Slovenija

Potrjen pripor za Zavašnika

Ljubljana, 07. 02. 2006 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Višje sodišče je zavrnilo pritožbo lastnika lokala Lipa, ki mu je okrožno sodišče podaljšalo pripor do 24. marca.

Lastnik lokala Lipa Robert Tomaž Zavašnik
Lastnik lokala Lipa Robert Tomaž Zavašnik FOTO: E plus

Višje sodišče je zavrnilo pritožbo lastnika lokala Lipa Tomaža Zavašnika glede odločitve senata ljubljanskega okrožnega sodišča, da pripor zanj podaljša do 24. marca. Senat se je tako strinjal z višjim sodiščem, da pri Zavašniku, ki ga je po tragediji pred Lipo policija ovadila zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti, še vedno obstaja ponovitvena nevarnost in bojazen, da bi uničil sledove kaznivega dejanja in vplival na priče.

Senat vrhovnega sodišča lahko na predlog preiskovalnega sodnika ali državnega tožilca pripor podaljša še za tri mesece, kar bi pomenilo, da ima tožilstvo za vložitev obtožnice čas skoraj do konca junija. Zavašniku zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti sicer grozi od enega do osmih let zapora.

Zavašnikov odvetnik Milan Vajda pa je še vedno prepričan, da Zavašniku tega kaznivega dejanja sploh ne bi smeli očitati, saj ga v času tragičnega dogodka pred lokalom Lipa sploh ni bilo.

Kot je znano, je Zavašnik minuli teden zaradi treh kaznivih dejanj povzročitve smrti iz malomarnosti na tožilstvo in policijo vložil ovadbo zoper neznane storilce.