Slovenija

Predor odprt v smeri Primorske

Ljubljana, 12. 07. 2008 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predor Šentvid so odprli ob 4. uri zjutraj. Promet poteka le v smeri Primorske, v smeri Gorenjske pa naj bi predor odprli v noči s sobote na nedeljo. Po podatkih Darsa je odprti odsek varen za voznike.

Tiskovni predstavnik za stike z javnostni pri Družbi za avtoceste RS (DARS) Marjan Koler je za 24ur. com potrdil, da so predor Šentvid odprli ob 4. uri zjutraj. Predor je odprt le v smeri Primorske in sicer odsek Šentvid – Koseze, medtem, ko pa je drugi del predora, ki vodi do Gorenjske, zaradi del zaprt do nedelje zjutraj.

Najdražji predor, ki ga je SCT gradil dolga leta, so, odkar je odprt, zaprli že dvakrat.
Najdražji predor, ki ga je SCT gradil dolga leta, so, odkar je odprt, zaprli že dvakrat. FOTO: POP TV

Koler je še dejal, da so iz vidika varnosti voznikov od SCT- ja zahtevali, da sanira vsa območja, kjer je odpadal omet. Predor so pregledali tudi gradbeni inšpektorji, ki so potrdili, da je varen za voznike.

Promet poteka tekoče

Promet na omenjenem odseku trenutno poteka tekoče in brez posebnosti, nekoliko je povečan na cestninski postaji Log," je Marjan Koler in dodal, da je na cestninski postaji Log v smeri pri Primorski zdaj odprtih pet "vinjetnih" cestninskih pasov, odstranili so tudi tri kabine.

Najdražji predor vseh časov

Najdražji predor, ki ga je SCT gradil dolga leta, so, odkar je odprt, zaprli že dvakrat. Prvič so ga zaprli le nekaj ur po odprtju, saj je na cestišče odpadel del protipožarnega ometa. Že naslednji dan je promet skozi predor spet potekal nemoteno, vendar so ga kmalu spet zaprli. Vozniki so ga tako lahko uporabljali le sto ur.

Kot je znano, so predstavniki izvajalca predora Šentvid prejšnji konec tedna opravili podroben pregled. Pri tem so našli potencialno nevarna mesta v galeriji, kjer je prišlo do odstopanja ometa od podlage in bi sčasoma lahko prišlo do odpadanja materiala.

