Slovenija

Porušili vikende

Ljubljana, 04. 06. 2007 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
I.P./P.Č.
Komentarji
19

V Istri so porušili vikende - črne gradnje, ki pa so jih Slovenci na svojih parcelah. Z zadevo je seznanjeno tudi MZZ.


KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
05. 06. 2007 16.16
Če ima Joras hišo v Sloveniji, naj jo takoj poruši sam sicer bodo prišli drugi in to dejanje napravili na njegove stroške, sam bo šel pa v Haag. Kje je zdaj ta njegova hiša in kam spada, je črna, siva ali bela gradnja? Bi lahko kakšna ekspertna skupina obdelala vsaj ta minorni problem, za zgled nadaljne pravne prakse, ali nas mislijo s tovrstno tematiko pitati še nadaljnih 50 ali več let? Očitno mora biti tako, sicer ne bi imeli kaj početi!!!n
Adolph
05. 06. 2007 13.06
JA,JA,BRATI HRVATI:to se Vam bo kadarkoli mascevalo.Politicna kot ekonomska skoda je brezprimerna,in nevoscljivost Hrvatov je brez primera.
Pygmalion
05. 06. 2007 12.14
Joras ima vse papirje! Lahko preveris v Bujah (tam so mu izdali gradbeno)!
valfar@gmail.com
05. 06. 2007 11.53
Objekti so bili postavljeni na črno. Tle ni kaj. Vsaj kje inšpekcija funkcionira, čeprav se tudi pri nas malenkost na bolje v tem okviru premika. Čeprav pri nas še vedno raje legalizirajo tut največjo luknjo, kot pa da bi se upali podret.
Maltežan
05. 06. 2007 11.33
Bravo. To so naši J sosedje!!!! Oni rušijo slovenske vikende, naša vlada bi jim pa pri nas postavila celo "čefursko" naselje. Sramota, da nič ne ukrepajo!!!! Potem si pa podajajo diplomatsko noto. Kot bi gledal tenis.
Tonček Balonček
05. 06. 2007 10.37
A ima J. Joras vse papirje? Sicer rušiti, tudi lipo!
doki007@email.si
05. 06. 2007 09.37
tut pr nas je ogromno črnih gradenj da pogledamo samo Rakova jelša ,....južnaško naselje ,.....tam bi moral vse podret pa se nič ne premakne ,.....KER JE VSE BREZ GRADBENEGA DOVOLJENJA GRAJENO ,....OČITNO MAMO PREVEČ MILO VLADO ,...KI NE ZNA PODIRAT !!!!!
rosomoh@email.si
05. 06. 2007 09.27
Dve stvari...prvo,mnoge objekte ,ki so v gradbenem smislu prava skrpucala bi moralo že davno porušiti. In drugo...potuhnjeni hrvatarji niti toliko jajc nimajo,da bi stopili pred kamero in povedali svoje. Malo (pa ne preveč) se mi smilijo naivni slovenčki,ki so verjeli,da imajo svoj "raj na zemlji".
nintendo64@email.si
05. 06. 2007 07.23
Čisto prav, da podirajo, če je nelegalno. Če bi se to dogajalo v kateri drugi evropski državi (npr. v Avstriji), se sploh nihče ne bi pritoževal. V Sloveniji je tudi cel kup nelegalnih objektov, pa se jih nihče ne upa podreti.
mali_a
05. 06. 2007 06.38
Če smo mi lahko gospodar na svoji zemlji, ne vem zakaj potem Hrvati ne bi smeli bit.
pentagon
05. 06. 2007 05.37
Pygmalion - bravo!!!!!!!! vprašanje na mestu. Rušimo, oz. rušijo samo tistim, katerim pomaga človeška zloba. Na vprašanje kdaj bodo pa rušili ostali ( v bljižnji okolici ), kateri imajo pozidano nadstropje in namesto vikenda hišo, pa je bil odgovor, ja imate pač to smolo, da je bila prijava.In to po 20 letih. Pri nas pa smo rušili zaradi 30 centimetrov, ker je bil objekt po novem Zakonu preblizu meje s sosednjo parcelo.
nemejugat
05. 06. 2007 00.48
