Slovenija

Policistom grozijo

Koper, 11. 07. 2006 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po prijetju mladoletnika, ki je obstrelil policista, koprski možje v modrem prejemajo grožnje.

Policisti grožnje jemljejo resno.
Policisti grožnje jemljejo resno. FOTO: POP TV

Iz Policijske uprave Koper (PUK) so sporočili, da so v zadnjih dneh dobili od mladoletnika, ki je minuli petek obstrelil policista na Kozini, kot tudi od oseb, ki naj bi bile z mladoletnikom povezane, več groženj, da bodo napadli policiste. Po besedah tiskovne predstavnice PUK Anite Leskovec grožnje jemljejo resno, zato so okrepili sile na terenu in poostrili nekatere varnostne ukrepe. Povečali so število policistov na terenu in priskrbeli dodatno opremo, med drugim tudi helikopter.

Ob zadnjem napadu na policista, na katerega je na Kozini streljal 15-letnik, se je v ponedeljek odzval tudi Policijski sindikat Slovenije. Na državo je naslovil zahtevo, naj s potrebnimi mehanizmi in vzvodi policistom zagotovi ustrezno varnost. V sindikatu namreč ugotavljajo, da je država do policijskega poklica mačehovska in je policist v večini primerov prepuščen samemu sebi in se za pomoč lahko zateče le še na sindikat in k odvetnikom.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

