Slovenija
Oglas

Poceni plin je vaša pravica. Uveljavite jo!

Ljubljana, 01. 10. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izberite cenejši zemeljski plin, ki ga zdaj ponuja družba GEN-I, in se ogrevajte do 20 odstotkov ceneje. Poceni plin ponuja enake prednosti za odjemalce, kot jih že več kot 60 tisoč odjemalcem zagotavlja Poceni elektrika.

Ko se odločite, da se hočete s plinom ogrevati ceneje, je dovolj, da oddate povpraševanje prek spletne strani www.poceniplin.si ali kar s klicem na 080 15 58. Vse ostalo potem uredi ekipa Poceni plina. Doma se nič ne spremeni, nobenih posegov v omrežje ni, kakovost in zanesljivost dobav ostaneta enaki, vi pa prejemate nižje položnice.

Kako je to mogoče? GEN-I nabavlja plin na evropskih trgih – drugače, kot to počnejo drugi dobavitelji v Sloveniji. Drugi cene vežejo na gibanje cen nafte, ki se že lep čas draži, GEN-I pa plin nabavlja na podlagi ponudbe in povpraševanja na borzah. Zato lahko dosega drugačne nabavne cene in odjemalcem omogoča nižje končne cene. Tako spodbuja tudi konkurenco na trgu. Kako uspešen je lahko pri tem, je že dokazal s Poceni elektriko, za katero se je v zadnjih treh letih odločilo več kot 60 tisoč slovenskih odjemalcev električne energije.

Izkušnje s področja elektrike zdaj prenaša na trg z zemeljskim plinom. Družbi GEN-I so pri plinu prva zaupala velika slovenska podjetja, naveličana previsokih cen zemeljskega plina, zdaj pa so s Poceni plinom prihranke omogočili tudi gospodinjstvom, manjšim podjetnikom in obrtnikom.

Z zamenjavo dobavitelja sebi znižamo stroške, hkrati pa spodbujamo konkurenco na slovenskem trgu, kjer so bile doslej cene zemeljskega plina med najvišjimi v Evropi.
V Sloveniji so cene zemeljskega plina za gospodinjstva med najvišjimi v Evropi! Z drugačnimi nabavami in s konkurenčnim delovanjem namerava Poceni plin to stanje korenito spremeniti.

Cena za gospodinjstva, ki na leto porabijo med 501 in 1500 Sm3 zemeljskega plina, so bile v prvem polletju 2012 v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta v povprečju višje za kar 30 odstotkov! Pri dobaviteljih, ki slovenska gospodinjstva oskrbujejo z zemeljskim plinom, so se v letu 2011 cene vsak mesec povišale v povprečju za 3 odstotke. Izrazita povišanja cen so bila prav oktobra - na začetku kurilne sezone. Takšna gibanja cen za gospodinjske odjemalce dokazujejo podatki Javne agencije RS za energijo.

Cene zemeljskega plina za gospodinjstva, ki jih z objavljanjem javnih cenikov spremlja Agencija RS za energijo (dostopni so na www.agen-rs.si), se med dobavitelji precej razlikujejo, po lokalnih oz. regionalnih omrežjih pa se med seboj močno razlikujejo tudi druge postavke na računih. Družba GEN-I zagotavlja, da bodo cene za nove gospodinjske odjemalce Poceni plina nižje v primerjavi z vsakim drugim dobaviteljem; odvisno od tega, pri katerem dobavitelju gospodinjstvo doslej odjema plin, bodo prihranki do 20-odstotni. Pri izračunih prihrankov, ki jih te dni za posamezne povpraševalce že intenzivno pripravljajo v Klicnem centru na brezplačni telefonski številki 080 15 58, so upoštevane cene iz septembrskih javnih cenikov drugih dobaviteljev, ki veljajo za odjemalce, priključene na distribucijsko omrežje. Lastne možne prihranke lahko vsakdo izve s klicem na omenjeno telefonsko številko ali na spletni strani www.poceniplin.si.