Slovenija

Pretepen zaradi občine

Koper/Ankaran, 23. 01. 2006 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker je nasprotoval ustanovitvi občine Ankaran, sta ga napadla neznanca in ga pretepla.

Koprski župan Boris Popovič
Koprski župan Boris Popovič FOTO: POP TV

Neznanca sta v noči s sobote na nedeljo pretepla krajana, ki je dan prej na zboru krajanov v Ankaranu javno nasprotoval delitvi koprske mestne občine in ustanovitvi nove občine Ankaran - Hrvatini. Neznanca - šlo naj bi za 20-letna mladeniča - sta pretepla krajana Vojka Rastovca v soboto okrog polnoči.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je na današnji seji varnostnega sosveta, sklicanega zaradi omenjenega napada, ocenil, da je potrebno na območju Ankarana in Hrvatinov okrepiti policijsko prisotnost, da se v prihodnjih dneh ne bi zgodilo še kaj hujšega. 

Zagovorniki nove občine očitno ne le zavajajo in ustrahujejo prebivalce, ki ne delijo njihovega mnenja, temveč z njimi tudi fizično obračunavajo. Boris Popovič

Župan je ocenil, da je sodelovanje med policijo, redarstvom in občino zgledno, varnostno stanje v Kopru pa na splošno dobro. 

Komandir policijske postaje Koper Igor Majcen pa je povedal, da so že začeli zbirati obvestila oziroma policijsko preiskavo suma kaznivega dejanja lažje poškodbe. Nadaljevali bodo, dokler ne bodo uspešni. 

Storili bodo vse, da se bo referendum iztekel mirno

Vojka Rastovca iz Hrvatinov naj bi zaradi gorečega zavzemanja za novo občino pretepli
Vojka Rastovca iz Hrvatinov naj bi zaradi gorečega zavzemanja za novo občino pretepli FOTO: POP TV

Na varnostnem sosvetu so sicer sklenili, da je v omenjeni zadevi treba odkriti tako storilce kot morebitne naročnike kaznivega dejanja, pa tudi njihov namen. Sklenili so tudi, da bodo v prihodnjih dneh naredili vse potrebno, da se bo referendum o novih občinah lahko iztekel po mirni poti, še piše v sporočilu Mestne občine Koper.

Župan bo o dogodku seznanil tudi notranjega ministra Dragutina Mateja, saj po Popovičevem mnenju obstaja bojazen, da se do nedeljskega referenduma o morebitni izločitvi krajevnih skupnosti Ankaran in Hrvatini iz Mestne občine Koper utegne zgoditi še kaj hujšega.

SORODNI ČLANKI