Slovenija

Poostreni varnostni ukrepi

Ljubljana, 27. 07. 2006 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na območju ljubljanskega grajskega griča je potekala montaža vzpenjače, zato so tam veljali poostreni varnostni ukrepi.

Model vzpenjače na ljubljanski grad
Model vzpenjače na ljubljanski grad FOTO: POP TV

Na območju grajskega hriba velja je bilo v dopoldanskih urah omejeno gibanje, in sicer na vseh dostopih do ljubljanskega gradu, ki so v območju delovanja helikopterja, ki pomaga pri montaži glavnih nosilcev tirne vzpenjače. Zaprto je bilo tudi grajsko dvorišče.

Stanovalci Krekovega trga so morali odstraniti vse nepritrjene predmete, okna na trgu pa so morala biti zaprta, so sporočili iz Festivala Ljubljana.

Nakladalno mesto helikopterja je bilo na Cesti slovenskih kmečkih uporov, ki je bila zato do dovoza Strmi pot zaprta od polnoči do 13. ure.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

usavko
03. 08. 2006 12.00
LDS?? sej ni več na vrhu... Projekt bi lahko že zdavnej ustavili, tudi sedaj, ko je nova vlada na vrhu. SDS. Drugače pa ne vidim nobene pozitivne stvari pri tej... Bo zaradi nje kej več turistov? mislim da ne
pimo
27. 07. 2006 18.44
Tale projekt se ne bo plačal niti v 50 letih, zakaj pa ga furajo bi moralo biti že povsem jasno, iz milijard namenjenih vzpenjači, se bo spet napajala LDS-ova mafija- dobesedno. Uničili so grajski grič, ker jim ni popolnoma nič mar za LJ, ampak samo za denar, kdo bo pokrival zgubo, ko bo zadeva zgnana, pa vam je verjetno tudi jasno, mislim, da to ne bo županja.
mrbeanmladen@yahoo.co.uk
27. 07. 2006 11.18
Pediatrični kliniki nebi ta denar skoraj nič pomagal, ker so tam očitno nekateri drugi problemi, ki niso toliko finančni ampak so bolj politične narave (ker je stavba že zgrajena). Ta vzpenjača pa itak ni za Ljubljančane ampak za bogate debele turiste, ki se nočejo prepotiti, želijo pa zapravljati.
usavko
27. 07. 2006 09.33
Tukej predvsem ne gre za to, ali bi se morali ljubljančani malo sprehoditi ali ne. Denar bo tako ali tako povrnjen. Žalostno je le to, da imamo že lep prevoz do gor, tj vlakec. Turisti, ki si želijo ogledati lj grad gredo na vlakec. Nevem, zakaj zdej ta vzpenjača.
deyann
27. 07. 2006 09.01
Se strinjam s tvojim komentarjem. Raje bi dali denar za pediatrično kliniko. Ljubljančanom pa nič ne škodi če se malo sprehodijo do grada, je prav lepo in zdravo to. Ne pa da gradijo zdaj neko čudo, kot da bi bilo gor smučišče. Takšna vzpenjača pa res ne soupada s tisim prostorom. Ampak gospe županji se pač ne da hodit in si mora urediti prevoz.
caroll
27. 07. 2006 08.45
Kaka neumnost,ta vzpenjača...mar bi za ta denar že enkrat naredili pediatrično kliniko.Na Grad je pelje prov lepa cesta...Ljubljančani itak jamrate da mate premalo rekreacijskega prostora,zdej pa ta vzpenjača...stran vržen denar...