Slovenija

Preiskovanje ozadja umora

Ljubljana, 27. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski in hrvaški policisti uradno glede umora Rakičevih v Rovinju še vedno niso podali novih informacij. Neuradno pa naj bi hrvaška policija preiskovala morebitno ozadje umora.

Preiskavo umora slovenske družine v Rovinju vodijo hrvaški policisti
Preiskavo umora slovenske družine v Rovinju vodijo hrvaški policisti FOTO: POP TV

Neuradno smo izvedeli, da naj bi bila umorjena Vesna Pavlin Rakič pred približno 12. leti lastnica lokala Latino bar v ljubljanski Zupančičevi jami. Lokal naj bi vodila skupaj s prvim možem, ki pa po naših informacijah ne živi več v Sloveniji. Prav v tem lokalu je bil pred štirimi leti ubit domnevni vodja črnogorske kriminalne združbe Veselin Jovovič Veso. Na policiji so nam zatrdili, da o povezavi med umorom Rakičevih in Jovoviča ne vedo ničesar ter da gre zgolj za ugibanja. Več pa slovenski policisti niso povedali.

Tiskovni predstavnik policije Miran Koren je povedal, da bi bila kakršnakoli napoved nesmiselna. Obenem pa je poudaril, da preiskavo vodijo in usmerjajo hrvaški kolegi, kajti umor se je žal zgodil na območju njihove pristojnosti.

Po enem tednu, odkar se je tragedija zgodila, hrvaški policisti niso povedali še ničesar. Blokada informacij pa naj bi bila, kot pravijo, predvsem v interesu preiskave umora in iskanja morebitnih storilcev.