Slovenija

Premalo dokazov v primeru Petek

Slovenj Gradec, 05. 03. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koroški policisti v primeru Petek še vedno nimajo zbranih dovolj dokazov, da bi lahko utemeljeno osumili določeno osebo ali osebe, ki so storile tovrstno kaznivo dejanje, je dejal Srečko Krope, direktor Policijske uprave Slovenj Gradec.

Večerovega novinarja Mira Petka sta 28. februarja 2001 pred domačo hišo v Mežici napadla in pretepla neznanca
Večerovega novinarja Mira Petka sta 28. februarja 2001 pred domačo hišo v Mežici napadla in pretepla neznanca FOTO: POP TV

Krope je še povedal, da dopisa parlamentarne preiskovalne komisije, ki je zaslišala t.i. ključno pričo v primeru Petek, sam oz. slovenjgraška policijska uprava ni dobila, kot pa je njemu znano, dopisa v zvezi s to ključno pričo tudi ni prejela generalna policijska uprava. Sam, kot je zatrdil na današnji novinarski konferenci, tudi ne ve, kdo je ta oseba. Dejal pa je še, da bi ga predsednik parlamentarne preiskovalne komisije Mirko Zamernik v primeru, da bi bila ta ključna priča tako pomembna, o imenu te priče nemudoma obvestil. "Če pa bi jaz imel napisano, kdo je tista ključna priča, ki je vse povedala, nam bi zagotovo olajšala delo," je še dejal. Načelnik urada kriminalistične policije Slavko Koroš pa je ob tem dodal, da sam, glede na to, da dejanje še ni preiskano, ne čuti nobenega pritiska in da Policijska uprava Slovenj Gradec s preiskovalno komisijo neposredno ne kontaktira.

Predkazenski postopek v primeru Petek usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki s koroškimi policisti sodeluje. Krope je to sodelovanje ocenil kot zelo dobro ali celo odlično. Dodal je, da je njegovo delo in delo koroške policije nasploh, da razišče vse okoliščine primera, v katerem je oškodovanec Miro Petek, delo parlamentarne preiskovalne komisije pa je odkrivanje ozadja napada in vpletenost nosilcev javnih funkcij v tem primeru. Torej gre za dve različni stvari, še pojasnjuje direktor slovenjgraške policijske uprave.