Slovenija

Pozorno preberite obvestilo Vzajemne

Ljubljana, 31. 05. 2007 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vzajemna je zavarovancem, upravičenim do vračila starostnih rezervacij, poslala obrazec za povračilo denarja.

Agencija za zavarovalni nadzor vse nekdanje in sedanje zavarovance zdravstvene zavarovalnice Vzajemna, ki so upravičeni do vračila starostnih rezervacij, opozarja, naj pošte, ki jo v teh dneh prejemajo od Vzajemne, ne obravnavajo kot reklamni material. Iz pošte, ki jo prejemajo v teh dneh, nekateri prejemniki morda ne bodo razbrali pravega namena pošiljanja, to je pridobiti številke transakcijskega računa, na katerega jim bo Vzajemna nakazala znesek rezervacij, pojasnjujejo na agenciji.

Vsi, ki ste upravičeni do starostnih rezervacij, izpolnite obrazec št. 2 in ga v priloženi kuverti pošljite nazaj na Vzajemno
Vsi, ki ste upravičeni do starostnih rezervacij, izpolnite obrazec št. 2 in ga v priloženi kuverti pošljite nazaj na Vzajemno FOTO: Kanal A

Agencija ob tem poziva prejemnike pisemske pošiljke Vzajemne, ki nosijo naslov Vračilo rezervacij, naj skrbno preberejo njeno vsebino in zavarovalnici pravočasno sporočijo številko transakcijskega računa.

Vzajemna zavarovance, upravičene do izplačila rezervacij, obvešča na podlagi določb novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Ta je namreč določila, da morajo zavarovalnice, ki so izvajale dopolnilna zdravstvena zavarovanja, rezervacije vrniti najkasneje do konca avgusta letos. V skladu z določili novele so upravičenci do vračila rezervacij tisti zavarovanci, ki so imeli sklenjene pogodbe, za katere so se oblikovale rezervacije.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dana.vesel@siol.net
04. 06. 2007 07.11
Pozdravljeni! Ne samo, da so pošiljali obvestila kot reklamni material; meni se je zgodilo celo, da sem na začetku meseca osebno pri Vzajemni spremenila priimek ter stalni naslov in prejela začasno potrdilo o zavarovanju dokler sem čakala od ZZZS novo zdravstveno izkaznico. Ker pa očitno Vzajemna ne želi vračati denarja svojim zavarovancem, so mi 11 dni po spremembi podatkov kljub vsemu poslali nepriporočeno obvestilo na STARI NASLOV pod STARIM IMENOM, kar se mi zdi enostavno nezaslišano!!! Se pravi, če se ne bi po naključju oglasila na starem naslovu, ne bi vedela, da sem kaj prejela od Vzajemne in mi tudi nihče ne bi povrnil denarja. Zanima me, kako bi direktor Vzajemne pošiljal obvestila, če bi mu morali zavarovanci vračati denar...? Lep pozdrav, Dana
predaI
31. 05. 2007 17.16
Sej je v poslanem gradivu napisano, da kdor ne bo zdaj poslal obrazca, mu bodo se enkrat poslali.
racman@email.si
31. 05. 2007 16.47
hja jas sem vrgel v smeti ker je en kup nakladanja o vzajemna nadomestila in sem mislil da je spet reklama...in naslednji dan zvem da je na majhno na enem listu napisano kaj mi pripada in naj dodam TR.! k sreci se nisem nesel smeti! :-)