Slovenija
Oglas

Pridobite nove delnice Nove KBM

Ljubljana, 04. 10. 2008 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Še do srede, 8. oktrobra 2008, lahko izkoristite priložnost in kupite nove delnice Nove KBM, izdane v postopku dokapitalizacije.

Do srede, 8. oktobra 2008, še lahko izkoristite priložnost za nakup novih delnic Nove KBM, izdane v postopku dokapitalizacije. Priložnost lahko izkoristite obstoječi delničarji, ki vam je zagotovljena prednostna pravica, ter druge fizične in pravne osebe.

Zakaj bi sodelovali v dokapitalizaciji?

Od lanskega novembra, ko je bila uspešno izpeljana delna privatizacija banke, je Nova KBM zrasla v delniško družbo z največ delničarji v državi ter s svojo ponudbo in tržnim nastopom okrepila svoj položaj kot močan steber Skupine Nove KBM.

Z novim kapitalom bo Nova KBM še okrepila temelje svojega uspešnega poslovanja, pospešila rast in razvoj ter si razširila pot za povečanje poslovanja na tujih trgih. Usmerjena v uspešno prihodnost bo banka enako kot včeraj tudi danes in jutri uresničevala svojo zavezo do delničarjev, komitentov, zaposlenih in okolja – zagotavljati varne, stabilne in odlične finančne rešitve za boljše življenje, uspešno poslovanje in uresničevanje smelih vizij

Koliko delnic je na voljo in kakšna je prodajna cena delnice

Ponudba obsega prodajo do 5.700.000 novih navadnih delnic Nove KBM z oznako KBMR. Prodajna cena 1 (ene) delnice je 19,50 EUR in se v postopku dokapitalizacije ne bo spreminjala. Vsi, ki boste vpisali in vplačali delnice v postopku dokapitalizacije, boste kupili delnice po enaki prodajni ceni.

Koliko delnic lahko kupim?

Delnice so dostopne za vse – tako za obstoječe delničarje kot tudi nove vlagatelje. Vpišete in vplačate lahko praktično poljubno število delnic – zgornje omejitve zneska ni, nato pa se bodo skladno s postopkom, opisanim v prospektu, delnice razdelile med vlagatelje. Vpis delnic smo organizirali tako, da vsem zainteresiranim vlagateljem v vseh geografskih regijah omogočimo enostaven in hiter nakup.

Kako do novih delnic Nove KBM?

1. Obiščete eno od 75 vpisnih mest v poslovalnicah Nove KBM in enotah Pošte Slovenije
2. Predložite zahtevane dokumente
3. Natančno izpolnite vpisno izjavo
4. Delnice pravočasno vplačate
5. Počakate na razdelitev in obvestilo o rezultatu vpisa
6. Počakate na vpis delnic, vračilo preplačila in začetek trgovanja z novimi delnicami

Kdaj boste z novimi delnicami lahko trgovali

Predvidoma 27. 10. 2008 bodo delnice vpisane na ustrezne račune centralnega registra nematerializiranih vrednostnih papirjev pri KDD. Trgovanje z novimi delnicami Nove KBM na Ljubljanski borzi se bo predvidoma začelo na dan ali okoli 29. 10. 2008. Če želite trgovati z vrednostnimi papirji, morate skleniti pogodbo o borznem posredovanju in odpreti trgovalni račun.

Več informacij

Podrobnejši opis razdelitve delnic in način vračila preplačil je objavljen v priloženi informativni zgibanki (LINK NA ZGIBANKO) in prospektu, ki je na voljo na vseh vpisnih mestih in na sedežu Nove KBM.

Za vaša vprašanja v zvezi z dokapitalizacijo so na voljo tudi svetovalci v klicnem centru na brezplačni telefonski številki: 080 17 50 in na elektronskem naslovu:delnicar@nkbm.si.