Slovenija
Oglas

Postanite lastnik nepremičnine v Dubaju

Ljubljana, 20. 06. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Povprečni donos naložbene nepremičnine v Sloveniji znaša od 2-3 % letno, v Dubaju pa lahko dosegate donose med 7 in 10 % letno, v nekaterih primerih tudi do 30 % letno.

Dubaj

Dubaj je vsem dobro znana turistična destinacija, a občutno premalo poznana kot odlična in nadpovprečna naložbena lokacija. Emirati.si je slovenska svetovalna agencija! Kupcem in vlagateljem svetujemo pri nakupu naložbenih nepremičnin v Dubaju, predvsem pa opozarjamo, katerih nepremičnin ni smotrno kupiti. Kupce in vlagatelje vodimo čez celoten proces, od iskanja najprimernejše nepremičnine, vpisa v lastniške listine, do bodočega upravljanja z nepremičnino, vse to z enim samim jasnim ciljem: ustvarjati nadpovprečne donose glede na vloženi kapital. Da bi dobili širšo predstavo, kaj pomeni nadpovprečni donos, vas vabimo da nas kontaktirate in obiščete, ali pa si za začetek temeljito preberete naš Informativni Priročnik za vlagatelje. 

ZAKAJ RAVNO DUBAJ?

Dubaj se nahaja na stičišču treh kontinentov: Azije, Afrike in Evrope. V radiju 6 do 8 ur leta iz dubajskega letališča je skoncentrirana populacija skoraj 6-ih milijard ljudi, kar pomeni ogromen poslovni in turistični potencial. Cene nepremičnin so v Dubaju ta trenutek še zmerne in se v nekaterih okrožjih lahko primerjajo s cenami v Sloveniji, vendar je trend povišanja cen neizbežen. Kupci in lastniki nepremičnin v Dubaju so posamezniki in podjetja iz vseh koncev sveta. Znano je, da trenutno v Dubaju živijo približno 3 milijoni ljudi in da je 85% prebivalstva tujcev. Le redko komu pa je znan in poznan Dubai Master Plan 2040, katerega vladne smernice so bile začrtane že leta 2020 in ki načrtujejo povečanje števila prebivalcev iz sedanjih 3, na 6 milijona do leta 2040.

TRI KATEGORIJE NAKUPA NEPREMIČNINE V DUBAJU:

Dober nepremičninski posel naredite takrat, ko nepremičnino kupite in NE, ko jo prodate! Poskrbite, da bo vaš nakup vrhunski.

Nakup kot fizična oseba – namen: Lastna uporaba

Če želite v Dubaju kupiti nepremičnino za potrebe lastnega luksuza, torej za občasno lastno uporabo, je to relativno enostavna in hitra pot. Kljub temu, da trg razpolaga z nešteto možnostmi, vam bomo vedno znali poiskati le nepremičnino, ki za vas predstavlja, poleg željene lokacije, tudi dolgoročno dodano vrednost, predvsem pa vas bomo poskušali odvrniti od nakupa nekaterih neperspektivnih nepremičnin.

Nakup kot fizična oseba – namen: Ustvarjanje nadpovprečnih donosov

Kot že napisano, je v Dubaju nakup nepremičnine kot fizična oseba relativno enostaven. Glavni dokument za sklenitev posla je vaš veljaven potni list. Za nakup zares vrhunske nepremičnine potrebujete nekaj več, kot le pavšalno znanje. Da bi vam nepremičnina prinašala 7, 9, ali celo 30% letni donos, so potrebne prvovrstne informacije, zanesljiv partner, tako v Dubaju, kot v Sloveniji, ter bodoče pametno upravljanje z nepremičnino. Mi počnemo ravno to – za vas!

Nakup in kopičenje nepremičninskega portfelja z ustanovitvijo podjetja v Dubaju – namen: Ustvarjanje nadpovprečnih super donosov

Dubaj je Emirat, kjer je bila davčna politika zasnovana že desetletja nazaj z zelo jasnim ciljem – postati vodilna svetovna turistična in finančna destinacija, ter lokacija, z vrhunskim poslovnim okoljem. V Dubaju davki na dobiček iz nepremičninskih naložb ne obstajajo. To pomeni, da so vsi prihodki iz naslova oddajanja, ter iz naslova apreciacije (povišanja vrednosti) nepremičnine, neobdavčeni. Ustanovitev podjetja za namene kopičenja nepremičninskega portfelja v Dubaju je enostavna in relativno poceni. Oglejte si primer izračuna, kako s premišljenim kratkoročnim oddajanjem na izbrani lokaciji v 7-letnem naložbenem ciklu in z vložkom 300.000 eur, ustvariti premoženje, ki lahko znaša tudi do 887.600 eur. Simulacijo izračuna najdete v točki 4.5 našega Informativnega Priročnika za vlagatelje. Za več informacij vas vabimo na osebni posvet. 

Dubaj

ŠTIRJE RAZLIČNI NAČINI USTVARJANJA NADPOVPREČNEGA DONOSA:

Poskrbite, da bo naložba delala namesto vas. Da bi generirali nadpovprečne donose, vam ni potrebno storiti veliko – prepustite glavni del skrbi nam.

