Slovenija

Znova odprli prostore oddelka za zdravstveno nego, z delom zaključujejo tudi kriminalisti

Jesenice, 04. 03. 2019 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po več kot mesecu dni, odkar je v prostorih oddelka za zdravstveno nego in oskrbo izbruhnil požar, v katerem sta umrli dve osebi, v Splošni bolnišnici Jesenice znova odpirajo vrata omenjenega oddelka. Še vedno ostajajo zapečatena vrata sobe, v kateri je požar nastal. Medtem pa so nam na Policijski upravi Kranj potrdili, da se kriminalistična preiskava o dogodku približuje zaključku.

Po dobrem mesecu dni, ko je v eni od bolniških sob na oddelku za zdravstveno nego in oskrbo izbruhnil požar, v katerem sta umrli dve osebi, z današnjim dnem v Splošni bolnišnici Jesenice znova odpirajo vrata oddelka za zdravstveno nego in oskrbo. Na oddelku sprejemajo bolnike, ki potrebujejo podaljšano bolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo, in bolnike, katerih odpust iz bolnišnice ni mogoč.

Požar v jeseniški bolnišnici je izbruhnil konec januarja.
Požar v jeseniški bolnišnici je izbruhnil konec januarja. FOTO: POP TV

Kot so sporočili iz jeseniške bolnišnice, je prenovljen in pripravljen za oskrbo bolnikov celoten oddelek, razen bolniške sobe, kjer je izbruhnil požar. "Veseli smo, da so dela na oddelku končana. Glede na prostorsko stisko v bolnišnici nam vsaka prosta postelja in s tem možnost namestitve bolnikov zelo veliko pomeni," so zapisali.

Požar je izbruhnil 29. januarja okoli 15. ure v eni od bolniških sob v tretjem nadstropju bolnišnice. Dve osebi sta na kraju umrli, eno pa so s hudimi poškodbami s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Vsi trije so bili starejši moški in so bili v isti sobi na zdravljenju, so pojasnili gorenjski kriminalisti. 

Skupno so evakuirali približno 50 bolnikov. 30 oseb so zdravstveno pregledali, med njimi poleg nekaterih obiskovalcev tudi zaposlene v bolnišnici in policiste. Kot je znano, naj bi se dementni bolnik na oddelku za zdravstveno nego zažgal z vžigalicami, poleg njega je umrl še en bolnik v isti sobi. Zgolj v nekaj dneh po požaru so v bolnišnici uspeli urediti oddelke, ki so bili umazani zaradi požara in njegovega gašenja, na čelu z ginekološko-porodniškim oddelkom in operacijskim blokom.Odprtje negovalnega oddelka so sicer načrtovali že pred dvema tednoma, a se je urejanje nekoliko zavleklo.

Poleg kriminalistične preiskave je jeseniška bolnišnica uvedla tudi interno preiskavo nad upoštevanjem predpisov za požarno varnost. Kot so nam danes pojasnili na Policijski upravi Kranj, kriminalistična preiskava požara še vedno ni končana, se pa približuje zaključku. Dodali so, da bodo lahko podrobnosti pojasnili šele po zaključku vseh aktivnosti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sheba08
04. 03. 2019 13.40
-1
Zakaj v clanku ni objavljeno, da je pravkar umrla tud 3 oseba udeležena v požaru - ki je bila evakuirana kot zadnja namesto kot prva? Koliko nepravilnosti v samem postopku.. Preverite dejstva pri sorodnikih udelezenih v dogodku.