...ja težka bo to... mnogi so gradili po obali na črno in sedaj je ojej... nekateri pa so nasedli na trike preprodajalcev zemljišč, žal pa bodo tretji tudi s plačevanjem vseh davkov in prispevkov ostali brez vikendov. In ravno ti bi se verjetno lahko združili in pritožili, ter zahtevali kako odškodnino. Kaj bo Slovenija naredila pri tem je malo pomembno, verjetno ne kaj dosti, saj se to dogaja v drugi državi, ki niti ni v EU, toda zemljišče kjer je do sedaj stal beton nikoli več ne bo kmetijsko ali kaj podobnega. Hrvati bodo zemljo brez težav komurkoli naprej prodali ali pa pozidali in tržili. Res je tudi da jih moramo nekako razumeti, po vojni morajo marski pozidati in popraviti, zakar rabijo denar in dobijo ga ravno iz turizma. Tako kot tudi nam ne paše, recimo da Čehi, Poljaki in drugi raftajo zastonj po Soči, tako tudi njim ne leži da nekateri kar vprek na črno zidajo in tržijo svoje vikende, brez plačila taks. Blokada Hrvaški za vstop v EU pa itak nima smisla, kajti več kot 50 Hrvatov je itak proti vstopu, sebi bi pa s tem naredili veliko zamero sosedov, obenem pa ne smemo pozabimo da so oni naš velik trgovski partner.... Morda se bo to čez leta kaj spremenilo, ali pa jih bo že šengenska meja postavila hitro na realna tla. Zahod lahko dosežejo samo preko Slovenije, seveda če ne bodo potovali le z letali. Ja pa smo spet tam, udri po siromaku, ki gre v sili po nekaj cenejši nakup na zahod in pri vsem tem nima nobene zveze...buđovani itak ceneje ne kupujejo v tujini, saj jim ni treba, naši bogatini pa na Hrvaško nebi šli je prebliz pa prepocen aveš.... Škoda, glede na bliskost držav, pa skupni zgodovini in mnogih medsebojnih tudi družinskih zvez bi lahko zelo lepo skupaj sodelovali, toda ne mi si raje polena pod noge mečemo... Kaj moremo primitivizem je tu, ....je kdo pametnejši=ima ko pametniji.... rezultat bo kmalu viden....ko nas bodo tretji, tujci, s tržno ekonomijo podučijo, da smo nekoč tako eni kot drugi bili samo hlapce in da teh hlač še nismo prerasli... takrat se nam bo še kovcalo, toda žal bilo bo že prepozno.... Moje mišljenje o vseh odnosih SLO : CRO ...
yanker007@gmail.com
04. 06. 2007 23.37
Valjda, da zdaj rušijo ko imajo polne riti. Zakaj niso rušili leta 91...
Aljo7
04. 06. 2007 23.22
Meni se ne zdi sporno to, da so porušili črne gradnje. Kar ni zgrajeno leglano naj se zruši. Ampak da so pa Slovenci plačevali davke, da so dobili celo hišne številke, vodovod, in da jim nato porušijo vikend, to je pa...hm... mislim da bi bilo pametno da bi se lastniki združili v eni težki odškodninski tožbi proti Rvacki, in jih iztožjo za mastno odškodnino, izterjajo odkup zemlje in se poberejo iz te gnile dežele...
Krbo?
04. 06. 2007 22.53
Vse crne gradnje bi mogli porusiti ali pa alternativno zahtevati visoko kazen. Mi smo dali za papire v SLO takrat vseskupaj 2 MIO SIT. Tisti, kateri so na crno zidali, so lahko ta denar vlozili ze v gradnjo. Naj bo za vse enako.
victoriosus
04. 06. 2007 22.51
Ne verjamem, da smo Slovenci vsi šli sistematično kršit hrvaške zakone. Zaje****** nas. Spet. Rušenje objektov je tako primitivno kot njihovo razmišljanje. Oni ne bi legalizirali, oni bi Slovencem škodo delali in rušili. Upam, da jih bomo na poti v EU zrušili tudi mi.
Pygmalion
04. 06. 2007 21.31
Kdaj bodo tudi v Sloveniji zaceli rusiti crne gradnje (pa ne samo tistih par romskih barak)?
pentagon
04. 06. 2007 21.26
Hmmmmmm....To se dogaja tudi pri nas.Na domači zemlji. Doživeto.In to zaradi zlobe sosede...in to po 20letih, ker Občina ni imela PUP-a...in PIA...Tudi sedaj ga še nima za določeno območje, a podreti je bilo ptrebno po novem Zakonu o graditvi objektov..Mislim...
pes
04. 06. 2007 21.25
Edino pravilno, da jim poderejo, kaj pa rinete na to glupo hrvatijo. Počasi boste prišli k pameti, ne pa da hrvatekom v rit lezete. Bo treba kar idejo podpreti, da mora Slovenija zapreti južno mejo, pa bo.