Slovenija

Pretepla psa in ga odvrgla v smetnjak, Policija prosi za pomoč

Kranj , 11. 09. 2024 13.01 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
5

Po spletu je zaokrožil posnetek mučenja živali. Ženska, ki jo je ujela kamera, je pripeljala psa na ekološki otok in ga tam pretepla. Potem pa ga je odvrgla v smeti. Posnetek naj bi nastal na območju Kranja. Vse, ki bi kar koli vedeli o tem dogodku, policisti prosijo, da takoj pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Pojavil se je posnetek, na katerem je razvidno, da se je ženska z avtomobilom pripeljala na ekološki otok, kjer je v smetnjak odvrgla psa. To naj bi se zgodilo na območju Kranja. Kot so zapisali v skupini Izgubljene in najdene živali na Facebooku, naj bi 10-letnega kužka Filipa njegova lastnica v nedeljo pretepla in odvrgla v smetnjak, njeno dejanje pa so posnele nadzorne kamere. Psa so našli v ponedeljek zvečer, k sebi pa ga je vzel Simon Mihorič iz društva Srce za bulle.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot so pojasnili na PU Kranj, po dosedanjem preverjanju na Policijski upravi Kranj niso prejeli prijave o dogodku, so pa na podlagi zaznane objave začeli z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah tega dogodka in v primeru ugotovljenih elementov prekrška ali uradno pregonljivega kaznivega dejanja tudi ustrezno ukrepali oziroma o tem obvestili druge pristojne institucije. Vse, ki bi kar koli vedeli o tem dogodku,  policisti prosijo, da takoj pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.