Slovenija

Policisti niso krivi

Celje, 20. 03. 2006 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delavci celjske policije niso krivi za izginotje zasežene konoplje oktobra lani, je ugotovila vladna komisija.

Požeta marihuana, ki so jo zasegli celjski policisti, je nekaj dni kasneje skrivnostno izginila.
Požeta marihuana, ki so jo zasegli celjski policisti, je nekaj dni kasneje skrivnostno izginila. FOTO: PU Celje

Rezultati notranje preiskave, ki jo je konec lanskega leta odredil direktor celjske policijske uprave, so pokazali, da nekdanji šef kriminalistične policije Robert Mravljak, komandir policijske postaje Celje Marko Lamovšek, njegov pomočnik Iztok Šimek in šef kriminalističnih tehnikov Anton Ferme niso kršili delovnih obveznosti, ko je oktobra lani iz skladišča Policijske uprave Celje izginila večja količina zasežene konoplje.

Kot je znano, so neznanci oktobra lani vlomili v stavbo, v kateri je Policijska uprava Celje hranila zaseženo konopljo, in iz skladišča odpeljali prek 350 sadik. Omenjeni štirje delavci celjske policije so bili obtoženi kršenja delovnih obveznosti, ker naj bi konopljo skladiščili v neprimernem in nezavarovanem objektu.

Mravljak, Lamovšek, Šimek in Ferme so se kasneje pritožili na vladno komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja, ki je obtožnico proti njim razveljavila.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.