Nakup in dolgoročno oddajanje:

Klasičen in relativno enostaven način za ustvarjanje donosa, ki se v povprečju giblje med 7% in 9% letno. Tehnično nezahteven proces za vlagatelje, ki si želijo brezskrbno nadzorovati učinke inflacije in z leti pridobiti na vrednosti nepremičnine. Celoten proces od nakupa, opremljanja stanovanja, iskanja najemnika, spremljanja plačil najemnine, do ostale organizacije lahko prepustite nam. Dobro je vedeti, da vam najemnik najemnino plačuje v naprej, po določilih iz najemne pogodbe. Kršitev obveznosti plačevanja najemnin je v Dubaju sankcionirani prekršek, zato so plačila najemnin redna in pravočasna.

Primer:

Nakupna cena stanovanja - 250.000 eur
Prejeta letna najemnina - 22.000 eur
Donos - 8,8 %

Nakup in kratkoročno oddajanje:

Dubaj je turistična destinacija in poudarek na turizem je trdno zasidran v vladnem DNK. Zasedenost turističnih namestitev je v povprečju 88 odstotna in sezona traja praktično celo leto. Kljub ogromnemu številu hotelov, so namestitve za kratkoročno uporabo zelo iskane in na dobrih lokacijah večinoma popolnjene. Spletne aplikacije, kot so Booking, AirBnB, Hotels.com, Agoda, Vrbo...in podobni, so idealna rešitev za namestitve gostov, ter posledično ustvarjanje tudi do 30% letnega donosa (ROE). Za doseganje takih rezultatov sta makro in mikro lokacija nepremičnine poglavitni.

Nakup za projekt Flipping: 

Flipping v splošnem prevodu pomenu kupi, počakaj in prodaj naprej po višji ceni. Predstavljamo primer, kako s premišljeno naložbeno strategijo in prvovrstnimi informacijami doseči t.i. super donos.

Primer:

Nakupna cena stanovanja Maj 2022 - 230.000 eur
Prodajna cena stanovanja Februar 2023 - 270.000 eur
Zaslužek - 40.000 eur
Vplačani znesek do datuma prodaje- Februar 2023 - 50.000 eur (glede na plačilni načrt gradbenega podjetja)
Donos v tem obdobju (ROE) - 80%

Flipping projekti niso stalnica in jih je potrebno poiskati, predvsem pa je potrebno imeti zanesljive in verodostojne informacije. Vsa okrožja v Dubaju niso primerna za izvajanje Flipping projektov. Zelo pomembna je tudi hitra reakcija vlagatelja-kupca, saj so taki projekti zelo likvidni in gredo hitro v promet.

Nakup DISTRESS nepremičnine:

Distress si lahko interpretiramo kot zelo veliko nujo po prodaji nepremičnine. V teh primerih lastniki prodajajo svoje nepremičnine po bistveno nižjih cenah, od trenutnih tržnih. Za to obstajajo pri prodajalcu različni razlogi, vendar so najpogostejši slednji: prezadolženost, nujna prodaja zaradi nove naložbe, selitev iz Dubaja, ločitve zakoncev. V povprečju so te cene nižje za od 20 – 25 % (včasih tudi več) od trenutne tržne cene, kar pomeni, da lahko imate kot kupec dovolj visoko varnostno maržo, s katero si lahko zagotovite nadpovprečni donos.

Dubaj

KAJ POČNEMO IN KATERE SO NAŠE GLEVNE AKTIVNOSTI?

Pogodbeno sodelujemo z vsemi pomembnimi in verodostojnimi razvijalci nepremičninskih projektov v Dubaju, ter posredno in neposredno z več kot 20 specializiranimi partnerji, ki nam na dnevni in tedenski ravni posredujejo podatke o nepremičninskih priložnostih, ki jih v klasičnih nepremičninskih oglasih ni možno zaslediti. Ponujamo izključno preverjene in potencialno perspektivne nepremičnine z trendom bodočega povišanja vrednosti. Večjim vlagateljem in podjetjem svetujemo pri ustanovitvi namenskega podjetja za potrebe kopičenja nepremičninskega portfelja, pravtako pa skrbimo za upravljanje z nepremičnino. Prelistajte naš Vodnik za upravljanje z nepremičnino. 

ČESA NE POČNEMO?

Nismo klasična nepremičninska agencija, zato ne ponujamo tržno nezanimivih, neprodavljivih in starejših projektov, ki nimajo perspektive visokih donosov.

NAŠIH 15 NALOŽBENIH PRAVIL, KI JIH NUJNO UPOŠTEVAMO, PREDEN SE ODLOČIMO ZA NAKUP

Razvili smo nepogrešljiv sistem 15-ih naložbenih pravil, ki jih najdete v točki 1.5 našega Informativnega Priročnika za vlagatelje.

Za prvi brezplačni sestanek nas kontaktirajte preko našega spletnega obrazca, ali na 031/667-000

Spletna stran: www.emirati.si


Naročnik oglasa je Emirati.si.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8