Zaradi dolgoročnega zagotavljanja varnosti prometa so morali na vseh teh mestih omet odstraniti. Zato so v ponedeljek, 7. julija 2008 ob 20. uri, za promet zaprli obe cevi predora Šentvid. V desni cevi so sočasno z odstranjevanjem ometa izvedli dodatne teste na protipožarni zaščiti v neposredni bližini že odstranjene zaščite. V levi cevi, ki bo za promet odprta jutri, so med drugim prav tako identificirali potencialno nevarna mesta in jih odstranili.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivo55
06. 08. 2008 11.06
IN S TAKIM ODNOSOM DO OPRAVLJENEGA DELA, VKLJUČNO NEODGOVORNOSTI ZA PLAČANO NADZIRANJE DEL IN NENAZADNJE DO DAVKOPLAČEVALCEV, KI IZPADEJO NA KONCU ZA IDIOTE, MENIJO NEKATERI DA SO SPOSOBNI IZ SLOVENIJE NAREDITI SVETILNIK?!!! Po tej poti smo samo vzor, kako se to ne sme početi!
gadni@email.si
13. 07. 2008 08.54
Če smo že država, ki v 21 stoletju infrastrukturo poimenuje kot v času socializma po politikih tako kot letališče J.P., bi morali predor poimenovati po Janši. Imata kar precej skupnega oba sta bila že takoj na začetku obratovanja zaprta. Tako JJ na oblasti kot predor sta nas veliko več stala kot sta vredna, pri obeh je bogatel politični in gradbeni lobi, od obeh pa je čedalje več revežev, ki nimajo nič od vladavine JJ-a in nič od predora.
mojcico
12. 07. 2008 19.32
Novinar sprašuje voznike, nihče pa ne upa vprašati Zidarja, zakaj je namenoma naredil tako slabo, a je bilo premalo aneksov? Zakaj ne vprašajo Darsa, zakaj so tako veselo spreminjali načrte in materiale, a so dobili dovolj od našega denarja tudi v svoj žep? Zakaj ne vprašajo nadzornikov, koliko so dobili postrani, da so lahko spregledali toliko stvari in ali se bojijo, da jim bo kdo vzel licenco? To je bistvo naših avtocest, posebno Šentvida in prihajajočega Markovca. Nekateri pa še tukaj kažejo svojo omejenost pri vinjetah!
Grega Ožbot
12. 07. 2008 18.37
savic.stane ja se strinjam s tabo. nadzorniki namesto da bi delali svoje delo pijejo pivo in kadijo kot turki :D
savic.stane@gmail.com
12. 07. 2008 16.26
Valentino_46 pri nas so nadzorniki zato,da nič ne odkrijejo !!!
Tonček Balonček
12. 07. 2008 14.37
Tale z vinjetami je res v redu, zanima me, kje in komu bodo pobrali denar, ko ga ne bo več, saj je vsakomur jasno, da bodo posasirali manj! Saj bi lahk imeli vinjete tudi za marsikaj drugega, ampak številke so pač neizprosne!! Vsak tuji voznik s prikolico s ebo skzi Slovenijo zapeljhal cenej kot prej, pa še večkrat bo lahko šel. Tisti avstrijski penzionisti in Čehi nas ne bodo rešili!
Jan...
12. 07. 2008 13.36
v Sloveniji se pa vozimo po zelo dobrih cestah,najbrž je mnogokje slabše on mnogo slabše, pa še tole z vinjetami je za nas ugodno. Da ne bomo sam jamral
rozlicek@gmail.com
12. 07. 2008 12.02
Če že delate novico, dajte vsaj pravo sliko. Na tej sliki gre smer proti Gorenjski. Sem se že na začetku peljal skozi tunel pa se mi ni zdel prav nič bolj nevarek kot kateri drug.
est
12. 07. 2008 11.58
Sezam odpri se !!!!!!!!!!!!!!!
thc_4u
12. 07. 2008 11.44
DARS,DARS,DARS.....za koga se pa imajo tej vodilni na DARS-u?Vse po vrsti bi jih bilo treba zapreti,in zgubiti kljuc,za kr nekaj let.To kar se dogaja z predorom Sentvid,in z ostalimi gradnjami ki jih DARS obvladuje je sramota ki sega izven EU.Kaj bo sele z predorom Markovec?SCT,Primorje....in ostali izvajalci niso nic krivi,oni samo pobirajo tam kjer se pobrat da.Ce pa DARS,ni sposoben tega preprecit,potem je nekaj hudo narobe.Gospod mag.Radovan Zerjav,dejte posteno po mizi udariti,da bodo ze enkrat zacele glave na DARS-u padati.
brankasrbijanka
12. 07. 2008 11.42
Ne sekiraj se TB, tudi "bog" ima rok trajanja...
Tonček Balonček
12. 07. 2008 11.15
Nič ni hecno, končno je vse odvisno od božje volje!!
brankasrbijanka
12. 07. 2008 10.58
Hecni komentarji. Sprava pa tunel pa maša... :D
Tonček Balonček
12. 07. 2008 10.45
Dokler ne bo dosežena sprava (maša je premalo!), predori ne morejo biti varni, a zdaj se tisti stropovi sušijo kar nad mimovozečimi avtomobili? Kako gre zad vse tako ekspresno, ne da bi sploh podpisli kakšne pogodbe? Mogoče gre za politično direktivo, o denarju s ebodo dogovarjali drugje, gre za metode in poslovanja iz nekih drugih časov, ki smo jih s "to vlado" baje presegli?!
tom6666
12. 07. 2008 10.22
sprava pa ja nima nič pri temu tunelu... :)
Grega Ožbot
12. 07. 2008 10.02
za slovenski narod je to sramota mislim da se v taki državi ne bi smelo zgoditi nič takšnega zakaj pa imamo nadzornike? ti bi morali pred tem ko se je predor začel uporabljati prekontrolirati stanje (če je predor varen in če je spraven)