Slovenija

Prejeli odprte dohodninske obrazce

Ljubljana, 21. 03. 2007 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Durs je od treh davčnih zavezancev prejel obvestilo o tem, da naj bi po pošti prejeli deloma odprte obrazce.

Analiza tiskanja predizpolnjenih obrazcev je pokazala, da brez fizičnih posegov vpogled v pošiljko ni možen
Analiza tiskanja predizpolnjenih obrazcev je pokazala, da brez fizičnih posegov vpogled v pošiljko ni možen FOTO: POP TV

Davčna uprava RS (Durs) je prejela obvestilo treh davčnih zavezancev o tem, da naj bi v poštni nabiralnik prejeli deloma odprte predizpoljnjene obrazce za dohodnino 2006. Ker želijo v Durs podrobno preveriti vse podrobnosti, so distribucijo poštnih pošiljk danes ustavili, so pa prepričani, da izdaja vseh predizpolnjenih obrazcev do 31. marca ni ogrožena.

Kot so sporočili iz Durs, so že preverili vse postopke v tiskarni, v četrtek pa bodo preverili še postopek pri odpremi poštnih pošiljk.

Analiza tiskanja predizpolnjenih obrazcev je pokazala, da brez fizičnih posegov vpogled v pošiljko ni možen, zato poteka tiskanje predizpolnjenih obrazcev nemoteno, so še sporočili iz Durs.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
22. 03. 2007 12.27
DURS je tle brcnu v temo ,..s temi pošiljanji teh dokumentov ,...zato upam, da se bo ta Simić zamislu nad svojimi dejanji šparanja,....????
Bedni
22. 03. 2007 07.40
zakaj ne gre? zaradi par odprtih pošiljk? misliš, da je tvoje finančno stanje samo tvoje? ni, tudi če si dobil zaprto pošiljko oz je, če ne izstopaš iz povprečja navzgor. drugače pa obstaja lepši način za približevanje državljanu. enostavnu mu z računa trgaš denar za dohodnino oz. nakažeš preveč plačano in o tem predhodno pošlješ obvestilo. trgano bo toliko, nakazano toliko. pritožbe sprejemam v tem in tem času. podatke imajo itak vse, za 2 splošnih olajšav na račun shranjenih računov pa ti lahko kar priznajo, saj ima to vsak, sam strošek odmere pa se poceni za več kot je izpad neupravičeno priznanih olajšav. ampak to bi bilo lahko usodno za mnoge, ki samo pretipkavajo podatke in gledajo v njih.
goso
22. 03. 2007 03.29
To je to. Približat birokracijo človeku. Ne gre. Zaradi zlorab.