Slovenija

Poslovalnica v Kostanjevici je še zaprta

Ljubljana, 21. 09. 2010 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslovalnica NLB na Tržaški cesti že normalno posluje, v Kostanjevici pa je še zaprta. Tudi nekateri bankomati še vedno ne delujejo. Če ste v poplavi izgubili bančno kartico ali dokumente, pa se morate zglasiti v matični enoti banke ali na upravni enoti.

Upravna enota Ljubljana
Upravna enota Ljubljana FOTO: POP TV

Poslovalnica NLB na Tržaški 132 v Ljubljani je danes že odprta, poslovalnica v Kostanjevici pa še ne deluje, so sporočili iz NLB. Prav tako zaradi posledic poplav ne delujejo nekateri bankomati.

V Ljubljani trenutno ne delujejo nekateri bankomati na Rudniku, na Cesti dveh cesarjev, na Tržaški cesti, na Brdu. Nekateri bankomati pa ne delujejo tudi v Litiji, Kostanjevici in na Brezovici.

Če zaradi poplave izgubite dokumente?

Če zaradi poplave izgubite bančne kartico, se zglasite v vaši matični poslovalnici z osebnim dokumentom, kjer vam bodo izdali novo kartico.

Kot so pojasnili v NLB se lahko komitent, ki je izgubil bančno kartico in je matična enota banke zaradi izrednih razmer zaprta, zglasi z osebnim dokumentom v kateri drugi poslovalnici, kjer bo lahko dvignil denar ali naročil novo bančno kartico. Če pa je komitent izgubil prav vse dokumente, pa naj gre najprej na upravno enoto, kjer mu bodo izdali potrdilo o naročenih dokumentih, potem pa se lahko s tem potrdilom zglasi v banki.

Če pa se vam je zgodilo, da ste v poplavi izgubili osebne dokumente, se zglasite na upravni enoti, kjer vam bodo izdali nove dokumente. Kot so pojasnili na upravni enoti, bodo v primeru, da vam poplava uniči dokumente, izgubo šteli kot skrbno ravnanje, kjer je znesek plačila za izdelavo novih nižji.

Tudi v primeru, da ste izgubili prav vse dokumente bodo na upravni enoti lahko potrdili vašo identiteto, saj v sistemu hranijo kopijo slike, ki jo je treba predložiti ob izdelavi osebnega dokumenta.

 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
21. 09. 2010 17.50
Sušim bankovce in nimam časa!
.::.
21. 09. 2010 12.35
najbolj zanimivo je, da tu gor pisarite razne nasvete, ki jih trenutno beremo samo taki, ki smo na suhem! glede na to, da ostali niso zdaj toliko v stiku z mediji in se te masovke tičejo njih, zakaj jih potem beremo mi? pošljite jim dopise v kuvertah.
Tonček Balonček
21. 09. 2010 11.13
In kako naj se zglasimo na enoti v Kostanjevici, če je pa le-ta zaprta!?