Slovenija
Oglas

Potihoma razmišljate o novi službi?

Ljubljana, 08. 07. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

To so prednosti odličnega delodajalca: podjetja z različnimi ugodnostmi, razvojnimi programi in finančnimi dodatki skrbijo za zadovoljstvo svojih zaposlenih. Ste tudi vi razmišljali o zamenjavi delodajalca? Poglejte, kaj ponujajo pri Lidlu.

Za delovna mesta prodajalec, skladiščnik in viličarist imajo uveden 36-urni delovni teden kot polni delovni čas.
Za delovna mesta prodajalec, skladiščnik in viličarist imajo uveden 36-urni delovni teden kot polni delovni čas. FOTO: Klemen Razinger za Lidl Slovenija

V stalno rastočem podjetju Lidl Slovenija so v letošnjem letu vnovič dvignili plače zaposlenim ter povišali finančne dodatke, med drugim regres, ki je znašal 2000 eur. Poleg tega pa za svoje zaposlene nudijo še druge ugodnosti, s katerimi skrbijo za njihovo motivacijo in dobro počutje. 

Stimulativno plačilo 

Lidl Slovenija se lahko pohvali z atraktivnostjo plačnega sistema, saj plače prodajalcev in skladiščnikov stalno rastejo – plače zaposlenih v skladišču in trgovinah so se od leta 2020 vsako leto povišale. Prav tako rastejo po vnaprej znanih in določenih stopnjah. Najvišja plačna stopnja njihovih najštevilčnejših sodelavcev – prodajalcev–od 1. marca 2024 znaša vse do 1.650 oz. 1.730 evrov bruto, plačna lestvica skladiščnikov pa vse do 1.530 evrov bruto. Navedeni zneski veljajo za 36-urne pogodbe, ki veljajo kot polni delovni čas.

Odlični razvojni programi

Strokovna in osebna rast v Lidlu Slovenija nista stvar naključja, temveč rezultat načrtovanega razvoja vseh sodelavcev in njihovih kariernih poti. Tako je že ob zaposlitvi vsak delavec vključen v strokovno uvajanje na delovno mesto, dobi pa tudi mentorja in botra, ki mu pomagata pri usvajanju novih delovnih nalog in začetni vključitvi v okolje. Vsako leto so na voljo obsežna nadaljnja usposabljanja in izobraževanja – od vodenih tečajev (prek spleta ali v živo), delavnic in srečanj, periodičnih šolanj do praktičnega in kombiniranega učenja.  

Veliko je tudi priložnosti za napredovanje – nemalo je Lidlovk in Lidlovcev, ki so ob svojem delu napredovali na vodstvene položaje. Primer tega je, da strokovnjak na določeni točki postane vodja. Povsem običajna pot napredovanja je tudi karierni premik prodajalca v pomočnika poslovne enote ali pa pomočnika poslovne enote v vodjo.

V Lidlu Slovenija stalno nadgrajujejo ugodnosti. Dve izmed novosti letošnjega leta sta kolektivno zdravstveno zavarovanje ter brezplačno pravno, finančno in psihološko svetovanje za zaposlene in družinske člane.

Možnost krajšega delovnega časa

V Lidlu Slovenija svojim zaposlenim omogočajo fleksibilne modele delovnega časa. Zaposleni na delovnih mestih prodajalec, skladiščnik in viličarist  imajo uveden 36-urni delovni teden kot polni delovni čas. Tak model so poimenovali Lidlova 36-ka, prednost pa je, da je tudi zaposlenim s krajšim delovnim časom (36 ur/teden) priznana polna delovna in pokojninska doba.  

Lidl Slovenija je prejemnik mednarodnih certifikatov za odličnost kadrovskih praks Top Employer Slovenija 2024 in Top Employer Europe 2024.
Lidl Slovenija je prejemnik mednarodnih certifikatov za odličnost kadrovskih praks Top Employer Slovenija 2024 in Top Employer Europe 2024. FOTO: Klemen Razinger za Lidl Slovenija
Da so z Lidlom zadovoljni tudi zaposleni, med drugim pričajo rezultati interne raziskave, ki so že nekaj let nad povprečjem Skupine Lidl. V zadnji raziskavi je sodelovalo skoraj 80 % sodelavk in sodelavcev, ki so še posebej pozitivno ocenili zadovoljstvo z delovnimi pogoji in vodenjem.

Dodatna bonus izplačila in vplačila v pokojninski steber ter kolektivno zdravstveno zavarovanje

Poleg višjih plač bodo zaposleni v Lidlu v letu 2024 prejeli skupno izplačilo nagrade za poslovno uspešnost v višini 800 evrov, junija pa jim je podjetje izplačalo do sedaj najvišji regres v znesku 2000 evrov. Dodatno zaposlenim vplačujejo premijo v drugi pokojninski steber, ki na letni ravni za vsakega zaposlenega znaša 480 evrov.  

Novost letošnjega leta je tudi vplačilo premije za kolektivno zdravstveno zavarovanje za vse zaposlene, tudi tiste, ki se jim bodo pridružili tekom leta. Zavarovanje omogoča prednostno, kakovostno obravnavo pri različnih zdravstvenih storitvah, denimo hitrejši dostop do specialistov, manjših operativnih posegov in fizioterapije. Prav tako nudi možnost pridobitve drugega mnenja o zdravstvenem stanju. Ugodnost je del Lidlove strategije dobrega počutja "Dober lajf" in stebra dobri dodatki.  

Skrb za dobro počutje - novost: brezplačno pravno, finančno in psihološko svetovanje

V okviru strategije "Dobr lajf" si v Lidlu Slovenija sicer prizadevajo za krepitev zdravja, zadovoljstva, razvoja in dobrega počutja zaposlenih ter skrbijo za zagotavljanje privlačnih delovnih pogojev, ki pripomorejo k lažjemu usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja.

Ena najnovejših ugodnosti za zaposlene in njihove družinske člane je t. i. Lidlov koristen klepet. Vsem se namreč kdaj pojavi vprašanje, na katerega nimamo odgovora in takrat nam veliko pomeni, da imamo ob sebi nekoga, ki nam pomaga. Ugodnost Lidlov koristen klepet Lidlovim zaposlenim in njihovim družinskim članom (popolnoma brezplačno) nudi podporo v različnih situacijah. Že nekaj let je zaposlenim na voljo psihološko svetovanje, od letos naprej pa še finančna in pravna pomoč. Za anonimno svetovanje so na voljo zunanji strokovnjaki z večletnimi izkušnjami. 

Ste pripravljeni na nov korak v svoji karieri? 

Obiščite kariera.lidl.si, preverite prosta delovna mesta v vaši bližini in se pridružite zadovoljni ekipi Lidlovk in Lidlovcev.  

V ekipe Lidla Slovenija so dobrodošli vsi, ki izpolnjujejo pogoje zaposlovanja. Pogoj za delo v prodajalnah je zaključena srednja poklicna stopnja katere koli smeri. Možnost zaposlitve imajo vsi kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, ne glede na narodnost, spol, starost, versko prepričanje in ostale osebne lastnosti.    

 

Naročnik oglasne vsebine je Lidl Slovenija d.o.o.