Slovenija

Prekinjena seja zavoda celjske bolnišnice

Celje, 19. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani sveta zavoda celjske bolnišnice, ki so na zaprti seji odločali o zaupnici direktorju bolnišnice Samu Fakinu, so večurno zasedanje prekinili, sklepa o direktorjevi razrešitvi pa niso sprejeli.

Fakin je po prekinjeni seji ponovil odločitev, da ne namerava odstopiti in spet obtožil spletkarjenja posameznike iz bolnišničnega odbora Fides. Člani sveta zavoda se bodo vnovič sešli prihodnji teden.

Direktor celjske bolnišnice Samo Fakin
Direktor celjske bolnišnice Samo Fakin FOTO: 24ur.com

Fakin, ki je sejo zapustil zaradi slabega počutja, je zatrdil, da odstopa zaradi uvedbe sedemurnega delavnika in zmanjšanja dežurstev ne namerava ponuditi in da ničesar ne obžaluje. "Sanacijski program sem izvajal tako, kot je bil začrtan in šele pred dvema dnevoma sem izvedel, da naj bi bil program napačen," je dejal Fakin. Dodal je tudi, da ga žalosti mnenje strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radka Komadine, ki sanacijskega programa ne podpira več.

Fakin je še opozoril, da je od svoje izvolitve za direktorja celjske bolnišnice pred šestimi leti marsikomu "stopil na žulj" in da je zahteva po njegovi razrešitvi načrtovana spletka posameznikov v bolnišničnem odboru Fidesa. Predsednik bolnišničnega sindikata Fides Jože Robida pa je po prekinjeni seji dejal, da zdravniki še naprej zahtevajo Fakinov odstop, vendar kolektivno ne nameravajo odstopiti, dokler člani sveta zavoda ne bodo povedali svojega mnenja.

Odstop Fakina zahtevajo vsi predstojniki bolnišničnih oddelkov in služb ter člani strokovnega sveta bolnišnice, ki nameravajo v primeru neizglasovanja nezaupnice kolektivno in nepreklicno odstopiti. Fakinov odstop je sicer s podpisi podprlo še 130 zaposlenih zdravnikov. Sporna je predvsem odredba o sedemurnem delavniku zdravnikov in skrajšanju dežurstev, katere uresničevanje je direktor sicer začasno zadržal.