Slovenija
Oglas

Pivo po maratonu? Zdaj lahko!

Ljubljana, 14. 10. 2024 00.15 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marsikateri športnik si po maratonu si zaželi vrček piva s prijatelji. Pa je po napornem športnem izzivu osvežitev s priljubljenim hmeljnim napitkom res dobra ideja? Odgovor ponuja brezalkoholno pivo, po katerem bodo lahko posegli tudi maratonci, ki bodo 20. oktobra zavzeli Ljubljano.

Heineken 0.0

So situacije, ko si zaželimo pivo, ne pa tudi alkohola. To zagotovo velja za šport, še posebej za vzdržljivostne preizkušnje, kot je tek na dolge razdalje. Zato ne preseneča dejstvo, da osvežitev z brezalkoholnim pivom med športniki postaja vse bolj priljubljena alternativa, saj je pivo 0.0 dobrega okusa in primerno za vsako priložnost. 

Trend 0.0 osvaja največje svetovne prireditve

Zaradi svojih prednosti ter vse večje ozaveščenosti športnikov je brezalkoholno pivo  prisotno na vse več prepoznavnih športnih prireditvah v tujini, pa tudi na naših tleh. Med njimi je tudi NLB Ljubljanski maraton, na katerem bo 20. oktobra kar 2.881 tekačev svojo formo preizkusilo na najdaljši, 42-kilometrski progi. To je kar 40 % več kot lani, nad čimer so navdušeni tudi pri letošnjem pokrovitelju maratonske, natanko 42.195 metrov dolge Heineken 0.0 proge.

Heineken 0.0

Za osvežitev brez slabe vesti

"Brezalkoholno pivo prispeva k hidraciji in regeneraciji po vadbi, privoščimo si ga lahko kadarkoli v dnevu, vključuje pa tudi družabni vidik uživanja v pivu s prijatelji. Dodatna prednost brezalkoholnega piva je, da ima manj kalorij in sladkorjev v primerjavi s sladkimi športnimi pijačami," je pojasnila Katja Sabadin, brand managerka blagovne znamke Heineken v Pivovarni Laško Union.

Narediti dobro brezalkoholno pivo, ki pivcu kljub odsotnosti alkohola nudi edinstven užitek,  pa je precej težje, kot si mislimo. Pivovarski mojstri Heineken piva so več let vložili v raziskovanje, varjenje in okušanje, preden so uspeli iz sestavin za originalno pivo oblikovati pravi recept. Za pivo Heineken 0.0 uporabijo iste kvasovke, kot za običajno pivo, varjeno pa je dvakrat, pri čemer mu z vakuumsko destilacijo nežno odstranijo alkohol in s pomočjo naravnih arom ustvarijo popolno mešanico, brez drugih aditivov.

Heineken 0.0

Nazdravite svojim zmagam z 0.0 tudi vi!

Na NLB Ljubljanskem maratonu je Heineken že v fazi zgodnjih prijav tekačem, ki so uporabili kodo HEINEKEN00, omogočil cenejšo prijavnino, na sami prireditvi pa bodo poskrbeli za 0.0 osvežitev z brezalkoholnim pivom. Če boste med udeleženci maratona tudi vi, lahko po napornem izzivu tisti pravi Ahhh občutek občutite po prečkanju ciljne črte, seveda pa bodo 0.0 osvežitve deležni tudi navijači.

Več informacij o Heineken 0.0 pivu.


Naročnik oglasne vsebine je Heineken.