAPELJEVANJE itd ZJ SO NAJDLI ENO OVCO DA BOJO VSI REKLI DA SISTEM DELA MY ASS PA SISTEM NIČ NE FUNKCIONIRA
Savrus
13. 09. 2010 16.01
reklama za loto pred video prispevkom pa zmaga!! :))
Milan Koleznik
13. 09. 2010 15.53
NIMA OSNOVNE KULTURE.
expat
13. 09. 2010 15.44
To sem ze veckrat prebral, da naj bi bil prenos gotovine zamisel policistov, medtem ko naj bi Prijatelj vztrajal pri bancnem nakazilu. Kakorkoli ze, vladajoci koaliciji se ni modro zamerit :).
Martian
13. 09. 2010 15.44
čakte malo,tle se pa s to barabo še celo strinjam...pa kva mamo mi to za ene profesionalne tožilce,ki še osnove bontona ne poznajo
milesahead
13. 09. 2010 15.41
BILI_PITON
13. 09. 2010 15.40
jah, une porote so najhuj, dva upokojnca pa spita cez celo obravnavo, na konc se pa oba strinjata da si kriv..... to nase sodstvo je se vedno bl balkkansko
fafajonka
13. 09. 2010 15.25