Slovenija

Poziv za popisovalce nepremičnin

Ljubljana, 07. 10. 2006 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Geodetska uprava RS je objavila poziv za popisovalce pri projektu popis nepremičnin.

Rok za oddajo prijave za popisovalce nepremičnin je 20. oktober
Rok za oddajo prijave za popisovalce nepremičnin je 20. oktober FOTO: POP TV

Geodetska uprava bo za popis, ki se bo na celotnem območju države pričel 1. decembra, končan pa naj bi bil do konca aprila prihodnje leto, angažirala okoli 800 aktivnih popisovalcev, ki bodo skupaj z lastniki popisali vse stavbe oziroma dele stavb. Rok za oddajo prijave za popisovalce nepremičnin je 20. oktober.

Poleg komunikacijskih sposobnosti morajo popisovalci čitljivo pisati, saj bodo popisni listi računalniško obdelani, predvsem pa morajo znati uporabljati zemljevide in pravilno locirati enote popisovanja - stavbo in stanovanje oziroma poslovni prostor v stavbi. Zaradi teh zahtev bodo morali vsi popisovalci po zaključku izobraževanja uspešno opraviti test, so sporočili z geodetske uprave.

V novembru bodo vsa slovenska gospodinjstva prejela posebno informativno brošuro, v kateri bodo zbrane vse uporabne informacije o popisu nepremičnin in tisti podatki, ki jih bodo lastniki potrebovali za izpolnitev popisnih obrazcev. 1. decembra bo začela delovati tudi brezplačna telefonska številka, na kateri bodo strokovnjaki vsak dan do konca aprila prihodnje leto nudili brezplačno pomoč udeležencem popisa.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.