Slovenija

Podkupnine svetniškim klubom?

Ljubljana, 14. 12. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zvezi z graditvijo novega multipleksa v Ljubljani so se pojavile govorice o podkupninah mestnim svetnikom za 'pravilno' glasovanje.

Igor Mervič, Spar Slovenija
Igor Mervič, Spar Slovenija FOTO: POP TV

Spar Slovenija namerava s švicarskim partnerjem v Ljubljanskem naselju Šiška zgraditi 200 milijonov evrov težak multikompleks. Mercator, ki ima v neposredni bližini svoj nakupovalni center, projektu nasprotuje. Zato so v mestnem svetu gradnjo multikompleksa poskušali preprečiti.

"Dolgoročni plan so svetniki potrdili. Na odboru za urbanizem so svetniki potrdili. če nebi šlo je to stvar morale in etike, saj bi ti to svetniki odločili v nasprotju s samim seboj," je dejal predstavnik Spar Slovenija, Igor Mervič.

Jankovič: "Ljubljana ne potrebuje še enega multikompleksa."
Jankovič: "Ljubljana ne potrebuje še enega multikompleksa." FOTO: POP TV

Ko so svetniki glasovali o prostorskem osnutku je bil Peter Sušnik iz SDS eden od dveh svetnikov, ki sta glasovala proti kompleksu. Vojna za posel v Šiški naj bi šla tako daleč, da se je med sejo v kuloarjih govorilo celo o več deset tisoč evrov težkih podkupninah svetniškim klubom za pravilno glasovanje. Oba trgovca govorice zanikata. Jankovič v isti sapi še dodaja, da še enega multikompleksa Ljubljana ne potrebuje.

Igor Mervič pa je še povedal: "Mi nismo hoteli takega objekta, zato bo ta hotel dražji, kot je bilo predvideno. Nenazadnje moramo vedeti, da v Šiški živi 80 tisoč ljudi, kar je dvakrat toliko kot v Celju ali Kranju."

Če bo šlo po šparovih načrtih bodo Multikompleks zgradili do konca leta 2008.

SORODNI ČLANKI