endimion@email.si
10. 08. 2006 12.13
miroaorim, buhuhu, pac se drugac imenuje, big deal... Zdej si pa zmagu v debati, bravo 1. mesto. Se zapakiraj mi vecjo policijsko surovost in vecjo arogantnost v mojo vecjo varnost, pa te bom kr volil na naslednjih lokalnih volitvah. Policisti majo prevec pooblastil in so dovoljk zasciteni, cas bi pa ze bil (cas je bil ze tko okol 91 leta) da jih mal poducijo o tem in onem. Pa se to, tut v ameriki streljajo policaje, pa tut v angliji, pa ne ti men o respektu. Respekt je neki kar ne obleces zjutraj, ti ne da kadrovska in ne pise v delovni knjizici, respekt si mors prisluzit in zdej jokat da ga nimate, je pac pljuvanje v lasto skledo. Kaj ste pa nardil da bi ga obdrzal? Vsak lahko se dela pametnega enmu upokojencu, enmu natripanemu najstniku pa bi rad vidu, al pa eni skupini pijanckov... Ko si ze tako pameten, usposobljen in izobrazen da vse ves...
pomi@auspuh.com
12. 07. 2006 09.41
Policistom nujno paralizatorje in G7 za varovanje.
miroaorim@yahoo.com
12. 07. 2006 09.33
endimion. Sem bral tvoj prispevek o tej debatii, pa se vidi, da nimaš pojma. Benificirane dobe policisti nimajo že več let. Kot sem ti že tam odgovoril, "naj čevlje sodi le kopitar".
DIDAKTIK@SIOL.NET
12. 07. 2006 09.08
Sej to je vse jasno---sam bistvo sta zakon, ki je napisan zanje--da nič ne morejo---ni res--če si poslušal prispevek pri včerajšnji oddaji preverjeno, ko je govoril nek upokojeni policist ki je sedaj privatni detektiv--izjavil je, da policija ima pooblastila, ki bi jih lahko s pridom uporabljala, pa jih ne--kje je potem težava?Bilo je namreč glede kraje avtomobilov.Največja težava pa je v tem, da večina pride v službo, popiše nekaj položnic in odide domov--za kake akcije pa slišimo dvakrat na leto !To pač ni to--če bojo še naprej sprejemal le tak kader, bo skoz več strahopetcev---na cesti ti je jasno, ko te ustavi 23 letni mulček v uniformi , ki jo spoštuješ, on pa skoraj plava v njej.To res ni nič---pol se pa dogaja, da 15 letnik---katerega je hvala bogu policist dobro obvladal!!!!!-napada!Ker mulčki nimajo rešpekta!
miroaorim@yahoo.com
12. 07. 2006 08.57
rijo27. Ne da jih bomo mi varovali, zakon jih mora. Če se boš v Angliji dotaknil neoboroženega bobija, boš naslednjič dvakrat ali večkrat primislil, če se ga boš hotel dotakniti naslednjič. V mestu New York dobiš za umor policista smrtno kazen, ampak samo za umor policista, za ostale je doživljenska brez možnosti pomilostitve. Potem se bo zakon bolj izvajal, vendar se bodo še vedno našle črne ovce, kot so v vsaki organizaciji.
DIDAKTIK@SIOL.NET
12. 07. 2006 08.56
Miroaorim--15 let nazaj--na kadetski šoli je blo tistega leta 400 učencev preveč vpisanih--notr so prišli le tisti z vezami in res totalni petkarji, kar jest nism bil, ker sem bil pravdober--sry---kar se pa IQ testa tiče ti pa ne bom razlagou, ker po tem še verjel ne boš, temveč boš mislil da lažem glede na debato---pa še tole--dans sem vesel, da nisem bil sprejet,ker vidim da policijsko delo ni več to, kar je bilo takrat---sem se pač sprijaznu da sem zvisu ko makaron--hehehe---kar pa ne opravičuje strahu policistov!!!!
Biofrutekk
11. 07. 2006 23.51
miroaorim in janezgorenc...popolnoma se strinjam z vama..in morm dodat še to..kolk herojev k bi že dvignl roko nad policista bi hmal iz zapora pršlo in mel pouhne denarnce in kok bi se jih upal to se ponovit...
Rijad Proši?
11. 07. 2006 23.46
miroaorim - pa ne mi reč, da bomo moral še policiste varovat. Pa sej je u končni fazi vsak policist plačan , da opravlja tak poklic.,
endimion@email.si
11. 07. 2006 23.42
miroaorim, ja itak zdej vemo kam pes taco moli... ;) Red mora bit TUDI ZA POLICAJE... ce jih lohk navadni drzavljani nasrkamo za svoja dejanja, jih morjo pa tut polcaji in se vec, oni morjo se celo prej odgovarjat, ker Naj BI BILI VZOR... ce pa komu to ne pase... pa lepo zapros za delavsko knjizico in gre spilat varnostnike... Polcaji so ze itak zasciteni k kocevski medvedi... 99% pritozb zoper delo policistov se na komisiji, v kateri je vecina polcajev, resi negativno za prijavitelja... i wonder why...
miroaorim@yahoo.com
11. 07. 2006 23.13
DIDAKTIK. Ti si pa res en lešnik, da še na kadetsko šolo nisi prišu, a si padu na IQ testih? Mal heca mora bit. Ne bit preveč pameten in ne bit preveč zafustriran, ker nisi bil sprejet v šolo. Kolega policist mora plačevati odškodninski zahtevek zaradi barabe, ki ga je napadla pri postoku. Dokler ne bo reda v tej državi in se ne bodo zavarovali ljudlje, ki vspostavljajo red ( policisti, tožilci, sodniki ) bo stanje takšno kot je. Me zanima, koliko herojev bi si upalo dvigniti roko na policista v tujini. Dokler se ne bo zaščitilo zgoraj omenjenih oseb se ne bo nič spremenilo.
