Slovenija

Prejeli deset prijav

Ljubljana, 29. 03. 2006 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iztekel se je rok za oddajo prijave na javni razpis za funkciji direktorja Televizije Slovenija in Radia Slovenija.

Anton Guzej
Anton Guzej FOTO: STA

Opolnoči se je iztekel rok, do katerega je bilo mogoče oddati prijave na javni razpis za funkciji direktorja Televizije Slovenija in Radia Slovenija. Po podatkih službe za odnose z javnostmi na RTV Slovenija je na razpis doslej prispelo skupno deset prijav, koliko za posamezno vodstveno mesto pa bo znano po odprtju prijav. Prav tako je mogoče, da bodo na RTVS prejeli še kakšno prijavo, ki je bila poslana pravočasno s priporočeno pošiljko.

Kot določa zakon o Radioteleviziji Slovenija, oba direktorja, radia in televizije, imenuje generalni direktor na podlagi javnega razpisa po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Imenuje pa ju za mandatno obdobje štirih let.

Razpis sicer določa, da bodo kandidati o izbiri obveščeni najpozneje v roku 30 dni po zaključenem razpisu.

Imena bodo znana v petek


Kot so sporočili iz službe za odnose z javnostjo, je generalni direktor Anton Guzej imenoval posebno komisijo, ki bo v petek ob 12. uri pregledala vse prispele prijave in ugotovila, ali so bile prijave formalno pravilne oziroma popolne. V petek bodo javnosti tudi sporočili imena prijavljenih kandidatov, ki so oddali pravočasne in popolne prijave, ki izpolnjujejo vse razpisne pogoje.

Izbrani kandidati bodo povabljeni na pogovor, v katerem bodo lahko predstavili vizijo svojega dela. Po opravljenih razgovorih v prihodnjem tednu bo generalni direktor predlog izbranih kandidatov za mesti direktorja Radia Slovenija in direktorja Televizije Slovenija posredoval programskemu svetu.

Seja programskega sveta, na kateri bodo člani odločali o soglasju o imenovanju obeh predlaganih kandidatov, bo 11. aprila. Če bo programski svet soglašal s predlogom, lahko generalni direktor takoj izda sklep o imenovanju obeh direktorjev.

Kot je znano, se bo poleg pomočnika odgovorne urednice revije Jana Vinka Vasleta za to mesto potegoval dosedanji direktor radia Miha Lampreht. Kandidaturo za direktorja TV Slovenija je potrdil tudi novinar TVS Jože Možina, danes pa še dosedanja direktorica TVS Mojca Menart.

Po poročanju današnjih Financ naj bi bila kandidata za direktorja radia tudi novinarka Biserka Povše Tašič in najverjetneje nekdanji novinar Rudi Medved.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.