Slovenija

Poslanci o Sajovicu in Logaju. Kdo bo zamenjal Stojmenovo Duh?

Ljubljana, 07. 10. 2024 06.22 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.Š.
Komentarji
6

Poslanci bodo na izredni seji odločali o imenovanju Boruta Sajovica in Vinka Logaja v ministrsko ekipo Roberta Goloba. Slednji je Sajovicu zaupal vodenje obrambnega resorja, Logaju pa ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Predsednik vlade pa mora sporočiti še ime naslednika ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh.

Državni zbor
Državni zbor FOTO: Svet na Kanalu A

Oba ministrska kandidata sta v četrtek že uspešno prestala zaslišanje pred pristojnima parlamentarnima odboroma, danes pa ju torej čaka še zadnji korak do nastopa ministrske funkcije.

Dosedanji vodja poslancev Gibanja Svoboda Sajovic, ki bo po njegovi izvolitvi v Evropski parlament na čelu obrambnega resorja nasledil Marjana Šarca, je med prednostnimi nalogami izpostavil modernizacijo opreme, znanja in kadrov Slovenske vojske. Zavzel se je za dodatno opremljanje s poudarkom na dvojni rabi opreme, nadgradnjo sistema civilne zaščite in reševanja, izgradnjo zmogljivosti dveh srednjih bojnih bataljonskih skupin in vlaganje sredstev v inovacije.

Dolgoletni direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj, ki bo ministrski položaj zasedel po odstopu Darja Felde, pa je ob predstavitvi svojih načrtov izpostavil povečanje ugleda učiteljev in šole. Med prvimi nalogami na čelu ministrstva je napovedal vzpostavitev dialoga z vsemi deležniki v šolskem prostoru, kot prioriteti pa je navedel tudi prenovo programskega dela vrtcev in šol ter urejanje plačnega sistema.

Ob pričakovani zeleni luči DZ obema kandidatoma bosta tako zapolnjena dva od treh izpraznjenih ministrskih stolčkov v Golobovi vladni ekipi. Premier po odstopu ministrice Stojmenove Duh išče njenega naslednika, danes pa se izteče rok, ko mora v DZ bodisi sporočiti njegovo ime bodisi DZ obvestiti, kdo bo začasno vodil resor za digitalno preobrazbo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marija Safeta Depolli
07. 10. 2024 08.24
Glede naslednika naše ljubljene računalničarke pa predlagam svojega sina Matjaža. Dela na Jožefu Stefanu in je genij za umetno inteligenco. Na kmetiji od moževega brata je uvedel digitalno gospodarjenje z gnojevko, ki jo potem mož in njegov brat razlivata po njegovem veleposestvu, ki meri kar 720 kvadratnih metrov. Matjaža za ministra.
Marija Safeta Depolli
07. 10. 2024 08.21
+2
Ne vem zakaj ni nova ministrica za šolstvo moja hčerka Katja? Veste, je profesorica na filozofski fakulteti in uči bodoče učitetlje psihologije v šolah, LGBT poveličevanje in indoktrinacijo ter je dekanova ljubljenka. Bila bi odlična ministrica, ker smo mi družina partijcev.
Lark
07. 10. 2024 08.11
+2
Tudi če jo zamenja fikus ne bo razlike. Samo mora biti ženskega spola...
biggbrader
07. 10. 2024 08.03
+1
Čas bi že bil, da se DZ posveti tudi Boštjančiču, Pipanovi in Golobu, saj revizorka Hötzlova očitno ostaja brezkompromisna in se ne želi ukloniti političnim pritiskom aktualne oblasti ne glede na metode, ki jih izbirajo. Hötzlova uvodoma razkrinka Boštjančičeva nedopustna ravnanja in vmešavanja v ozadju, ki so sploh pripeljala do te naknadne revizije urada za nadzor proračuna. Pri tem razkriva, da je pravzaprav Boštjančič zahteval to revizijo, torej tisti, ki ga očitki do sedanjih ugotovitev revizorjev tudi najbolj bremenijo.
biggbrader
07. 10. 2024 08.06
+1
Aja, zgoraj gre za "litijsko", katero Golob, Boštjančič, Pipanova ter podložni svobodnjaki, na vse načine probajo prikriti in skriti Državljanom, katerim so z oktobrom bistveno povečali ceno električne energije.
Castrum
07. 10. 2024 08.03
+0
"monty python flying circus"............