janezgorenc@email.si
11. 07. 2006 21.18
Moram reči, da so bili policisti do mene vedno korektni in tudi zamujali niso, ko sem jih klical. Toda kaj mislite, da lahko policist, če ga kak mulac zajebava, kar potegne pendrek in ga lopne po betici? Spomnite, koliko polemik je bilo zaradi... Kaj so že? Paralizatorji? Pa se spomnite kakih deset let nazaj, ko je policist v Celju na begu ustrelil vsemi Celju znanega preprodajalca, pa je bil deležen plohe kritik? V Novem mestu, odkoder sem, imamo Cigane. Ne bom opisoval dobro znanih težav, toda policisti jim ne morejo nič. Lahko jih le ovadijo in Cigan se na ovadbo... Saj veste kaj. Ali pa ujamejo dilerja, ki nekomu ravno vbrizgava heroin v žilo, in ga odpeljejo v pripor. Pa je čez tri dni spet zunaj in veselo preprodaja naprej in se smeje možem v modrem v brk. Kaj bi vi potem nosili glavo naprodaj, če pa ni nihče na vaši strani? Zakaj bi si komplicirali življenje? Če je pretep, počakate, da mine, in potem samo napišete zapisnik, da je bil pretep in to je to (poenostavljam, vem). Če pa bi posegli vmes, bi pa morali opisovati prisilna sredstva, ki ste jih uporabili, na grbi bi imeli razne varuhe pravic itd. Delam na šoli in tudi nas jahajo s pravicami dijakov in s pravilniki. Zato si raje ne grenimo življenja z njimi - če je pa sistem narejen tako, da se le redkokomu kaj more.
anzi_mahackala
11. 07. 2006 20.25
sandra304 no ti pa tih bot ko nimas blage zka se klice policija ne zto ko bi hoto obrambo ampak odskodnino raj potegnem neki dnarja vn ko pa da se grem naprej tepit.. :)
SG11111
11. 07. 2006 20.01
DIDAKTIK@SIOL.NET
11. 07. 2006 19.38
no---res je---zlato sredino sva dosegla---ok---kompromis-----USTVARI NAJ SE KOMISIJA, KI BO ŠLA OD POLICISTA DO POLICISTA---POD KRINKO IN PREVERILA NJEGOVO DELOVANJE!!!!!tako bi moralo bit!
SG11111
11. 07. 2006 19.34
Vsak ima svoje mnenje! Jaz od svojega ne odstopam, priznam pa ti, da so pač vseposod gnila jajca vmes! Tako državo pač mamo! Absolutno sem zato, da se tiste, ki so to počeli kaznuje-pravično! Prav tako pa se naj kaznuje tiste, ki podobne stvari počnjejo policistom!
DIDAKTIK@SIOL.NET
11. 07. 2006 19.34
s tem da spodnje ni bilo v medijih--prašajmo se zakaj--vedeli pa smo za to vsi v kranju!!!!!!!!!
DIDAKTIK@SIOL.NET
11. 07. 2006 19.30
DRAGA SANDRA a si vedla, da so v kranju policisti pred mesecem dni -takrat so bili odkriti-pobirali od tujcev za prekršek prehitre vožnje - po 60.000 sit, in nato 30 dali v blagajno, ko je ta prišel vplačat, 30 pa so pobasali v žep---nerečem--le določeni--pa vseeno--jaz mojemu delodajalcu vsak mesec dam, ne pa da bi mu vzel---pa? kje smo pol?
SG11111
11. 07. 2006 19.24
ne vem kako imate v kranju, ampak v lj, kjer živim jih veliko vidim tudi ponoči!nazadnje, ko so me na poti v službo sredi noči ustvili in napisali položnico za hitrost(tko pač je) je bilo ravno naključje, da so jih klicali po zvezi (kaj je bilo ne vem), Videla sem semo to, da sta policista hitro izdavila "lahko noč" in "pazi" STEKLA proti službenemu vozilu in se odpeljala!Jaz z njimi nimam slabih izkušenj in jih bom še zmeraj zagovarjala, saj mislim, da opravljajo svoje delo dobro-vsaj Ljubljanski! Aja pa še to, ko sem jih nazadnje klicala so prišli v 5min, čeprav zedeva ni bila nujna!
DIDAKTIK@SIOL.NET
11. 07. 2006 19.12
ma dej sandra ne klanfej bedarije---če pokličeš policaje zamudijo pol ure, pa velikat smo jih že vidl pr kraj stat z marico, da se je po ta velkem polegl---ne bod no pametna dečva---stvar je taka kot je in vsi vemo kolk je ura---sam položnce bi nabijal, ponoč pa spal v marici---vsako nočno, ko grem iz službe jih vidm v marici, ko se pripeljejo iz gozda pri prašičji farmi na planini v kranju---ne me jebat--- fabrke že zdavnaj več ne spijo, medtem ko oni nabijejo par položnic, pol pa spat--lol---tko to laufa---kransterdam jih ma pa itak v tamalmu prstku--in strah me je za ženo in otroke, k vem kake barabe so!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SG11111
11. 07. 2006 18.40
Me zanima zakaj potem vsi kličete policiste na pomoč, ko vas sosedov mulček udar po nosu!Če ste vsi tako pogumni in sposobni, tudi pomoči policije ne rabite!Sicer pa je najlažje bit pametn kako naj vse razbijejo in polomijo! Me prav zanima, če si upa kdo od vseh, ki imate največ za povedat, stopit ven in rečt, z mano so problemi, saj je prav, da me policaji mal nabijejo!