Slovenija

Podbregar se ni odzval povabilu

Ljubljana, 15. 06. 2007 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji direktor agencije se znova ni odzval povabilu vladne delovne skupine, ki raziskuje domnevne nepravilnosti v Sovi.

Nekdanji direktor Sove Iztok Podbregar se znova ni odzval Šturmovemu povabilu
Nekdanji direktor Sove Iztok Podbregar se znova ni odzval Šturmovemu povabilu FOTO: POP TV

Vladna delovna skupina, ki raziskuje domnevne nepravilnosti v Slovenski varnostno obveščevalni agenciji (Sova), je za danes povabila na pogovor nekdanjega direktorja agencije Iztoka Podbregarja, vendar do srečanja ni prišlo, je poročal Radio Slovenija.

Kot je povedal Podbregar, je dobil od delovne skupine korektno vabilo, vendar se skupina v njem sklicuje na zadeve, s katerimi ga niso uradno seznanili, zato o njih ne more govoriti. Vodja delovne skupine in pravosodni minister Lovro Šturm pa zapleta ni želel komentirati.

Kot je znano, je delovna skupine Podbregarja že drugič uradno povabila na sestanek, a se ga takrat ni udeležil, ker je bil še zavezan k molčečnosti. Ko ga je vlada odvezala molčečnosti, pa je zdaj prišlo do novega zapleta.

Podbregar bo moral tako naslednji teden obiskati kriminaliste in jim pojasniti določene zadeve glede domnevnih nepravilnosti, ki naj bi se na Sovi dogajale v času njegovega vodenja.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomi.passion@gmail.com
15. 06. 2007 19.31
Opa, pa ne, da Podpregarja kaj stiska? Ima že razlog, da se ni odzval in ta razlog je slaba vest in kopica grehov.
doki007@email.si
15. 06. 2007 18.17
nepismen ni samo on ,...ampak so vsi v tej vladi in koaliciji,.....PREČITAT ZNAJO SAMO TISTO KAR SE JIH TIČE ,....!!!! ostalo je tabu .....
clementia555@yahoo.com
15. 06. 2007 18.04
Očitno je Podbregar nepismen, da ne zna prebrati uradnega vabila. Potem bo pa spet stokal, kako vladna skupina dela po svoje in ne posluiša druge strani zgodbe... razen seveda, če mora pred tem uskladiti zgodbi z Drnovškom in ostalimi.